• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Aloo gobi
Napište svůj komentář k receptu

Aloo gobi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
Aloo gobi
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nechte se unést chutí indické kuchyně a uvařte si jídlo, které dobylo svět. Aloo gobi je pokrmem, na němž si pochutnají i vegetariány. Hlavními ingrediencemi jsou květák, brambory a hrášek, které jsou doplněné o směs mnoha druhů koření, jež vás zahřeje na těle i na duši.

Indické kuřecí kari

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      ks květák větší
    • 300
      g brambory typ B
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks chilli papričky zelená
    • zázvor 1 cm
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička římský kmín mletý
    • 1
      lžíce pískavice (řecké seno) sušené květy
    • 0,50
      lžička kurkuma mletá
    • 1
      lžíce koriandr - mletý
    • 1
      hrnek mražený hrášek
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      lžička kmín černý (černucha)
    • 1
      svazek koriandr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Květák rozeberte na malé růžičky. Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na tenká půlkolečka a chilli papričku najemno, zázvor nastrouhejte.

RADA: Jak oloupat brambory

2
V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli. Nechte v ní rozvonět koření – zázvor, římský kmín a pískavici, po minutě přidejte kurkumu a koriandr, pak směs osolte. Vmíchejte květák i brambory, zeleninu dobře obalte olejem a kořením, přidejte hrnek vody, zakryjte poklicí a zvolna vařte téměř doměkka, asi 15 minut. Pokud je zapotřebí, přidejte vodu. Vsypte hrášek a ještě 5 minut povařte. Jídlo dochuťte citronovou šťávou, černuchou a koriandrem, případně dosolte.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Květáková pizza

Květáková pizza

Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku

Pečený květák s křupavou cizrnou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená cibule Chilli papričky Kmín Koriandr Koriandr - mletý Kurkuma Květák Mražený hrášek Olej Pískavice (řecké seno) Římský kmín Šťáva Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Pribináček

Pribináček

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

70
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

All exclusive s jahodami
All exclusive s jahodami
Alláhova směs
Alláhova směs
Almnüsse (smažené koblížky)
Almnüsse (smažené koblížky)
Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn
Alsaské zelí
Alsaské zelí
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč
  • Recepty.cz
  • Aloo gobi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact