• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Alenčino rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Alenčino rizoto

autor: Alenka87
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alenčino rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso Kuřecí čtvrtky (lze použít i kostry)
    • 4
      ks rýže nejlépe parboleid
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice hrášek či mražená zelenina

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka.
2
Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct.
3
Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem!
4
A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
5
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto s kuřecím masem

Houbové rizoto s kuřecím masem

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra | 3. 6. 2013 17:46

    Vynikající!! :-)

  • Andy | 7. 6. 2012 17:57

    Opravdu výborné i přítel se olizoval až za ušima ;-)

  • michalGIP | 4. 2. 2012 16:01

    fakt dobry :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Danča Křiv. | 3. 8. 2011 16:12

    Fakt dobré :-)

  • Evik | 31. 5. 2011 14:58

    Ano, postupuji stejně a je to výborné. :-)

  • Jarouš | 31. 1. 2011 23:19

    Postupuji následně. Na pánvi osmahnu slaninu nebo uzené krky uvařené a obrané nebo co dům dá k tomu přidám zeleninu mraženou, sterilovanou nebo čerstvou dle dostupnosti a chuti. Mezitím uvařím rýži ( používám titanové nádobí nemá chybu ) pak vše v míse smíchám přidám kari nebo červenou papriku dle chutia nakonec dle potřeby můžeme osolit většinou není třeba amírně opepřit.

  • Nikola Machů | 2. 12. 2009 13:20

    když se tam dá zelenina bonduelle v plechovce, tak to půjde... ta přece neni mražená... anonyme..

  • Anna | 9. 5. 2007 13:36

    Rizoto jse dělala včera k večeři, a zeleninu jsem zamíchala už předvařenou, pak byla akorád.

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:28

    pokud nakonec vmíchám mraženou zeleninu, tak musí zákonitě zůstat syrová a tvrdá

  • Anonym | 18. 3. 2007 16:26

    Skusím to

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí maso Nakládaná kukuřice Rýže Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

61
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
55
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
34
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Alenčino rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact