kombinace skořice a kari mě zaujala a je to moc dobrá bašta jen nevim kolik toho protlaku
Ahoj poradili byste mi prosím? Kolik se tam má dát toho jogurtu a kolik protlaku? Děkuji :-) :-)
a kam se dá ta citronová štáva?jinak to zkouším,tak uvidím :-)
Dnes uvareno a bylo to moc dobre a chutne. Urcite to zopaknem a ulozime recept!
Dneska jsem to uvařila, no mám z toho takové smíšené pocity, asi jsem tam dala moc protlaku. :-D Příště uberu a uvidíme :-)
Pravda. Je trochu zavádějící - v ingrediencích se objevuje citrón, který není v popisu receptu. Také mi na první čtení nebylo jasné, co s tou cibulí :-) Ale stejně ho vyzkouším.
Jak můžete něco hodnotit předem? To se vás ještě nestalo, že jídlo nechutnalo tak, jak to podle receptu vypadalo? Taková hodnocení jsou pak úplně k ničemu.
Tak sníst se to dá, ale že by mě to nějak významně zaujalo, to bohužel ne....
Halo halo...posilam pozdravy z Kypru..jsem moc rada, ze jsem tento recept nasla, uz od pohledu vypada skvele <:-) Hnedka bezim do obchodu...to bude mit moje draha arabska polovicka radost, az prijde z prace a bude mit doma misto ceskehe kuchyni svou <3 Diky...jo a davam za jedna, bo vim ze to bude super :-*
Perfektní i když to vypadá složitě je to raz dva chutná to na jedničku s hvězdičkou a když tam dáme light jogurt tak je to i lehce dietní :-D
Výborný recept, děkuji.
teda nic moc
Super recept. Opravdu bozi jidlo! Diky!
Kuskus jsem dělala poprvé a opravdu se k tomuto jídlu hodil. Opečenou cibuli jsem okořenila trochou vegety, je pak dobrá i samotná. Je to rychlý oběd, takže určitě ještě někdy uvařím.
Zajímavé s tím kuskusem (cibulka mu dává lepší chuť). Jsem zvědavá, co na to přítel.. mně to celkem chutnalo (nejvíc smíchané vše dohromady), i když příště to asi radši udělám s rýží.
Děkuji za receptík, jídlo je super, akorát jsem vynechala skořici a citron a jako přílohu jsem dala rýži, ale i tak je to moc dobré. Hodnotím za 1:-)
Je pravda, že recept je trošku nejasný. Ale poradila jsem si po svém. Přidala jsem trochu kari,a skořici vynechala. Možná ji tam příště přidám, ale opravdu jen malínko. Jen té citronové štávy bych dala trošku méně, aby to nebylo tolik nakyslé, ale jinak to bylo výborné.Jogurt krásně zjemnil maso. Kus kus jsem dělala poprvé, tak nebyl tak sypký, ale ve finále jsme to smíchaly a bylo to skvělé i tak . Hodnotím za 1 a někdy zase udělám.
Taky nam moc chutnalo, udelala jsem misto kus kus ryzi a bylo to taky moc prima, doporucuji ;o)
Pravdu povedať, tento recept ma moc nenadchol. Navyše je trochu nejasný.V postupu prípravy sa uvádza škorica a kari, v ingredianciách chýba. A kde zmizla citrónová šťava? Hodnotím na 3.
Zdrawím!Cous cous jsou opravdu těstoviny, které jsou vyráběny z tvrdé pšenice semoliny. Její zrna se melou na kuličky a obalují se v mouce a pak se napařují a suší. Jináč jídlo bylo vynikající :-) Nakyslou omáčku dokonale doplňovala sladká osmahnutá cibulka a kuskus k tomu...prostě mňamina ;-))))
Tak dle slibu hodnotím: 1**!!Rychlé,velmi jedlé a jiné a vlastne zdravá kuchyně.muž i já máme radi zvláštnosti a v tomto rychlém provedení ještě raději)Moc dobré!Skořice opravdu jen malinko!!Mňam....
Večer ukuchtím,zítra ohodnotím.....cous-cous mame radi,tak uvidíme,co bude za mňamku to kuřátko....
Marcela, kuskus vyrobený z pšenice je. Nič sa nekrája. Citujem : Ako kuskus vyzerá? Zlatožlté zrniečka tvrdej pšenice rôznej veľkosti pripomínajú zrnká púštneho piesku. Najväčšie sú ako najmenšie krúpy, najmenšie trochu väčšie ako detská krupica. Jedlá z kuskusu sú výživné, bohaté na uhľohydráty, proteíny, vlákninu. Dodávajú telu najmä vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, magnézium. Zdroj : http://www.harm.sk/H3_05/kuskus.htm. Alebo : Kuskus je tradičné marocké ľudové jedlo. Pripravuje sa uvarením a usušením stredných častí tvrdej pšenice, semoliny. Použitie je rovnaké ako u ryže a iných obilovín. Je vhodný pre rýchle varenie, jeho príprava je veľmi krátka. Zdroj : http://www.nakup.sk/index.php?page=6&itm=12393. Zdrojov je dosť.
Marcelka, kuskus sa nekrája a z pšenice vyrobený je. Citujem : Zlatožlté zrniečka tvrdej pšenice rôznej veľkosti pripomínajú zrnká púštneho piesku. Najväčšie sú ako najmenšie krúpy, najmenšie trochu väčšie ako detská krupica. Jedlá z kuskusu sú výživné, bohaté na uhľohydráty, proteíny, vlákninu. Dodávajú telu najmä vitamíny skupiny B, vitamín E, zinok, selén, magnézium. ( pozri http://www.harm.sk/H3_05/kuskus.htm ). Alebo : Kuskus je tradičné marocké ľudové jedlo. Pripravuje sa uvarením a usušením stredných častí tvrdej pšenice, semoliny. Použitie je rovnaké ako u ryže a iných obilovín. Je vhodný pre rýchle varenie, jeho príprava je veľmi krátka. Zdroj : http://www.nakup.sk/index.php?page=6&itm=12393. Zdrojov je dosť. Kuskus sa vyrába z tvrdej pšenice.
Terezo J. cous cous neni vyroben z psenice!!! Je to testovina nakrajena na malinke kousky....
No to je neuvěřitelné, konečně nějaká změna, už vidim přítele jak dlabe.
Kuskus sa správne pripravuje naparovaním. Ak nemáme ten správny "hrniec" na naparovanie, najprv sa premieša s olejom, aby sa ním jednotlivé zrniečka obalili a kuskus zostal sypký. Kuskus sa neseká, Je to špeciálna krupica vyrobená z tvrdej pšenice – Triticum durum .
Vysvetlenie- Kus-kus je vlastne cestovina. Na drobnucko nasekana. Spravne sa pripravuje tak, ze Kus-Kus zalejeme podla objemu vriacou vodou. Hotove je to vtedy, ak cestovina vsiakne vsetku vodu. Az potom pridavame olej a ak je to ziadane cerstvu zeleninu a samozrejme korenie a sol. Podavat sa moze teple a studene. Tradicne vsak studene.
Dobré, připomínalo mi to Indii :o) ovšem dělala jsem si to s klasickou rýží poněvadž kuskus vůbec neznám, a pro ty co se tam bojí dát skořici: nesmíte tam sypat půlku sáčku )
Tak myslím, že ten kuskus byl na celém receptu to nejlepší. Bohužel musím říct, že mi maso ale vůbec nechutnalo. Škoda kuřecích prsíček.Ale uznávám, že každý má jinou chuť... Manžel tvrdí, že je to jedlé, ale podezřívám ho, že to říká jen abych nebyla tak zklamaná.
správny arabský kus-kus se vaří na páře a je velmi chutný s omáčkou z masa a zeleniny
kus kus , se nema varit ve vode jen na pare a pak to trochu dele trva. kdyz ho date do vody nema to z arabským kus kusem nic spolecneho.
Zvláštní. Na můj vkus tam bylo příliš mnoho majdy, nemohla jsem ji ani vysmažit a tudíž se mi špatně propékalo maso. V neděli jsem podávala každé zvlášť, včera jsem si zbytky promíchala a bylo to lepší. Zkusím ještě jednou a dám méně jogurtu i protlaku. Skořici jsem vynechala rovnou, nerada mísím slané se sladkým.
Díky všem za rady! Pořádně je pročtu a vyzkouším kuskus, potom dám vědět. Doufám, že i u nás bude oblíben
Jano, vidím, že komentáře jsou vyčerpávající a je to stejné, jak jsem Vám chtěla opsat z krabičky. Ptáte se, jakou má chuť, já bych řekla, že jaký si ho uděláte, takový ho máte. Mně se třeba osvědčilo dochutit bylinkovou Podravkou. Dcera mi přivezla z Anglie několik sáčků kuskusu již ochuceného - citronový, různě kořeněný, zkrátka, co Vám chutná. Ještě do něho přidávám nakonec máslo na zjemnění, nebo zamíchám s podušenou zeleninou.
Jano, já jsem dělala postup podle Terezky Jarčuškové - je to v jednom z komentářů. Nejdřív jsem kuskus obalila v oleji a pak teprve zalila vařícím vývarem. Dělala jsem to v tlustostěnném nerezovém kastrolu, takže už jsem nevařila, kastrol drží teplo dlouho. Kuskus byl nádherně sypký a moc dobrý. A taky jsem měla značku Bacchini. Pro 3-4 osoby stačí půl krabičky, t. j. 250 g. Na toto množství jsem dala lžíci olivového oleje ( mám ten na vaření obyčejný ) a 1/4 l vývaru z kostky Maggi slepičí zlatý bujón.
Oleje tam dávám jen 1 - 2 lžíce na 250g kuskusu. Mastné to s touto dávkou rozhodně není. Jak chutná to nedokážu napsat, ale salát je z něho dobrý a mizí velmi rychle. Olej tam dávám spíše proto, že se to pak lépe promíchá a nelepí se.
Proč se dává ten olej? My ho zrovna v jídle nemusíme, používám výhradně sádlo a máslo. Pokud je to nutné, dám ho tam. Není to moc mastné? Vždycky jsem si myslela, že se kuskus vaří jako rýže a chutná zrovna tak. Jakou má, prosím chuť? Určitě mám zájem o návod. Díky všem !!!
Já kuskus jednoduše nasypu do mísy a zaliji vřelou vodou, aby byl ponořený. Za chvíli se voda vsákne a kuskus je měkký. Pak ho promíchám a přidám olivový olej. Teď mám doma taky značku Bacchini a taky ho tak dělám.
Jano, kupuji kuskus Bacchini a tam je přesný návod. Bohužel mi došel a krabičku jsem vyhodila, ale nejdřív se dá do suchého kuskusu olej, nejlépe vidličkou se promíchá, aby se zrnka obalila, dá se vařit voda, která se může ochutit, nasype se kuskus a míchá se tak dlouho na mírném ohni, dokud se voda nevstřebá, nechá se dojít mimo oheň. Zítra ho určitě budu kupovat, tak jestli máte zájem tak Vám napíši přesný poměr. Stojí za to vyzkoušet.
Lilo, prosím o radu. Taky mám koupený kuskus a pořádně nevím, jak jej vařit. Zkoušela jsem trochu nasypat do polévky, bylo mi řečeno, ze se nesmí vařit, jenom povařit, aby v polévce moc nenabyl. Nevím ale jak vařit, aby nabyl a mohl se použít jako příloha nebo, jak Vy píšete, že si jej děláte nasladko. Díky za odpověď:o))
Kus kus je super, ze zacatku jsem ho nemusela, ale dneska neodolam.Ja si ho delam i jako hlavni jidlo, porci zaleju vodou,priklopim poklickou a pockam,az je hotovo. Primicham maslo, krasne se rozpusti. Nekdy prijdam skorici nebo cokoladu, kdyz ho chci nasladko.
Jarko, chápu Vaše nadšení, protože u nás to bylo úplně stejné. Taky jsem měla kuskus dlouho koupený, než jsem se odhodlala ho připravit. Moc chutná celé rodině a od té doby ho dělám často na všechny možné způsoby.
Dnes poprvé jsem jedla kuskus a tuto dobrotu. Chystala jsem se na to dost dlouho a sbírala odvahu. Bylo to výýýborný, kuskus bude od teď moje oblíbená příloha, i moje dcery vymetly talíře, což není u nás až tak obvyklé, neb jsou velmi zmlsané;o))) Dávám samozřejmě 1!
Kuskus se dělá z tvrdé pšenice a koupíte jej normálně v obchodě v oddělení těstovin.
z ceho se kuskus dela?nemyslim to koupit nebo prinest pod poklopem z arabske restaurace, to bychg tam na allahovo maso mohla jit rovnou,ne?
Pravy kus-kus jsem poprve jedla v Egypte,a to bylo v 4hvezd.restauraci.Musim se priznat,ze to bylo naprosto nechutne pro mne jidlo,presto ze ja v podstate vsechno jim.
Tak jdu zkusit koupit ten kus kus, když ho seženu, tak to půjdu zkusit vyrobit.Po zkonzumování napíšu co to se mnou udělalo.
kus kus se zasadně vaří v páře v nádobě zvané kes kes,
Kuskus se normálně sežene v obchodě kde v regále mají např. rýži.
Dostane se kuskus zakoupit v marketech, nebo se musí vyrobit, nebo název podv kterým se prodává
Kuskus? Co to je? Nějaká sladká moučná patlanina?
Je to skvělý, žravý, jednoduchý Na uvedené množství ostatních ingrediencí jsem to udělala z 0,5kg masa, do kuskusu přidala chilli koření a nemělo to chybu.
Recept jsem vyzkoušel nejprve na své bývalé přítelkyni a pro velký úspěch den na to jsem pohostil svého spolubydlícího. Oba dva se ještě dnes oblizují. Mňam. Opravdu velká dobrota a velice jednoduché a rychlé na přípravu.
Kuskus je u nás v rodině velmi oblíbený, ale také jak píše paní Tereza Jarčušková, promíchám nejdříve kuskus s olejem a teprve potom zalévám vývarem. Z dovolené od arabů mám ještě pravý arabský. Arabové dávají ke kuskusu vždy něco ostrého, proto doporučuji přidat trošku chilli omáčky.
paní Terezko, včera jsem vyzkoušela Vaši radu s olejem a musím říct, že je ten kuskus opravdu lepší a krásně sypký. Díky za radu
Výborné jídlo,vítaná změna,taky jsem kuskus smíchala s masem a nemělo to chybu.
Postup pri príprave kuskusu je opačný, najprv sa kuskus premieša s olejom, poriadne, každé zrniečko musí byť obalené, aby sa nezlepili. Až potom sa zalieva tekutinou. Dobre urobený kuskus nesmie byť zlepený, musí byť sypký. Preto najrv ten olej : )))
Nejprve jsem dala kuskus a směs zvlášť a ta omáčka mi moc nechutnala (přišla mi ta chuť příliš výrazná), pak jsem to všechno zamíchala dohromady a bylo to výborné!!! Bohužel přítel řekl, že omáčka je dobrá, ale že mu kuskus vůbec nechutná, takže sama pro sebe si to už vařit nebudu.
Vyzkoušel jsem a dávám známku 2.
Manželka pracovala v garáži a já vařil tohle vynikající jídlo. Po jarním úklidu jí to velmi chutnalo. Mám radost z nových a neotřelých jídel. Luban
Doporucuji smetanovy jogurt chocenak,zadna O% atrapa se nedoporucuje.Je to moc chutne jidlo.
Kuskus jedávam odmala ako pochúťku. Ak môžem odporučiť, tak je dobré doňho, pred zaliatím vmiešať trochu mletej škorice a keď nabobtná, pridať trochu masla a premiešať. Dobrú chuť.
vynikající mi tento recept opravdu nepřišel. Bohužel jsme si na kombinaci protlak - jogurt vůbec nepochutnali.
Nejlevneji koupite kuskus asi v hypermarketu. Kdyz udelate jakoukoliv masovou smes ktera ma vic omacky, muzete kuskus bez pripravy zamichat rovnou do ni. Za chvili nabobtna a je hotovo. Delam podobnou smes, nekdy i s fazolema, ale ten jogurt je dobry napad. Uz se tesim.
Kuskus jsou drobná kulatá zrnka semoliny, krupice z tvrdé pšenice. Má jemnou máslovou chuť, která se hodí k ostrým jídlům. Koupíte ve zdravé výživě nebo dobře zásobeném obchodě.
Z komntářů mi tak nějak vyplývá, že kuskus je asi nějaká příloha. Můžete mi, prosím, pomoci v tápání ve tmě. Co to je a kde se to shání? Předem děkuji za poučení!
Nejsi snad Alláh sám? Díky za takové recepty!
Děkuji za výborný recept, je to opravdu vynikající.Musím ale přiznat, že jsem z té kombinace jogurtu araj. protlaku měla strach.Teď vím že jsem ho mítnemusela.Ještě jednou děkuji a vřele Všem doporučuji.
Opravdu vyborne!!! Akorat jsem nemel na skladu kuskus tak jako prilohu jsem udelal ochucenou ryzi(ostry kecup a kari) bylo to vyborne, dekuji za skvely recept , priste pridam trosku vic masa 200g je celkem malo na uvedene mnozstvi "marinady".