• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Alenčin medovník
Napište svůj komentář k receptu

Alenčin medovník

autor: alena.doupovcova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 124
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin medovník
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 260
      g salko
  • Těsto
    • 390
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 5
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Posypka
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 1
      lžička kakao
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a opatrně stáhneme papír.
2
Rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly potřeme krémem, který připravíme tak, že vyšleháme 200 g másla a přidáme 260 g kondenzovaného mléka (salka). Složíme na sebe, povrch posypeme směsí z mletých ořechů, kakaa a mletého cukru. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.Je to rychlé a moc dobré!

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťula95 | 5. 4. 2022 10:28

    Dávám méně cukru, než je uvedeno. Medovník opravdu vypadá jako na obrázku? Byl problém s nanášením těsta na peč.papír. Ted mazu těsto na dno dortove silikonové formy. Těsto je hezky nízké a jde krásně vyndat?

  • somebody | 5. 11. 2017 15:37

    Recept absolutně neodpovídá danému obrázku. Těsto jsem dělala přesně dle postupu. Na obrázku je těsto rozválené, přitom se má normálně rozetřít po plechu, ještě k tomu mi vyšlo jen na jeden (plech). Po upečení se těsto kvůli medu špatně strhávalo z peč. papíru. Příště bych přidala méně salka a medu.

  • aniz | 15. 7. 2017 09:16

    Super

  • Naďa | 16. 5. 2016 18:26

    Recept je dobry, ale nechapu jak z tohoto predpisu mohl nekdo udelat to co je na obrazku. Ja jsem pri peceni hodne zrucna a tohle je uplne mimo.

  • Nikola533 | 18. 3. 2015 15:50

    Vůbec nechápu, že to můžete rozetřít stěrkou. :-X :-X Já jsem udělala těsto, které bylo strašně tuhé, nešlo to skoro ani rozválet-pořád se to lepilo. Recept jsem vyhodila i s těstem do koše. :-X :-X A zkusila jsem jiný. Těsto se tam rozvalovalo a vůbec se nelepilo

  • Madla | 20. 12. 2014 14:34

    Testo je bez tuku? Az ted jsem si vsimla, ze se neuvadi.

  • rychtarka11
    rychtarka11 | 6. 12. 2014 13:54

    Jednou jsem trochu připálila pláty a nezkaramelizovalo mi celé salko. Myslela jsem, že jsem to celé zkazila, ale bylo to naprosto geniální!! <3 Nebyl to typický medovník, celé to trošku slehlo (vysoký asi 4 cm), ale tím chytlo to úžasnou karamelovou chuť a konzistenci. Bylo to více žvýkavější (což asi nedoporučuji lidem bez svých zoubků), ale musím říct, že to zmizelo rychleji, než ten originální. :-D

  • Marie o | 17. 11. 2014 10:48

    medovník jsem pekla poprvé a musím říct a to že jsem cukrářka na baterky tak se povedl a je výborný vřele doporučuju začátečníkům <3 :-)

  • terezka | 4. 9. 2014 16:53

    :-) :-) :-) :-) je to moc super dostanu k naroskam <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • lenka | 29. 8. 2014 13:27

    Dobrý den, mám dotaz - do těsta nepatří žádný tuk?

  • Misa | 7. 8. 2014 13:14

    Paradni recept, jen je potreba trosku uprava a nema chybu. Ja testo rozdeluju na 4 dily a rozmazavam po cele plose plechu, samozrejme na pecici papir. Krem delam z celeho salka a k tomu 305g masla a je to super :-)

  • Dancaska | 5. 7. 2014 16:34

    Sklidil veelký úspěch na narozeninové oslavě, ikdyž je o něco sladší.. :-)

  • Dancaska | 5. 7. 2014 16:23

    Sklidil veelký úspěch na narozeninové oslavě, ikdyž je o něco sladší.. :)

  • bszgv | 30. 6. 2014 14:54

    :-( :-( je to blbost lepí se to na pečícím papíře a je to moc sladké :-( :-X :-S

  • Marcela | 11. 6. 2014 08:35

    Je dobrý,ale taky se mi nepodařilo dosáhnout takových tenkých placek.

  • Janka | 23. 4. 2014 06:30

    DOPORUČUJ!!!!!!!!!! Výborný a co hlavně, rychlý a JEDNODUCHÝ.Žádné vaření nad párou. O:-) Těsto se maže jak máslo, stěrkou to v pohodě jde.Jen se musí přidržet papír.A opravdu namazat tenkou vrstvu,jak chleba s máslem.HOOOOODNĚ nakyne :-) Z této várky jsem udělala 3 placky - 3 velké plechy (cca 30x45).Děkuju moc za recept, je to pecka :-)

  • klára | 16. 4. 2014 07:26

    Výborný! !!rychlý! Těsto na papír natiram prstama namocenyma ve vode a jde to lehce.Do druheho dne medovnik nestihne ani odležet

  • Hanka koloušek | 8. 4. 2014 08:16

    Jo byl moc dobrý, ale naprosto jinačí než na fotce. Roztírala jsem placky skoro na průhledno a při pečení se stejně nafoukly. Taky jich ani nebylo tolik co na fotce, ten vypadá jak koupený, protože realita je jinačí. Krém jsem nevařila, byl teda tekutější než jsem zvyklá, ale šlo to.

  • sirael | 25. 1. 2014 12:25

    :-) dávám taky palec nahoru s tím, že salko musí být zkaramelizované (vařené nebo lépe koupit přímo salko karamel), než cukr moučka jeurčitě lepší použít krupicový. Roztírání jde dobře stěrkou namočenu do vody, ale taky namočeným malým válečkem - použila jsem oboje. Z uvedené dávky je velikost cca 14x25 cm při 8 vrstvách. Výsledek je výborný a opravdu hotový za cca 1,5 hod. i když jsem dělala z dvojité dávky. vynikající recept, díky Alenko <3

  • janulas | 10. 1. 2014 10:43

    Super jednoduchý recept ;-) dělala jsem ho dvakrát a byl super jak chutově tak časově :-) výborný <3

  • VOJT.GRUFIK | 4. 1. 2014 14:11

    ;-)

  • Dasha | 3. 12. 2013 21:38

    Výbornýýý ;-) :-P ......mnam

  • Janička | 3. 10. 2013 09:41

    žádná zakysaná smetana v ingrediencích není , jen máslo a salko :'(

  • Janička | 3. 10. 2013 09:41

    žádná zakysaná smetana v ingrediencích není , jen máslo a salko :'(

  • Jitule | 19. 9. 2013 14:51

    Salko se vaří, aby ztuhlo a je pak taky karamelově dobré :-) , ale nemusí se vařit 2-3h., pokud se /ponořené ve vodě/ vaří v tlakáči, je to myslím :-\ tak za 1/2 h.

  • Tereza | 18. 9. 2013 12:08

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda to jde dělat i bez zakysané smetany ?! :-) jen prostě salko a máslo jako krém.

  • Adéla | 5. 9. 2013 14:46

    Právě jsem dopekla placky a musím říct že je mnohem jednodušší,než ten klasický.Kdyby jsem si ale nepřečetla rady šikovných pekařek tady,musím se přiznat,že bych se s tím asi také patlala.Stěrku jsem vždy namočila do vody a pak to šlo jako máslo,dala jsem také pouze poloviční dávku cukru,místo moučk.jsem dala krupicový.Natírala jsem vrstvu tenkou asi jako když mažete chleba máslem a finální tloušťka těsta je uplně super.Spíš se dá říct,že jsem ten papír těstem namazala.Takže už zbývá jen krém a je hotovo.Už se těším,jak se rodinka bude oblizovat.Když jsem pekla ten klasický,měla jsem z toho tvrdé placky asi jako karamel :-D takže dávám palec nahoru.

  • http://muaban.giayphepicp.com/showthread.php?t=105571&p=383585#post383585 | 5. 9. 2013 05:20

    [url=http://muaban.giayphepicp.com/showthread.php?t=105571&p=383585#post383585]http://muaban.giayphepicp.com/showthread.php?t=105571&p=383585#post383585[/url]

  • bětka | 27. 8. 2013 17:32

    když se to salko dá vařit na dvě hodiny do vody, pozor, otevírat až bude plechovka vychladlá, bude z něj karamelové mléko. Ale dá se koupit, přímo karamelové je jen o něco málo dražší,ale odpadá vaření. :-)

  • Aithra | 27. 7. 2013 16:28

    Skvělý a přitom jednoduchý recept, navíc výborně chutnající. ;-) Nejhorší bylo to patlání těsta na pečící papír, tomu říkám opravdové peklo. Navíc jsem měla nějaký divný krém, takže mi ho dost vyteklo, ale co. Těsto je výborné, správně medové a nemusela jsem se s medovníkem trápit celé odpoledne. :-)

  • Nasta | 25. 6. 2013 21:00

    Mužu se zeptat na to salko proč je potřeba vařit to salko ? O:-)

  • Monča | 31. 5. 2013 22:03

    Tenhle medovník je naprosto úžasný. <3 Jen se po něm zaprášilo

  • Petra | 25. 4. 2013 09:25

    Kdyby mě někdo řekl jakým způsobem se těsto roztírá na plech,udělala bych raději medovník dle mého receptu.Co se týče ingrediencí a postupu,tak je tento recept až překvapivě jednoduchý....pak ale makačka s tou patla hmotou....Výsledek řekla bych ÚŽASNÝ !!!!!!! Pláty jsou opravdu medové a salko na krém není nutné nechat zkaramelizovat...jde to i " za syrova"....Celkový vzhled je myslím hodně na každém.Já boky obalila nastrouhanou čokoládou a potřel zbytkem krému ,navrch čokopoleva jen tak místy rozpatlaná vidličkou nebo jindy oťapkávám nadrobeným zbytkem z plátů.Taky jsem zkoušela vlašské ořechy plus kakao plus ml. cukr.Takže...prostě mňam :-)

  • Patrik | 23. 4. 2013 21:00

    mužu vísto uvaření salka kopit uš hotove :-[

  • hanka | 31. 3. 2013 13:33

    ano je ten zakusok super,ale dama zabudla napisat ze sa salko treba varit 2-3hod v hrnci s vodou,dik

  • ifkaa | 18. 3. 2013 13:58

    Dobrý den, a kde se dají koupit medové pláty?? to by bylo opravdu veklé usnadnění práce :))) děkuji

  • Iva | 10. 3. 2013 21:41

    Recept dobrý, ale s fotkou se vůbec neschoduje, výsledek byl dost jiný ( i na tvé foto) chybí ingedience na ,,posypku" to co tam píšeš z toho neudělám čokoládovou polevu co je na fotografii :-( :-( :-(

  • M | 12. 2. 2013 09:33

    Opravdu výborný a rychlý :-) jen se po něm zaprášilo ;-) a pokud můžu poradit opravdu se s krupicovým cukrem lépe roztírá 8-)

  • M | 9. 2. 2013 20:42

    Ach ten pravopis

  • zuzana | 26. 1. 2013 19:24

    Dneska jsem ho upekla a bil proste nejv :-S

  • kaplička | 24. 1. 2013 13:27

    Já si to usnadňuji tím, že si koupím rovnou medové plátky. Náplň dělám podle receptu, je to mňamka za 15 min. hotová.... ;-)

  • Olca | 15. 12. 2012 16:43

    Opravdu netusim, jak nekdo dokaze z tohoto receptu vytvorit nelepive testo. Ja jsem to na pecici papir v podstate namazala, ale vysledek byl vyborny i kdyz placek taky nebylo zdaleka tolik... Ale jinak za recept dekuji. :-*

  • Denisa Černá
    Denisa Černá | 12. 12. 2012 19:53

    Tenhle recept je spíš o trpělivosti než o umu, sedm placek bych z těsta nevyválela ani ve snu, ale nakonec se to dá i jíst :-D .

  • Eva | 23. 11. 2012 13:18

    V receptu na těsto je uveden moučkový cukr, správně je cukr krupicový, proto lepivé a tvrdé placky. Medovník jsem pekla několikrát a těsto šlo pěkně vyválet ...

  • terez | 17. 11. 2012 11:30

    dělá to ta lednice já ho nechám dva dny venku a změkne vždy :-)

  • Daniela | 11. 11. 2012 17:19

    Dnes jsem ho upekla bezlepkový a je no prostě MŇAM :-*

  • Máša | 20. 10. 2012 20:31

    Když jsem ho včera dělala, tak jsem myslela, že se pominu :'( . Těsto bylo lepivé, nešlo vyválet a pomazánka tekla. Zákusek jsme před chvílí chutnali a nevypadá ani za mák jako na tom obrázku, placky jsou o dost vyší, určitě jich nemám tolik, ale je aspoň dobrý :-)) .

  • Edita | 18. 10. 2012 16:40

    Medovník dělám už dost dlouho a :-D pořád ho dělám :-[

  • Eli | 16. 9. 2012 09:57

    Bylo to skvělé!!! ;-) Ty placky nám v troubě hodně vyrostly tak jsme je překrojili ještě na příč.Je mi deset let a zvládla jsem to skoro bez pomoci.Moc jsme si pochutnali :-P

  • Terka23 | 26. 8. 2012 12:04

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale medové placky jsou tvrdé a nezměkly ani odležením v lednici po dva dny. Možná 5 lžic medu je velké množství...

  • Islapakova | 11. 8. 2012 13:09

    Líbí se mi někoho nápad, dělat placky do formy na dort. Je to hezčí , chystala jsem si na 2 pečící papíry placky do formy, a postupně dávala na plech a pekla. Těsto dělám v míse, je hustá jako hustší máslový krém, rozetru těsto do formy stěrkou, sundám formu a klidně počtám, než se jedna placka v troubě upeče. Z jedné dávky mám 4 placky, možná by šly i tenší ale to já neumím. Dobrota. Sice nevím jestli je to správná hustota těsta, ale upečená placka je podle mé zkušenosti jemnější.

  • kocouřice | 19. 7. 2012 23:58

    na rozkrojení dortového korpusu používám silnější rybářský vlasec

  • Nika | 21. 6. 2012 15:51

    Ne opravdu tam nechybí tuk.. Jde o to jaký máte med.. Nejlepší je to dělat z jarního květového medu.. Ten není tak tuhý.... A také dávám méně cukru ( 15-20 dkg). Úplně to stačí... Ale pokud budete mít hodně tuhé těsto: můžete ho malinko povolit mlékem.. Jde to lépe roztírat a dokonce i rychleji se rozleží.. :-)) Doma ho dělám pořád a každému chutná...

  • Nika | 21. 6. 2012 15:46

    já když mám hodně tuhý těsto, tak ho zředím trochou mléka... Hned se to lépe roztírá.. A také nedávám tolik cukru.. Dávám tak 15-20 dkg. :-))

  • mimionk09 | 12. 6. 2012 08:16

    ahojky všem,nejlépe se těsto rozválí přes potravinářskou fólii,mám to odzkoušené.Ahojky všem :-)

  • zuza | 6. 6. 2012 15:16

    ahoj zrovna to dělám a těsto mi nejde rozetřít děs...nevím teda co s tím udělám..bééé

  • zadara | 2. 6. 2012 16:06

    Jo, dala jsem jen 15 dkg cukru.

  • zadara | 2. 6. 2012 16:05

    Tak jsem si přečetla recept a diskuzi a zkusila. Je to výborné. Na papíru v plechu jsem to vyválela malým válečkem, který jsem si vždy trochu pomoučila, aby se těsto nelepilo.I zpracování těsta je jednoduché. Po celou dobu jsem měla pomoučené ruce, hned jsem je rozdělila na 2 díly a bylo hotovo.

  • sweskowa | 29. 5. 2012 16:19

    jasi myslim ze maruska se trochu vitahuje jo a ivety je mi moc lito a olina ma velkou pravdu ted vam vsem udelam medovnik :-D :-\

  • Maruska | 29. 5. 2012 16:16

    skusila jsem ho a na to ze mi 12 si ho vsichni pochvalovaly je vazne moc dobrej a ted budu delat dva a doufa ze jim bude chutnat :-P :-) ;-) :-D :-[ :-\ :-* 8-) :-))

  • Islapakova | 1. 5. 2012 10:09

    Jo, těsto se skutečně roztírá na plechu, docela bych to viděla dělat těsto v míse a lžicí klást na plecha roztírat tence. Moc dobré.

  • sweskowa | 23. 4. 2012 14:05

    Udělala jsem dvojitou dávku ale dala polovinu cukru a medovník byl luxusní :)

  • Olina | 25. 3. 2012 18:21

    Těsto na medovník jsem dělala podle různých receptů,ale tenhle je nejlepší i když těsto se opravdu roztírá pracně ale výsledek stojí za to.Krém dělám z másla,pudinku a salka,nakonec ještě přidám 2 lžíce studené silné kávy.

  • Iveta | 17. 3. 2012 12:35

    Těsto se lepilo takže nešlo to rozetřít a ani pracovat! :'( .Je to prostě divné těsto!

  • Aja | 12. 3. 2012 22:11

    diky, ale mne jde o to, ze z takovych ingredienci proste nejde udelat ridsi testo, to bych musela dat vic vajec nebo dat nejaky tuk. a jak rikam, placky jsou suche, medovnik mam od patku v lednici a nijak extra nezmekl :-( zitra to chci delat a mam strach , ze to bude ostuda :-S

  • Lucie | 11. 3. 2012 23:08

    Záleží, jak si s tím kdo dá práci ;)

  • Lucie | 11. 3. 2012 23:08

    Nevařené...s ušlehaným máslem je to pak výborné. Když to dáte do lednice, pak krém krásně ztuhne, aniž byste musela dělat "karamel"

  • Lucie | 11. 3. 2012 23:07

    Ajo, já ho pekla už několikrát, opravdu se patlá, ale tou stěrkou to jde! Není suché, je jen dost sladké...ale ten výsledek stojí za TO! Sice je to trošku pracnější, ale já ho též dělala jako "narozeninový dort", navíc ve tvaru srdíčka...šlo to ;)

  • Aja | 11. 3. 2012 22:03

    Prosim vas, ja jsem asi blazen, ale vzdyt v receptu se pise, ze se testo dava na pecici papir sterkou !! ? To prece z techto ingredienci nejde ! Zkousela jsem to, testo se patlalo a stejne jsem nakonec musela vyvalet, navic bylo suche. Nechybi tam tuk?? Chtela jsem ho pect manzelovi do prace na narozeniny, ale asi budu muset prehodnotit :-(

  • Jana | 6. 3. 2012 19:16

    Já dávám klasické - rovnou z plechovky... zkoušela jsem to s tím vařeným ale doma to nechutnalo.

  • tyna | 26. 2. 2012 10:47

    dneska uz se da koupit svarene:-) jakoze karamelove salko takze to 4-hodinove vvareni uz odpada:-)

  • Denisa | 25. 2. 2012 16:07

    Ahoj, můžu se zeptat, to salko uvařené, nebo rovnou z plechovky smíchat s máslem? Kdykoli jsem dělala jakýkoli krém ze salka, tak jsem ho musela nejdřív hodinu vařit. Díky

  • Lúca | 24. 2. 2012 14:47

    Je to skvělý recept, ale nedělám čtyřpatrový, ale jen dvoupatrový, jinak by se nevešel do pusy, ale hodnotím 1 s * a podtrženou :)

  • Jarka | 20. 2. 2012 15:08

    Medovník je dobrý ale jako na obrázku nevypadá.

  • hhaa | 15. 2. 2012 09:31

    A ty spíš s Medovníkem jjo :-))

  • Dědešek | 11. 2. 2012 11:12

    hurjgfrjfhgefjhef :-D :-$ O:-)

  • Jana | 9. 2. 2012 19:22

    já dělám tento medovík taky a nestíhám ho ani péct..:) Všichni ho po mě chtějí.. :-) Akorát těsto rozetřu do dortové formy (mám pak 7 kulatých plátů) a pak ji dám pryč, když to dám do trouby.

  • Natýýý | 8. 2. 2012 09:21

    TAk né asi :-P 8-)

  • Babíška | 8. 2. 2012 09:19

    Přesně tak milujuu medovník né chlapy :D :-D :-D :-D 8-) <3 <3 :-*

  • Natýýý | 8. 2. 2012 09:17

    Perfektní papáníčko. Doporučuji Vám. Tento pokrm miluju <3 <3 <3 :-*

  • Svádová | 6. 2. 2012 18:40

    Byl dobrý, jen ani za mák nevypadal jako ten na fotce. Ikdyž jsem těsto vyválela skoro naprůhledno a bylo to věru dílo, tak se placky při pečení o dost víc nafoukly.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 1. 2012 11:58

    ...dělám vždy s předstihem, je lepší proleželý. A protože jsme čekali návštěvu s alergií na ořechy, posypal jsem medovník drtí z odřezaných okrajů...

  • Renča | 9. 1. 2012 13:26

    :-) ano je lepší jak kupovaný a o moc domací je domácí sice mám svůj recept ale než začnu mazat krém tak pláty pokapu rumem je chutnější posypu oříšky další plát rum krém atd.,pak chutná jak marlenka :-) ;-) ;-)

  • renča | 9. 1. 2012 13:22

    ahoj Terezko těsto se nesmí lepit já mám svůj osvědčený recept a nelepí hned jak ho uvařím ve vodní lázni nechám mírně vychladnout abych si nespálila prsty a na plechu s papírem a pomocí prstama rozdělávám těsto ;-) :-)

  • renča | 9. 1. 2012 13:19

    ahoj argaláš polévkové lžíce medu ;-)

  • renča | 9. 1. 2012 13:17

    Ahoj Tere..pokud jsi to testo rozdělil na tři plechy ,tak by ti měli vyjít krásné pláty a né jeden hrubý jinak to nejde a já to stěrkou nedělám dělám to konečky prtů bo jsem taky nadávala neválí se jinak je fajn je dobrý a aby nebyl suchý tak každý plát než namažu krémem(salkem s máslem) tak pokapu rumem má trochu jinou chut ale je skvělí jak sladké moc nemusím tak to mi chutná a moc :-) :-)

  • Renča | 9. 1. 2012 13:13

    ahoj salko je jenom slazené :-)

  • Mimushka909 | 19. 12. 2011 15:26

    polevkove :) :-)

  • he... | 4. 12. 2011 19:24

    chtěla jsem se zeptat jestli to SALKO má být slazené... :-)

  • Tere | 28. 11. 2011 19:16

    Tak jsem se dneska rozhodla dělat medovník, a tak dlouho jsem se nerozčílila jak u něj. Jelikož jsem kuchař začátečník, tak sem si myslela, že když je napsáno snadné tak, že snadný bude, ale to těsto!!! To je děsný, než sem ho uválela, v troubě se nafouklo, děs...dodělám dokonce, ale moc tomu nedávám...

  • Tereza | 24. 11. 2011 22:44

    Trochu jsem s tím bojovala, těsto bylo pastózní a lepkavé, nakonec jsem ho pekla mezi dvěma papíry. Nesprávně jsem zvolila nahradit sodu kypřičákem, bylo to hodně bublinaté a vysoké - příště si opatřím sodu. :-\ Ale snad se to aspoň dřív proleží. ;-) Krém mě překvapil - než jsem ho dotřela, začal se srážet. Nechce to přehánět. Takže jak říkám, trochu boj, ale už se to chladí a snad to bude dobré. O:-)

  • Mimushka909 | 13. 11. 2011 12:26

    Mnam :)

  • argaláš mojmír | 10. 11. 2011 09:38

    :-) hele medovník chci píct ale nevím jaké lžíce medu ;-) prosím o odpověd

  • jajunynynka | 7. 11. 2011 20:30

    děkuji za super recept je jednoduchý a naši doma se poněm můžou utlouct je výborný už jsem ho dělala po třetí a vždycky byl velice chválen že je lepší jak kupovaný děkuji a moc chválím sup recept ;-) ;-) ;-)

  • Iveta | 31. 10. 2011 16:32

    Musím přiznat, že jsem byla trošku skeptická, když jsem narazila na tento recept, ale po přečtení kladných komentářů jsem se rozhodla to také vyzkoušet. Byla to fakt piplačka, udělala jsem ho pomocí formy na dort a do trouby jsem musela vkládat každou placku zvlášť, takže mi to zabralo dost času :-( . Každopádně teď už mám hotovo a medovníček se chladí v ledničce a mně už se sbíhají sliny na to až ho budu moct ochutnat O:-) Vypadá výborně, takže doufám, že tak bude i chutnat <3

  • Janina | 30. 10. 2011 09:43

    Medovník je výborný,už jsem ho dělala několikrát,je hned hotový,není tak pracný,ale dávám méně cukru a místo másla dávám do krému ramu bonjur-není v tom žádný rozdíl,jen v ceně <:-)

  • ditka | 26. 10. 2011 08:57

    Tento medovník mě moc neoslovil :-( je šíleně sladkej a těsto druhý den zkamenělo. Radši zůstanu u svého těžšího receptu.

  • Zuzanka | 3. 10. 2011 15:44

    Medovník byl strašně dobrý, pekla sem ho poprvé z naší rodin si na něj nikdo netroufl a mě na to že je mi 14 se velmi povedl, Do hodiny byl pryč .) Recept doporučuju, ale stačí jen 150g cukru. :-) :-)

  • waketai | 26. 9. 2011 13:46

    Jsem chlap a rád peču a tak jsem zkusil tento recept . Vynechal jsem cukr . Mám pravý med a zcela to stačilo. Másla jsem dal polovic na krém a taky stačilo. Vyválel jsem si 6 placek silných 2mm průměru 45 cm pod igelitem přímo na pečícím papíru a pak dal na plech, krásně naběhly na 4mm a bylo to za 4 min upečené. Hotové za 35 min. Oříšky na jemno ! Nasyp a co zůstalo na papíře sklepni papírem na boky.Fakt dobré !!!!

  • Nikísek | 21. 9. 2011 16:07

    Nám to taky moc moc chutnalo.

  • Misa_K | 18. 9. 2011 13:26

    Tak jsem pekla, dala jenom 100 g cukru ;-) Těsto bylo šílené, nechutně se mi lepilo (dávám to za vinu míň cukru), ale nakonec jsem to napaplala na plech, vykrojila podle jídelního talíře, rozpůlila každé kolečko vodorovně a ze zybtků dorovnala ještě jednu vrstvu. S krémem se mi šlehat nechtělo, tak jsem to máslo se salkem jenom zamíchala a na kávou pokropený korpus nalila :-D Výsledek: ačkoliv jsem si řikala, že příště už to neupeču (hlavně ne přiměřeně přiměřeně podle sebe), musím říct, že recept je skvělý, všem nám moc chutnal a díky míň cukru se dal pojídat i k oslazené kávě <3

  • Kriss | 16. 9. 2011 14:27

    A nemusí se teda předem vařit ?

  • Áňa | 15. 9. 2011 22:37

    Čau já to salko vytÁhla jak sem začla kuchtit a pohoda :) :-)

  • Áňa | 15. 9. 2011 22:35

    Zdar dej si záležet a na ten papír to rozetři hooodně tenoučko ono to stejne krapet vyskočí. čím mín natřeš tím líp, ja když to dělala prvně tak sem tam toho dala víc a měla to moc potom vysoký :)

  • Áňa | 15. 9. 2011 22:33

    Zdar u toho vubec nemusíš nic prokrojovat, když si uděláš hodně tenoučkou tu vrstvu tak kdyz to pak vytahneš upečený tak to překrojíš namazeš a dáš na sebe :) :-)

  • Kriss | 15. 9. 2011 16:56

    Jen se zeptám, musím to Salko den předem vytáhnout jako u jiných moučníků? A jak se vám podaří udělattak hezká horší vstva? děkuju :-[

  • zrzavakocka | 14. 9. 2011 09:46

    Určitě medovník zkusím,i když jsou různé reakce,dám míň cukru,na tom se zhoduje hodně lidí.. NESNÁŠÍM prokrojování moučníků..mám to vždycky křivě =-O -nemáte někdo nějakou fintu?Měla bych mít asi hodně dlouhý nůž..? ŠKODA,ŽE OBRÁZEK NENÍ K RECEPTU-PAK TO MŮŽE ZKLAMAT A HLAVĚ JE TO MATOUCÍ.. :-\ !!!

  • Týna | 14. 8. 2011 08:27

    Možná budu trochu za pitomce, ale přesto: Jak velkou vrstvu těsta bych měla na plech (papír) rozetřít? Na obrázku se mi vrstvy zdají tenoučké, mám strach, aby se mi při sundavání nezlomily.

  • Lenka | 10. 8. 2011 21:48

    mám úplně stejný recept, ale upečené těsto rozkrájím na každém plechu jen na 3 díly, tak je šest pater a je to tak akorát

  • Tereza T
    Tereza T | 10. 8. 2011 14:46

    Myslím, že jste pašák ;-)

  • George | 5. 8. 2011 06:14

    Dopadlo to dobre.

  • Jurda | 14. 7. 2011 09:28

    Dobrý Den To je super mňamka. A je to moc výborné a vynikajicí. :-D

  • Madeleine | 9. 7. 2011 12:08

    To těsto se dá bez mléka roztírat? Já tam to mléko dát musela... :-))

  • Jay | 8. 7. 2011 18:43

    Prej 90minut, patlal jsem se s tím 3hodiny, musím však poznamenat, že to byl můj první pokus o pečení vůbec a to v pouhých 15ti letech. Nejsem vášnivý pekař - šlo pouze o sázku. Jinak, medovník vypadá vcelku dobře a je vskutku dobrý! 8-)

  • vladka | 13. 6. 2011 22:40

    jen se asi hloupě zeptám...upeču 2plechy a ty rozkrojím napůl.Budu mít tedy 4pláty...pomyslně 4patra...na obrázku jich je osm. Bude medovník nizoučký nebo mám rozpůlit i ty půlky, abych měla dílů osm?Pak by těch kousků bylo ale málo :-(

  • Terrad2 | 29. 5. 2011 21:43

    Dobrý den, medovníček vypadal na fotce luxusně, recept byl jednoduchý, ale celkově nás zklamal. Nevím, asi jsme na něco jiného. Všem ostatním přeji dobrou chuť.

  • Olga Melicharová | 14. 5. 2011 07:38

    Jak se dělá ozdoba na medovník? jinak je super Díky :-\

  • Jitule89 | 13. 5. 2011 18:36

    Ahoj, prosím salko svařené? :-$

  • djorthodox | 9. 5. 2011 09:31

    Jsem chlap, co peče málokdy. Po všech mých peripetiích výsledek téměř luxusní. Jedna rada. při roztírání mi pomohlo namáčet stěrku do vody - "matlání " okamžitě zmizelo a za chvilku bylo hotovo. :-)

  • Didita | 9. 4. 2011 15:40

    Zdravím. Moje děti milují medovník v IKEA. Proto jsem se po kratším váhání rozhodla to zkusit a upekla tento Alenčin. Děti byly nadšené. Chutnal nám všem. Někdo doporučoval snížit množství cukru, já ho ubrala ještě víc. Dala jsem jen 100 g a příště půjdu ještě níž. Skvělý, výborný, děkuji za recept. (Prý ještě lepší než v IKEA :-[ )

  • chcchchchcchchchchchc | 23. 3. 2011 08:38

    Je vazne dobrej ;-) ;-) 8-) <3

  • Martina | 18. 3. 2011 10:15

    Tento recept skutečně s medovníkem nic moc společného nemá. Ale na druhou stranu je úžasně jednoduchý, rychlý a dá se dělat s dvěma mrňatama za zadkem. :-) Což beru jako obrovské plus, takže díky a začnu dělat tento a ten pravej, až budu mít čas a větší děti. :-*

  • Veronika | 15. 3. 2011 12:00

    Dobrý den, musím oponovat paní Daně. :-( Tento medovník dělám již dlouho a nikdy jsem neměla problémy. Je vidět, že paní Dana nepeče často a neumí si poradit. Pokud mám těsto příliš tuhé, tak do něho přidám trochu mléka a pak se to lépe roztírá. Dokonce i po přidání mléka je medovník vláčnější. Je sice trochu náročnější na přípravu, ale hotový zákusek je exkluzivní. Doma už nic jiného nechtějí. Jiné recepty jsem zkoušela a nechutnali mi jako tento. :-)

  • nela | 14. 3. 2011 19:11

    moc dobré :-) ale trochu sladké :-! ale jinak mnohokrát děkuji :-) :-) :-))

  • Lucie | 14. 3. 2011 13:12

    Ano,tak tento recept hodnotím velice kladně. Možná bych si troufla říct, že hodně záleží spíše na tom,kdo ho připravuje ;-) Medovník výborný 8-)

  • standulka bambulka | 11. 3. 2011 16:45

    já jsem to tzv pokakala ;-)

  • Věra | 8. 3. 2011 20:26

    :-) Peču už tento medovník dlouho přesně podle tohoto receptu, nikdy jsem ale žádný komentář k receptu nepsala, dnes musím ale reagovat na paní Danu. NEMÁ PRAVDU. Peču z této dávky 3 velké plechy, roztírám těsto umělohmotnou stěrkou na pečící papír, no a u dětí, které milují sladké, má vždycky úspěch.

  • Dana | 25. 2. 2011 22:21

    Dobrý den.Nezlobte se,ale váš recept,bych opravdu nepovažovala za dobrý.Už příprava a následné matlání těsta na plech se vůbec nepodobá medovníku.Přiznám se že jsme ho raději ani nedali péct a vyzkoušeli jiný recept.Jde opravdu hodně znát že je to ALENČIN RECEPT a né recept na medovník.Doufám,že ostatní lidé si přečtou více receptů než začnou dělat ten váš. Nevím,vám tento medovník či jak to mám vlastně nazvat možná chutná ale já bych vřele doporučila tento recept nezkoušet.BUDETE SE VZTEKAT A VZTEKAT A MEDOVNÍK SE VÁM STEJNAK NEPOVEDE.A OBRÁZEK VŮBEC NEPATŘÍ K VAŠEMU RECEPTU PANÍ ALENO.

  • Hanka | 17. 2. 2011 12:35

    Také nemám ráda přslazené dorty a tak jsem hledala a hledala až jsem našla recept, kerý jsem si do finiše trochu upravila a je opravdu vynikající. Jestli chcete vyzkoušet:150 g cukru 3 polévkové lžíce medu (někdy míchám s melasou) 80 g másla 5 polévkových lžic mléka vše rozpustit ve vodní lázni (nebo na mírném plameni) Necháme chvilku odstát a teplé vlijeme do: 500 g hladké mouky, do které jsme přidali 1 kávovou lžicku jedlé sody 1 celé vejce Vyválíme 3 - 4 placky (těsto je teplé) a pečeme 3-4 minuty na 250 C (klidně na pečícím papíru pro lepší manipulaci) Po upečení, až placky vychladnout je nejdříve potřeme silným černým čajem, dáme náplň a střídáme placky – krém. Poslední placku potřeme krémem a posypeme ořechy, griliášem nebo drobečky z odkrojků placek. Nebo vším dohromady. Krém: 500 ml mléka (nebo 450 ml mléka + 50 ml rumu) 2 pudinky za studena (Dr. Oetker) vše vyšlehat s 1 celým máslem. :-[

  • Zuzka
    Zuzka | 14. 2. 2011 08:52

    Tak konečně na něj došla řada. Je výborný, Salko jsem tedy uvařila, než jsem našla v diskuzi, že má být nevařené.... Abych se přiznala, hodně velký problém mi dělalo to patlání na pečící papír, u toho jsem si tedy tiše zanadávala, jsem zvyklá medovník vyválet a vykrájet pokličkou. Taky se mi po upečení lepil na ten papír, ale všechno bylo vynahrazeno výbornou chutí. Dávám za 1.

  • pravy medovnik | 13. 2. 2011 18:05

    pravy - ten se pece z testa ale pripraveneho na vodni lazni, testo vypada jako karamel, je dost tuhe. je to taky i pracnejsi, ale vysledek je vynikajici. Recept pochazi z Armenie, to je chluba mistnich cukrarek.

  • Katull
    Katull | 12. 2. 2011 16:43

    Obrázek přímo ukázkový!

  • Helena | 12. 2. 2011 07:48

    Recept jsem vyzkoušela, obrázek neodpovídá pravdě, navíc byl medovník dost sladký, řekla bych až odporně, dala bych tam přinejmenším jen poloviční dávku všeho. Radši budu zkoušet jiné recepty:-( jsem zklamaná

  • bajca1 | 10. 2. 2011 19:03

    díky za užasnej recept dělala sem z menší dávky 1plech :) z poloviční dávky jen medu víc a vajíčka 2 a můžu říct že sem nemusela ani nechat odležet aby změknul !!! měkký nadýchaný po upečení hned a MOC DOBRÝ !!!!!! můžu jen doporučit!

  • píča | 10. 2. 2011 12:25

    :-P :-)) kokot píča do holiča

  • Marcela | 9. 2. 2011 22:36

    Tak jsem to taky zkusila těsto jsem sice neměla tekuté ale mohla jsem ho vyválet sice jsem to neděla na pečícím papíru ale normálně jsem vymazala formu na dort a vysipala moukou a na to dala těsto a upekla 5 placek a teďka to máme na chladném místě a moc se těšíme jak to bude chutnat :)) :-)

  • Martinka | 8. 2. 2011 19:07

    Dobry vecer, neni dort moc sladky? :-\ Jinak vypada super a rada bych zkusila. ;-) Dekuji

  • Eva1 | 5. 2. 2011 18:36

    Krásný obrázek. :-)

  • Jarka O. | 5. 2. 2011 16:19

    Tak to klobouk dolů, máš to rozetřený krásně pravidelně :-) Do kruhu jsem nikdy medovník nedělala, vždycky jako řezy na plech. Asi to budu muset vyzkoušet 8-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 5. 2. 2011 15:09

    Jarko, taky píšu až na malé detaily, mohu ti ho poslat, na pečící papír o velikosti talíře, kterou si zvolíš, to těsto stěrkou rozetírám, nerozvaluji ;-)

  • Jarka O. | 5. 2. 2011 09:17

    Fotka je to hezká, ale neodpovídá receptu :-( Podle receptu totiž vzniknou 2 pláty, mnohem silnější, protože toto těsto se roztírá stěrkou, nerozvaluje se jako u ostatních medovníků. Je totiž měkčí, i po upečení. Složí se na 4 ! vrstvy a krájí se na obdélníčky.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 5. 2. 2011 00:39

    Až na malé detaily mám stejný recept, je výborný, foto přiloženo :-)

  • Vanda | 4. 1. 2011 17:57

    tak na tento příspěvek musím reagovat,medovník peču už 3 roky podle tohoto receptu a všichni známí ho milují <:-) ,nedám na něj dopustit,musí se nechat uležet.....

  • radka | 29. 12. 2010 11:17

    recept se mi libi,medovnik byl vyborny.

  • Radka Dočkalová | 3. 8. 2010 13:47

    Naprosto vynikající recept. Rychlý, jednoduchý, s těstem se dobře pracuje a výsledek je úžasný. Jen dávám celé salko a celé máslo Rama Creme Bonjour.

  • Simona Smolíková | 29. 6. 2010 10:51

    Těsto bylo sice trochu tužší, ale výborné. A krásně vonělo. Potřené kávou bude měkčí. Toho cukru jsem dala jen polovinu a nám to stačilo. Celkově byl medovník vynikající.

  • g a i g a i | 3. 4. 2010 12:02

    Překvapilo nás,jak těsto nepříjemně zatouchalo při všech třech pokusech :-/

  • Di - | 5. 10. 2009 18:53

    Dagmar, já si zase myslím, že jste uspěchala spotřebu. Upečené pláty jsou opravdu tvrdé a trvá několik dní, než se s krémem proleží, aby změkly. Já si pomáhám tím, že pláty potřu kávou, abych proces měknutí urychlila. Nikdy nemám medové řezy tvrdé. Čím déle jsou odleželé, tím jsou lepší. Můj recept: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNPOMOMNG5&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Jarka O. | 5. 10. 2009 13:27

    Dagmar, jediné, co mě napadá, je, že jste těsto v troubě vysušila. Nepoužívejte horkovzduch, pečte krátce. Já jsem postupovala podle receptu a bylo vše v pořádku.

  • Dagmar Šulcová | 5. 10. 2009 08:34

    Milé dámy. Dala jsem se do tohoto receptu s chutí, byl jednoduchý a těšila se tedy na výsledek. Jenže můj medovník je opravdu tvrdý, může sem někdo dát tedy postup přípravy? Děkuji

  • Hana Procházková | 14. 7. 2009 11:21

    abych řekla pravdu, ze začátku jsem měla hrůzu pachtit se s medovníkem, ale nakonec to nebyla tak hrozná práce, a za výsledek to určitě stálo, byl vynikající a děkuji za super receptík:-)akorát se přidávám k tomu aby se ubral cukr v těstu, dala jsem jen 200g cukru, a mohla bych dát klidně méně

  • julek ujedlseksmrti | 30. 6. 2009 15:48

    chytla me mlsna,v kredencu jen dva roky stare piskoty,toz ze zrobim nejakoo chalku.dve hodiny s tim jak s medvedem zapasim,pak to dam chladit,valim do kseftu pro naky bahno,at to lip klooze do pupku.prijdu dom,stara roztazena na gaucu,v ruce lzicu,hubu od kremu,sotva dycha...plny bruch a dva monokly k tomu:)...1*

  • Jana Kánská | 1. 5. 2009 22:09

    Medovník je vynikající. Těsto je rychle, akorát to roztírání, ale nůž jsem si namáčela do vody, jak už taky někdo radil a šlo to lépe. Cukru jsem tam dala 200 g a stačilo to. Jiný už zkoušet nebudu.

  • Zuzana Kosová | 5. 2. 2009 10:47

    Už jsem to našla v diskuzi. Dotaz ruším.

  • Zuzana Kosová | 5. 2. 2009 10:32

    Dobrý den, chci se zeptat,zda u toho receptu se také vaří salko nejprve ve vodě nebo ne. Radči se ujišťuji. Děkuji. O víkendu receprt vyzkouším.

  • Jana Hejdukova | 16. 1. 2009 18:38

    Asi to nejlepsi co jsem zatim pekla, hned po upeceni je moc dobry, ale za par dni, kdyz se pekne ulezi, se vam o nem zacne zdat :D

  • Veronika Matějčková | 7. 1. 2009 11:01

    Výborný recept, můžu jen doporučit. Pokud někomu upeču medovník, tak slyším jen chválu.

  • maru hlinková | 16. 12. 2008 11:17

    Výborný recept, slyšela jsem jen samou chválu!

  • Benova Lenka | 4. 10. 2008 07:26

    Včera večer som piekla a teraz hodnotím. Testo som podla komentárov potrela kávou, výsledok vynikajúci, dávam 1.

  • Jarka O. | 21. 9. 2008 18:28

    Přidávám se k všeobecné chvále, medovník je jednoduchý, rychlý a opravdu je měkký hned. Dávám 1. Krém jsem dělala s tvarohem a bylo to moc dobré.

  • Martina Lukešová | 5. 9. 2008 12:29

    Musim se přidat k chvále je jednoduchý a moc dobrý,všem moc chutnal.Myslím,že ani jiný recept zkoušet nebudu je to mňamka.

  • tereza cigánková | 15. 7. 2008 10:35

    výborné

  • Helena Petrik | 19. 6. 2008 12:38

    Zdravim a dekuji za bajecny recept, se kterym jsem sklidila jen a jen uspech. At uz jsem zkousela salko uvarene nebo ne, chutnal skvele. Vyuzila jsem rady p. Martiny a roztirada testo na plechu nozem, namacenym ve vode- slo to fakt o moc lip.Testo jsem potrela kavou a medovnik byl vlacny a mekounky, rozlezet se ani vic nestacil, hned byl pryc. Davam za 1

  • Petra Hadaščoková | 13. 6. 2008 13:51

    Dobrý den, tento medovník je vážně úžasný. Chuťově je to fantazie, akorát když jsem jej dělala poprvé, těsto se mi nepatrně víc zvedlo, ale nikdo si nestěžoval.:o) Výborné!!!

  • klam | 6. 6. 2008 15:58

    Tenhel medovník je opravdu moc dobrý. Má dcera ho má moc ráda. I v práci mi děkovaly holky za recept

  • Marsi | 2. 4. 2008 23:47

    Moni to zalezi od zrucnych rucicek....:-} ale urcite to vyzkousejte,nejlepe se clovek uci stylem pokusu a omylu,do hodiny by jste to mohla zvladnout,pokud nebudete varit 2 hodiny salko,muzete ho uvarit predem,proctete komentare a hodne zdaru.

  • Monika | 2. 4. 2008 19:37

    Přeji všem dobrý večer chci se jen zeptat jak dlouho asi trvá celková výroba této úžastně vypadající pochutiny? A zdalipak to zvládne i úplný začátečník?

  • Renata Jankovská | 1. 4. 2008 09:35

    V sobotu večer jsme se rozhodla, že chci upéct medovník a hned v neděli ho konzumovat. Vybrala jsme si Alenčin recept a byla jsme mile potěšena. Byl vynikající, všichni kdo ho chutnaly chtěli hned recept, dala jsme trochu méně cukru a více medu, místo salka, které v sobotu večer nebylo v dosahu jsem zvolila klasicky puding a máslo...úžasný..těším se, že to vyzkouším i se salkem, děkuji paní Aleně za skvělý recept, skoro medovník bez pracnosti a čekání..

  • Alena D. | 8. 3. 2008 17:42

    Děkuju moc Vandě. Ivo, nevím, co jste udělala špatně, já tento recept dělám často a nikdy ho nemusím nechávat změknout.To se mi na něm líbí narozdíl od ostatních medovníků.

  • Alena D. | 8. 3. 2008 17:41

    Děkuju moc Vandě. Di, nevím, co jste udělala špatně, já tento recept dělám často a nikdy ho nemusím nechávat změknout.To se mi na něm líbí narozdíl od ostatních medovníků.

  • Di | 4. 3. 2008 12:05

    Pravděpodobně nic, trvá dlouho, než se medové řezy rozleží a změknou. příštěje zkuste něčím zvlhčit (kávou, mlékem, čajem), než je natřete krémem.

  • Iva | 4. 3. 2008 10:58

    Pekla jsem v sobotu, dnes je úterý a stále mám medovní tvrdý.Co jsem udělala špatně?

  • Vanda kroftová | 28. 2. 2008 11:41

    ¨Tak jsem upekla:o) je výborný,do těsta jsem přidala o 3 lžíce více medu,aby byl vláčný a o lžičku víc kypřícího prášku,doma se mohli všichni utlouct a příbuzenstvo chtělo hned recept:o) Ještě takhle dobrý moučník nikdo nejedl.Tímto chci paní Aleně poděkovat za recept:o)

  • Tomáš Novotný | 16. 2. 2008 22:46

    Vypadá dobře tak to příští týden skusím mňam:D

  • Anonym | 16. 2. 2008 22:44

    VZPADÁ DOBŘE TAK TO ZA TÝDEN SKUSÍM :)

  • Hermína Závišková | 16. 2. 2008 16:13

    placky jsem pod krém natřela ostrou marmeládou (rybíz, višně) a na krém jsem vařila uzavřenou konzervu kondenzovaného mléka 3hodiny, pak nechat vystydnuta když otevřeš, je to hnědé a chutná to po karamelu. Zašlehané do másla je to žůžo. Ani se nepřidává cukr.

  • Majka Kucharkova | 1. 12. 2007 18:57

    ja zase místo salka dělám vlastní karamel.Curk rozvařím na karamel a pak do horkého naleju smetanu nebo mléko stačí troška je lepší než ze salka a vyjde levněji a je rychleji hotový.

  • ajka | 14. 11. 2007 08:22

    určitě bych dala vice medu,pak by to melo k medovniku blizko.

  • Světlana | 27. 10. 2007 18:18

    V pátek jsme upekla, dnes jedli a musím říct, že je to velmi dobré. Upravila jsem jen množství cukru, tzn. dala méně, Salko den dopředu uvařila a ještě jsem využila komentáře o rozpuštění medu s cukrem ve vodní lázni. Výsledek je perfektní a mnohokrát děkuji za recept.

  • Světlana | 27. 10. 2007 18:18

    V pátek jsme upekla, dnes jedli a musím říct, že je to velmi dobré. Upravila jsem jen množství cukru, tzn. dala méně, Salko den dopředu uvařila a ještě jsem využila komentáře o rozpuštění medu s cukrem ve vodní lázni. Výsledek je perfektní a mnohokrát děkuji za recept.

  • vilda babič | 22. 10. 2007 17:02

    ušlo to, k medovníku daleko. Babičová

  • SV | 15. 9. 2007 21:03

    Po dlouhé době jsem tento medovník upekla a opět mňamka.Jde okamžitě jíst, je měkounkatý a moooc dobrý. Jenom jsem se spletla v obchodě a místo Salka (sladkého),jsem koupila neslazené mléko.Tak jsem trošku zaimprovizovala ,přidala do krému trochu medu a vše dopadlo OK.

  • Helena Kotula | 14. 9. 2007 21:17

    MEDOVNIK

  • petra | 14. 9. 2007 08:32

    tak se na to těším a hned jdu na to.

  • Petra | 27. 8. 2007 11:54

    SUPER!!....s pečením teprvezačínám, ale tohle je jednoduché a velmi dobré..děkuji

  • jtrsjs rsjtsr | 17. 8. 2007 15:05

    frijghijwskgbakgbjthgbjah

  • Filoména | 18. 6. 2007 20:16

    Ještě tam přidám kuličku hovna a je to to nejlepší

  • Michaela | 20. 5. 2007 15:56

    Děkuji za recept. Sice s klasickým medovníkem ve finále moc podobností neměl, ale moučník nám i tak velice chutnal a jistě jsem ho nedělala naposledy.

  • Anonym | 15. 5. 2007 12:40

    Udělala jsem medovník přesně podle receptu, chuťově byl dobrý, ale rozhodně doporučuji každý plát potřít kávou nebo mlékem, aby se rozležel lépe a rychleji.

  • Hanka | 11. 4. 2007 13:10

    Když cukr a med rozpustíme ve vodní lázni a pak se přidají ostatní ingredience, krásně se těsto vyválí a vůbec se nelepí a ani se nemusí používat mikrotenový sáček. Jen podsypat moukou a vyválet jak linecké. Jde to opravdu báječně. Krém jsem si zvykla dělat z pudinku za studena, jen dám méně mléka aby byl opravdu pěkně hustý. Nepřipálí se, nesrazí se a má vynikající vanilkovou příchuť a hlavně, je hned hotový.

  • bramborka | 3. 4. 2007 16:32

    Zarazil mě komentář Dany,protože když jsem ho dělala poprvé tak mě naopak překvapilo,že je hned měkký!Vrhla jsem se tedy ho udělat znovu,jestli jsem třeba nechybovala já,ale měla jsem ho opět už po upečení měkký.Jak jste na tom ostatní co jste ho vyzkoušeli???A tentokrát jsem do něj zkusila krém z moučné kaše.Bašta

  • Di | 1. 4. 2007 19:22

    Když potřete placky kávou, mlékem nebo čajem, rozleží se Vám rychleji.

  • Dana | 30. 3. 2007 20:09

    Díky vám všem za vaše "zlepšováky" dala jsem méně cukru, pekla na obráceném plechu a rozvalovala jsem ho přes mokrý mikr. sáček. Bohužel jsem ale nevěděla že se MUSÍ nechat alespoň 24 HODIN ODLEŽET, na chuť výborné ale babičce která přijela na návštěvu jsem ho musela nakrájet na "vojáčky" :o)

  • Monika Horáková | 15. 3. 2007 20:49

    Medovník je výborný, měla jsem veliký úspěch. Posílám radu, nanášejte těsto na vymazaný otočený plech, lépe se sundává, neláme se. Bylo to opravdu rychlé.

  • Innana | 2. 3. 2007 22:30

    Je lepší náplň (máslo s mlékem) rozehřát, aby se to dobře propojilo, a těsto, než dáme do trouby propíchat vidličkou, aby se netvořili puchýřky. Vrstvy by měli být velmi tenké a píct do zlatova. Jinak těsto mi přijde skoro jako klasické piškotové ale jinak celkově je to labůžo...:-)

  • Jana | 18. 2. 2007 23:18

    To kondenzované mléko se nevaří?Když ho budu zašlehávat do másla- nesrazí se?

  • MARCELA | 18. 2. 2007 11:49

    těsto se dobře vyválí,když na něho položíte vlhký mikroténový sáček

  • Miroslav Toman | 18. 2. 2007 08:50

    Cukr jsem stáhnul na 120g,přidal 50g másla,5 lžic mléka a krém udělal odlehčený (nastavil moukou).Potom je to podle nás super.

  • Markéta | 15. 2. 2007 14:50

    Bylo to opravdu vynikající. Moc nám to chutnalo. Je to sice trochu pracnější, ale stojí to za to.

  • bramborka | 8. 2. 2007 09:19

    Irenko,mám pocit že to už je prostě jiný medovník.Já nedávno zkoušela právě tenhle,z důvodu,že je to jiná varianta(bez másla a mléka).

  • Irena Bartoňová | 8. 2. 2007 06:06

    Aby nebylo těsto tak sladké stačí dát jen 150g cukru a 2 lžíce medu. Roztírat se bude lépe po přidání 5 lžíc mléka a 80 g másla.Postup: Do mléka přidáme vejce, cukr, máslo, meda mícháme nad parou 10. minut. Necháme trochu vychladnout, smícháme s moukou, jedlou sodou a dobře vypracujeme.

  • bramborka | 5. 2. 2007 13:19

    To natírání těsta je opravdu "nářez",musím se přiznat,že jsem myslela že to poletí oknem:-)) ale pak se nakonec povedlo.Jen né tou doporučovanou stěrkou,na to je těsto moc husté a lepivé,ale také nožem.Jinak chuť výborná.1-

  • Martina | 2. 2. 2007 08:17

    Recept je fakt užasný! Také jsem ho zkoušela z uvařeným salkem. A jeden tip, možná někomu pomůže. Těsto jsem roztírala širokým nožem, a namáčela ho do vody, šlo to pak mnohem lépe a těsto se tolik nelepilo.

  • Lenka | 23. 1. 2007 15:54

    Je to fakt boží, ale to zapracovávání těsta a jeho natírání je zábava na dlouhé zimní večery...

  • Lucka Králíková | 20. 1. 2007 09:57

    Naprosto vynikající, rozhodně už nebudu zkoušet nějaký jiný recept na medovník. Tenhle je prostě nejlepší. Skvělý je i s den dopředu uvařeným salkem (tedy zkaramelizovaným). Mňam!!!

  • Marcela | 26. 12. 2006 11:53

    Upekla jsem z poloviční dávky (dvě vrstvy) na vánoce a nakrájela na malé medovníčky. Úspěch byl veliký!

  • as | 18. 12. 2006 07:19

    Také jsem zkoušela. To těsto je dosti tuhé, ale namazat na peč. papír se mi povedlo. Jen jsem trochu improvizovala a místo krému nahoru jsem polila čokoládou. Je to dosti sladké, krájím to na malé kousky.

  • Pavlína Votkeová | 14. 12. 2006 19:15

    No, to natírání mi zrovna moc rychle nešlo, sladký je to jak cumel, ale je to prostě BOŽÍ!!! Už dlouho jsme nejedli nic tak dobrého. Díky za tento superrecept.Jo, ta posypka drží samozřejmě na krému, kterým se to potírá.

  • SV | 9. 12. 2006 18:08

    Naprostá bomba, vynikající a přitom úžasně jednoduchá dobrota

  • Alena | 6. 12. 2006 09:06

    Vejce se nemusí šlehat, jen se všechno dobře zpracuje. Salko se nevaří! Je to jednoduché.

  • dana ferfecká | 5. 12. 2006 22:04

    nepochopila jsem tu posypku - to se nesesype?

  • Zdeňka | 5. 12. 2006 20:03

    Salko je slazené kondenzované mléko.

  • Eva Pikhartová | 5. 12. 2006 13:10

    Myslíte slazené Salko?

  • Andra | 5. 12. 2006 13:00

    Salko sa nevarí?

  • Hana Rožníčková | 5. 12. 2006 09:15

    Ani vejce se nešlehají??? To znamená, že je to " něco " jako piškot ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Med Moučkový cukr Salko Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Fazolový salát

Fazolový salát

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Ajvar
Ajvar
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Alemanský Frankfurtský věnec - …
Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot
Alemanský chléb s krustičkou -…
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenino kuřecí
Alenino kuřecí
Aleniny řezy
Aleniny řezy
  • Recepty.cz
  • Alenčin medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact