• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alkoholik kuře aneb Marengo
Napište svůj komentář k receptu

Alkoholik kuře aneb Marengo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alkoholik kuře aneb Marengo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 200
      g žampiony Syrové
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce brandy
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený česnek, pokrájené žampiony, bobkový list, opepříme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou. Jakmile je maso měkké, vyndáme ho a obereme. Vyndáme cibuli a vyhodíme ji. Mouku rozmícháme s trochou vody, vlijeme do omáčky a provaříme. Vložíme zpět obrané kuře, přidáme 2 lžíce brandy a prohřejeme, už nevaříme.
2
Podáváme s rýží.
3
Nedoporučuji dělat s jiným alkoholem, zkazíte to! Toto jídlo skutečně potřebuje brandy. Pak je vynikající. Pokud chceme dát i dětem, pak chvilinku povaříme, alkohol vyprchá a zůstane jen jedinečná vůně brandy. Původ receptu - toto jídlo prý připravil kuchař Napoleonovi při bitvě u Maranga....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renaud | 14. 7. 2013 15:38

    Stay with this guys, you're henlipg a lot of people.

  • Luc | 7. 4. 2011 18:28

    Myslím že to jídlo spíš připravovali Napoleonovi před bitvou u Waterloo... :-D

  • Waldek | 5. 10. 2006 20:23

    Proč vyhazovat cibuli ja ji rozmixsuji neni třeba tolik mouky mistomouky davam škrobWaldek

  • Ken Kensai | 26. 7. 2006 02:46

    Kuře Marengo je správně z čerstvých rajčat, cibule, oliv a česneku. Vzniklo u města Marengo, kdy Napoleon požádal svého kuchaře , aby mu uvařil večeři před bitvou. Kuchař měl k dispozici pouze kuře, rajský jablíčka, cibuli , olivy a česnek.

  • Airan Novakova | 18. 4. 2006 18:47

    Souhlasim s pani Kabrtovou, neni nad cerstve zampiony, konzerva to chutove nenahradi i kdyz obcas prijde vhod:-)

  • Lidka Kábrtová | 18. 4. 2006 15:22

    Ještě jsem zapomněla - nedoporučuji dávat sterilované žampiony, jídlo tím zkazíte. Brandy se vyplatí pořídit i když to je dražší pití - já ji mám doma speciálně na tenhle recept, protože moje mlsná rodina tohle jídlo miluje a lahev mi vydrží tak dva roky...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brandy Česnek Cibule Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

109
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
59
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
34
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
29
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Alkoholik kuře aneb Marengo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact