• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Alenčino rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Alenčino rizoto

autor: Alenka87
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alenčino rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks kuřecí maso Kuřecí čtvrtky (lze použít i kostry)
    • 4
      ks rýže nejlépe parboleid
    • 1
      ks cibule velká
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice hrášek či mražená zelenina

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5 - 2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka.
2
Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct.
3
Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem!
4
A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
5
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Houbové rizoto s kuřecím masem

Houbové rizoto s kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra | 3. 6. 2013 17:46

    Vynikající!! :-)

  • Andy | 7. 6. 2012 17:57

    Opravdu výborné i přítel se olizoval až za ušima ;-)

  • michalGIP | 4. 2. 2012 16:01

    fakt dobry :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Danča Křiv. | 3. 8. 2011 16:12

    Fakt dobré :-)

  • Evik | 31. 5. 2011 14:58

    Ano, postupuji stejně a je to výborné. :-)

  • Jarouš | 31. 1. 2011 23:19

    Postupuji následně. Na pánvi osmahnu slaninu nebo uzené krky uvařené a obrané nebo co dům dá k tomu přidám zeleninu mraženou, sterilovanou nebo čerstvou dle dostupnosti a chuti. Mezitím uvařím rýži ( používám titanové nádobí nemá chybu ) pak vše v míse smíchám přidám kari nebo červenou papriku dle chutia nakonec dle potřeby můžeme osolit většinou není třeba amírně opepřit.

  • Nikola Machů | 2. 12. 2009 13:20

    když se tam dá zelenina bonduelle v plechovce, tak to půjde... ta přece neni mražená... anonyme..

  • Anna | 9. 5. 2007 13:36

    Rizoto jse dělala včera k večeři, a zeleninu jsem zamíchala už předvařenou, pak byla akorád.

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:28

    pokud nakonec vmíchám mraženou zeleninu, tak musí zákonitě zůstat syrová a tvrdá

  • Anonym | 18. 3. 2007 16:26

    Skusím to

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí maso Nakládaná kukuřice Rýže Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

53
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…
36
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
35
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
34
Vykrajované měsíčky
Vykrajované měsíčky
27
Krémová chřestová polévka
Krémová chřestová polévka

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz ONLINE: Poslední rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78): Česko se loučí s legendou!

ONLINE: Poslední rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78): Česko se loučí s legendou!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Alenčino rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact