Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (efektní je, máme-li zelený i červený, popř. kadeřavý - ty pak střídáme), hezčí okrajové kousky dáme po obvodu, středové doprostřed, mírně osolíme.
2
Nakrájené okurky, rajčata, papriky a ředkvičky skládáme střídavě po celém talíři, hlávkový salát na okrajích by měl ale vykukovat. Posypeme cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a opět mírně osolíme a opepříme.
3
Celý talíř pokapeme balzamikovým octem (nelít rovnou z lahve - to je moc!). Doprostřed talíře dáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a olivy dle libosti. Nakonec pokapeme olejem.
4
Tento salát se dá udělat pro 1 osobu i pro velkou společnost na veliký talíř, je velice efektní, dobrý a hlavně rychlý.
Jo, obvyklé suroviny v dobré kombinaci a vyváženém poměru, funguje to. Jenom mi tento aranžovaný salát teda nepřišel oproti těm, kde zeleninu jen nahážu do mísy a zamíchám, vůbec rychlý.