• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Napište svůj komentář k receptu

Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • sůl trochu
    • citrónové aroma ca 4 kapky, tekuté, cukrářské
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrob
    • 6
      g prášek do pečiva
  • Máslový krém
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko plnotučné
    • 200
      g máslo
  • Krokant
    • olej trochu
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička máslo
    • 130
      g mandlové lupínky - loupané 80-130
  • Ozdoba
    • třešně

Postup přípravy receptu

1
Těsto: máslo které jsme nechali odstát, aby získalo víceméně pokojovou teplotu, řádně ušleháme a postupně přidáváme cukr, vejce, sůl a aroma. Mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem vmícháváme po lžících. Poté těsto přelijeme do tukem vytřené věncové formy.
2
Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut. (Těsto má v některých formách bohužel tendenci se přilepit, především na dno. Při vyndávání z formy je tedy třeby být opatrný).
3
Krém: pudinkový prášek smícháme s šesti lžicemi z mléka a zbytek mléka přivedeme k varu, poté sejmeme z plotýnky a do vroucího mléka přidáme rozmíchaný pudinkový prášek. Znovu přivedeme krátce k varu a pak odstavíme a necháme zchladnout, občas zamícháme. Máslo (opět pokojové teploty) vyšleháme a opatrně po lžících vmícháme zchladlý pudink. Na chvíli můžeme dát krém do ledničky pokud je až příliš tekutý.
4
Krokant: předem si vymastíme plech trochou oleje. Poté ohříváme v malém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání máslo s cukrem. V okamžiku, kdy veškerý cukr změní konzistenci a začne velmi mírně hnědnout, ihned sejmeme z plotýnky a rychle vmícháme mandle. Neprodleně vyklopíme na připravený plech a necháme chvíli zchladnout. Poté olejem potřeným válečkem na plechu rozdrtíme na malé kousky nebo spíše drobky.
5
Závěr: upečené a již zchladlé těsto, rozdělíme dvěma horizontálními řezy na 3 části. Jednou čtvrtinou až třetinou krému potřeme spodní kolo. Na tuto vrstvu položíme prostřední kolo, opět potřeme stejným množstvím krému a na tuto vrstvu samozřejmě položime vrchní kolo. Z krému si dáme trošku stranou na pozdější zdobení. Zbytkem potřeme celý dort, který v zápětí posypeme (rovněž ze všech stran) připraveným krokantem. Nakonec zdobízkem z oddělené časti krému vytvoříme nahoře pár malých krémových kopečků, na které položíme vypeckované, rozpůlené třešně (nejlépe chutnají samozřejmě čerstvé). Dort ještě dáme na několik hodin do ledničky.
6
Frankfurtský věnec (Frankfurter kranz) je vedle Švarcvaldského třešňového (Schwarzwälder Kirsch) pravděpodobně nejznámějši a nejoblíbenější německý dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

Alemanský chléb s krustičkou -…

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Chlebový věnec

Chlebový věnec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 4. 2011 12:42

    Ráda bych recept vyzkoušela, ale z dávkování másla nejsem moudrá. 1/2 g je co? Půlka kostky? A do krokantu patří 1/2 lžičky nebi kusu? :-D

  • Sylva Karešová | 7. 3. 2008 23:35

    Bylo to mňam, můj Patričku. Bála jsem se krému, neboť nějak krémy nemusím, jsou na mne těžké... ale tohle kupodivu bylo OK. A ještě lépe to chutná další den. Vychlazené.

  • Petra Plevová | 14. 2. 2008 18:43

    Pro začátečnice perfektně popsaný postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Narozeniny Oslava Dobrůtka Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Cukr Mandlové lupínky - loupané Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrob Sůl Třešně Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Pečený losos

Pečený losos

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

102
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
94
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
40
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
32
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Moderátor Honza Musil: Dojemná adopce!

Moderátor Honza Musil: Dojemná adopce!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot
Alemanský chléb s krustičkou -…
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact