• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Ali smetanovo-rybízová buchta

autor: Valentyna238
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ali smetanovo-rybízová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotový korpus
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 6
      lžíce horká voda
    • prášek do pečiva 1/2 sáčku do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml šlehačka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      hrnek rybíz (Může být i jiné na drobno pokrájené ovoce)
  • Rosol
    • voda 1/2 l
    • 1
      balení tang Nejlépe pomerančový
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr Dle rozpisu na puding
    • pečící papír
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 st.C. Umícháme piškotový korpus: žloutky zašleháme s cukrem a za stálého šlehání přidáme horkou vodu. Směs nalijeme do mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a rozetřeme k okrajům. Dáme péct při 180 st.C. na 5-10 minut, pozor, nutno hlídat, těsto se rychle peče!
2
Hotový piškot necháme vychladnout a zatím si uděláme **smetanový krém:**
3
Smetany smícháme spolu se šlehačkou, vanilkovými cukry a ztužovačem. Krátce vše našleháme (asi půl minuty až minutu, ne déle, zdrclo by se to) a rozetřeme na vychladlý piškotový korpus. Poté poházíme rybízem.
4
Nakonec uvaříme **rosol:** Ve vodě rozpustíme TANG i puding a cukr dle návodu na pudingu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Ihned nalijeme na smetanovou vrstvu a rovnoměrně rozetřeme. Buchtu je nejlépe nechat přes noc uležet do druhého dne. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miroslava Severová | 12. 8. 2009 13:05

    a jak hustý bude ten krém, až se bude krájet moučník, nerozpatlá se to ? Promiňte ten výraz.Nebo to udrží ten želatynový rosol ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Horká voda Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybíz Šlehačka Tang Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Minipizzy

Minipizzy

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

815
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
140
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
40
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

  • Recepty.cz
  • Ali smetanovo-rybízová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact