• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Ali smetanovo-rybízová buchta

autor: Valentyna238
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ali smetanovo-rybízová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotový korpus
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce horká voda
    • prášek do pečiva 1/2 sáčku do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      hrnek rybíz (Může být i jiné na drobno pokrájené ovoce)
  • Rosol
    • voda 1/2 l
    • 1
      balení tang Nejlépe pomerančový
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr Dle rozpisu na puding
    • pečící papír
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 st.C. Umícháme piškotový korpus: žloutky zašleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme horkou vodu. Směs nalijeme do mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a rozetřeme k okrajům. Dáme péct při 180 st.C. na 5-10 minut, pozor, nutno hlídat, těsto se rychle peče!
2
Hotový piškot necháme vychladnout a zatím si uděláme **smetanový krém:**
3
Smetany smícháme spolu se šlehačkou, vanilkovými cukry a ztužovačem. Krátce vše našleháme (asi půl minuty až minutu, ne déle, zdrclo by se to) a rozetřeme na vychladlý piškotový korpus. Poté poházíme rybízem.
4
Nakonec uvaříme **rosol:** Ve vodě rozpustíme TANG i puding a cukr dle návodu na pudingu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ihned nalijeme na smetanovou vrstvu a rovnoměrně rozetřeme. Buchtu je nejlépe nechat přes noc uležet do druhého dne. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 12. 8. 2009 13:05

    a jak hustý bude ten krém, až se bude krájet moučník, nerozpatlá se to ? Promiňte ten výraz.Nebo to udrží ten želatynový rosol ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Horká voda Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybíz Šlehačka Tang Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

233
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
186
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
127
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
87
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
68
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
10 potravin, díky kterým se budete cítit i vypadat mladší
10 potravin, díky kterým se budete cítit i…
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Divoká Angelina Jolie slaví 50! Nebezpečný sex, drogy i rozvody

Divoká Angelina Jolie slaví 50! Nebezpečný sex, drogy i rozvody

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact