• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Aloo gobi
Napište svůj komentář k receptu

Aloo gobi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nechte se unést chutí indické kuchyně a uvařte si jídlo, které dobylo svět. Aloo gobi je pokrmem, na němž si pochutnají i vegetariány. Hlavními ingrediencemi jsou květák, brambory a hrášek, které jsou doplněné o směs mnoha druhů koření, jež vás zahřeje na těle i na duši.

Indické kuřecí kari

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      ks květák větší
    • 300
      g brambory typ B
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks chilli papričky zelená
    • zázvor 1 cm
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička římský kmín mletý
    • 1
      lžíce pískavice (řecké seno) sušené květy
    • 0,50
      lžička kurkuma mletá
    • 1
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      hrnek mražený hrášek
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      lžička kmín černý (černucha)
    • 1
      svazek koriandr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květák rozeberte na malé růžičky. Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na tenká půlkolečka a chilli papričku najemno, zázvor nastrouhejte.

RADA: Jak oloupat brambory

2
V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli. Nechte v ní rozvonět koření – zázvor, římský kmín a pískavici, po minutě přidejte kurkumu a koriandr, pak směs osolte. Vmíchejte květák i brambory, zeleninu dobře obalte olejem a kořením, přidejte hrnek vody, zakryjte poklicí a zvolna vařte téměř doměkka, asi 15 minut. Pokud je zapotřebí, přidejte vodu. Vsypte hrášek a ještě 5 minut povařte. Jídlo dochuťte citronovou šťávou, černuchou a koriandrem, případně dosolte.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Květáková pizza

Květáková pizza

Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku

Pečený květák s křupavou cizrnou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená cibule Chilli papričky Kmín Koriandr Koriandr - mletý Kurkuma Květák Mražený hrášek Olej Pískavice (řecké seno) Římský kmín Šťáva Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Kokosky II.

Kokosky II.

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

149
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
136
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
126
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
119
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
58
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

All exclusive s jahodami
All exclusive s jahodami
Alláhova směs
Alláhova směs
Almnüsse (smažené koblížky)
Almnüsse (smažené koblížky)
Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
Alsaské zelí
Alsaské zelí
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
  • Recepty.cz
  • Aloo gobi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact