• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alfédovy panenky
Napište svůj komentář k receptu

Alfédovy panenky

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alfédovy panenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová panenka
    • 500
      g cibule
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy, a na prázdné místo v pánvi dáme asi půl kila nakrájené cibule na plátky. Orestujeme a částí cibule pokryjeme maso v misce. Posypeme rozdrceným tymiánem a zalejeme smetanou. Opakujeme, dokud máme suroviny. Dáme do trouby zapéct. Můžeme po vrchu posypat strouhaným sýrem.
2
Vhodná příloha je rýže nebo těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové panenky se šunkou

Vepřové panenky se šunkou

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Roláda z panenky s bazalkovým pestem

Roláda z panenky s bazalkovým pestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniel | 24. 1. 2015 13:00

    Doporučuju usmažit maso do měkka a péct maximálně 30 až 40 minut. Smetana se Vám poté připálí k pekáči. Vlastní zkušenost před pěti minutami :)..

  • Anonymous | 25. 11. 2012 20:33

    polevka

  • ales | 19. 10. 2012 19:47

    jak dlouho zapekat

  • mysalin | 28. 8. 2012 14:42

    Já jsem maso posypala kořením Gyros, osmahla, dala do zapékací mísy a přidala orestovanou cibuli na hrubo nakrájenou a posypala trochu tymiánem a zalila smetanou. Výborné. Dávám 1*

  • tragikomix | 19. 2. 2012 11:33

    Tak sem to zkusil a je to fakt parádička. Ještě sem k tomu přihodil pár žampionů z konzervy a je tu s nima luxusní ;-)

  • Tereza | 19. 2. 2012 09:46

    Jeto fakt dobrý a sytý doporučuji jako hlavní chod a nebo jako večeři.

  • tom | 19. 2. 2012 09:40

    uvaříto i chlapy. :-) :-( ;-) :-D :-P :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • daneko
    daneko | 4. 1. 2012 17:32

    dobre to zni

  • djkiller | 7. 9. 2011 13:46

    S parmezánem navrch je to vynikající :)

  • Jana Sochová | 15. 2. 2010 09:53

    Jedlé, ale ne zas taková pecka.

  • Miloš Pučák 16 let | 25. 2. 2007 09:12

    Delal jsem to je to dobry ale doporucuju pridat jakou koliv zeleninu

  • ALENA HORNIAČKOVÁ | 17. 10. 2006 19:59

    to je určitě mnoc dobrý

  • Nina | 15. 10. 2006 10:58

    Skoda, ze nemam v lednici panenku, tohle zni fantasticky, hned bych si dala! Ale zitra to jiste zkusim udelat:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Smetana na vaření Sůl Tymián Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Medovník V.

Medovník V.

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Kulajda
Kulajda
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenino kuřecí
Alenino kuřecí
Aleniny řezy
Aleniny řezy
Alfredo zapečené gnocchi
Alfredo zapečené gnocchi
Alibábovka
Alibábovka
All exclusive s jahodami
All exclusive s jahodami
  • Recepty.cz
  • Alfédovy panenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact