ks
kuřecí maso
Kuřecí čtvrtky (lze použít i kostry)
4
ks
rýže
nejlépe parboleid
1
ks
cibule
velká
250
ml
smetana ke šlehání
sůl
1
plechovka
nakládaná kukuřice
hrášek či mražená zelenina
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka.
2
Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct.
3
Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem!
4
A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
5
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).
Postupuji následně. Na pánvi osmahnu slaninu nebo uzené krky uvařené a obrané nebo co dům dá k tomu přidám zeleninu mraženou, sterilovanou nebo čerstvou dle dostupnosti a chuti. Mezitím uvařím rýži ( používám titanové nádobí nemá chybu ) pak vše v míse smíchám přidám kari nebo červenou papriku dle chutia nakonec dle potřeby můžeme osolit většinou není třeba amírně opepřit.
Nikola Machů
|2. 12. 2009 13:20
když se tam dá zelenina bonduelle v plechovce, tak to půjde... ta přece neni mražená... anonyme..
Anna
|9. 5. 2007 13:36
Rizoto jse dělala včera k večeři, a zeleninu jsem zamíchala už předvařenou, pak byla akorád.
Anonym
|19. 3. 2007 10:28
pokud nakonec vmíchám mraženou zeleninu, tak musí zákonitě zůstat syrová a tvrdá