• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Aleniny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Aleniny řezy

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aleniny řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 300
      g cukr krupice
    • 4
      ks žloutek
    • 5
      ks bílek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • hnědý rum
    • 750
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin připravit těsto, nechat v mrazáku. 2/3 nastrouhat na pečící papír na hrubém struhadle. Trochu utlačit. Rozdělit na to stejnoměrně náplň a na povrch nastrouhat zbývající těsto. Péct při 180 - 190 °C asi 50 minut.
2
**Náplň:** tvaroh smíchat s ostatními surovinami a nakonec vmíchat ušlehané bílky s vanilkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 2. 11. 2021 12:15

    Dělám a vždycky rychle zmizí ze stolu.

  • Zuzka
    Zuzka | 6. 6. 2013 13:27

    Přesně jak je psáno, tvaroh smíchat se všemi surovinami, tedy s pudinkem v prášku. Je tam na zahuštění, aby tvaroh netekl, dá se použít i Solamyl místo pudink. prášku.

  • misa | 31. 5. 2013 11:59

    Ten pudink do náplně se vsype, nebo ho mám uvařit a poté smíchat s ostatními surovinami? Jsem začátečník a nechci pokazit konečné dílo. Děkuju :-[

  • anička | 12. 5. 2013 11:42

    zakusek je to vynikajici ja ho mam ve svem sešitě s recepty dobrych 20 let a pořad chutna :-)

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 12. 5. 2013 08:40

    Naprosto vynikající. Takže posílám velkou 1***.

  • mirka | 10. 1. 2013 12:05

    vyborny kolac

  • HelenaPa | 17. 12. 2012 08:47

    Tenhle koláč mám moc ráda, kombinace neslazeného těsta a sladkého tvarihu je skvělá. Dávám 1.

  • TERCIE | 17. 12. 2012 07:04

    Povedly se a jsou moc dobrý. Takže 1*. ;-)

  • MartikK
    MartikK | 6. 7. 2012 21:12

    Vynikající koláč. Jen jsem se trošku inspirovala receptem "Strouhaný kakaový koláč s tvarohem", který je tomuto velmi podobný - dokonce je u něj stejná fotka :)) - a přidala jsem cukr i do těsta (cca 100g) a snížila množství cukru v náplni (cca 200g); žloutků jsem dala jen 3ks a bílků 4ks. Ukládám do oblíbených a dávám za 1.

  • annalome | 26. 6. 2012 19:29

    moc dobré! dávám za 1 :) doporučuji všem..

  • Vladka135 | 30. 5. 2012 19:52

    Krásná na pohled a vynikající do bříska:-). Určitě jsem ji nepekla naposled!

  • Zuzka
    Zuzka | 28. 2. 2012 08:35

    Ne, tím, že je v náplni 300 g, tak je naopak fajn, že těsto je lehce nahořklé od kakaa.

  • Hana | 13. 1. 2012 11:40

    Do těsta se nedáva cukr? Dík.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2011 19:05

    ...prosím, přiřaďte fotku k receptu, děkuji...

  • jindruch | 13. 11. 2011 19:35

    Moc dobré :-)

  • Evča K | 27. 8. 2011 20:08

    Je výborný! :-))

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 22:30

    Úžasný, dávám 1 :-)

  • Lucka K. | 29. 3. 2011 20:10

    I já ho znám pod jiným názvem s trošku jinými ingrediencemi, ale je fakt skvělý. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 8. 2. 2011 18:39

    Znám ho pod jiným názvem a je výborný ;-) :-) !

  • anna rezakova | 16. 12. 2009 09:35

    vyborny a velmi rychly kolac

  • Zuzana Šindlerová | 6. 10. 2008 09:41

    Klaudie, já bohužel fotku nepřidám, protože jsem antitalent na práci s fotkami, ale pro představu je to typický drobenkový koláč, bílá tvarohová vrstva mezi dvěmi tmavými těsty.

  • klaudie razova | 5. 10. 2008 20:40

    prosim vas nemate k tomu i fotku ??? chtela bych vydet jak to vypada tak pani Zuzano sindlerova dekuju predem

  • Pavla Hodboďová | 30. 3. 2008 20:21

    Koláč je výborný znám ho už řadu let a dělám ho často.

  • venyss | 19. 2. 2008 14:00

    Musím říct,že když dělám nějaké na čas náročnější moučníky,tak mě vůbec nebaví,ale zpracování tohoto moučníku mě vyloženě hrozně bavilo a pak ten výsledek po upečení :-)) nedávala už jsem polevu z kaštanů, ale bylo to vynikající...mňam..

  • Anonym | 24. 11. 2007 19:04

    come

  • Hana Rožníčková | 11. 2. 2007 10:10

    Dnes upečeno, jen jsem dala 2 tvarohy a povrch polila polevou z Ledových kaštanů. Jednoduché, s těstem se dobře pracuje, prostě výborné.

  • zuzana | 22. 9. 2006 10:03

    je to výborné a ještě lepší polité čokoládovou polevou-mňamka...

  • Kateřina Žáková | 15. 8. 2006 12:39

    Toto znám jako Strouhaný koláč,je vinikající.Dělám ho již řadu let a recept mám od manželovi maminky,která ho má od své maminky.

  • Zuzana Šindlerová | 8. 5. 2006 20:21

    Ano, ingredience na náplň se smíchají všechny dohromady až na bílky s vanilk. cukrem, ty se přidají nakonec. Mléko tam nepatří. Jen se dívám, že jsem omylem napsala 780 g tvarohu místo 750 g. Prosím paní Kovářovou jestli by to šlo opravit.

  • patirice | 6. 5. 2006 06:26

    no nevidím tu žádně mléko, tak se má asi vmíchat do tvarohu rovnou pudinkový prášek ???

  • Zuzana Šindlerová | 23. 3. 2006 13:46

    Tak vám přeji, ať se povede a pochutnáte si :-))

  • vendula dunkova | 23. 3. 2006 13:07

    řez bil dot dlouhi ale přesto jsem si ho opsala a a skusím si to doma doufam še se mi to povede protože to vypada še to není moc složíte a taki mam děkují za recept dik naskledanou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Měkký tvaroh Mléko Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Domácí veka

Domácí veka

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Banánové placičky

Banánové placičky

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

325
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
296
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
160
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
147
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
119
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Dara Rolins po návratu Nedvěda: Život plný změn!

Dara Rolins po návratu Nedvěda: Život plný změn!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenino kuřecí
Alenino kuřecí
Alfédovy panenky
Alfédovy panenky
Alfredo zapečené gnocchi
Alfredo zapečené gnocchi
Alibábovka
Alibábovka
  • Recepty.cz
  • Aleniny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact