• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Napište svůj komentář k receptu

Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • sůl trochu
    • citrónové aroma ca 4 kapky, tekuté, cukrářské
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrob
    • 6
      g prášek do pečiva
  • Máslový krém
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko plnotučné
    • 200
      g máslo
  • Krokant
    • olej trochu
    • 60
      g cukr
    • 0,50
      lžička máslo
    • 130
      g mandlové lupínky - loupané 80-130
  • Ozdoba
    • třešně

Postup přípravy receptu

1
Těsto: máslo které jsme nechali odstát, aby získalo víceméně pokojovou teplotu, řádně ušleháme a postupně přidáváme cukr, vejce, sůl a aroma. Mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem vmícháváme po lžících. Poté těsto přelijeme do tukem vytřené věncové formy.
2
Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut. (Těsto má v některých formách bohužel tendenci se přilepit, především na dno. Při vyndávání z formy je tedy třeby být opatrný).
3
Krém: pudinkový prášek smícháme s šesti lžicemi z mléka a zbytek mléka přivedeme k varu, poté sejmeme z plotýnky a do vroucího mléka přidáme rozmíchaný pudinkový prášek. Znovu přivedeme krátce k varu a pak odstavíme a necháme zchladnout, občas zamícháme. Máslo (opět pokojové teploty) vyšleháme a opatrně po lžících vmícháme zchladlý pudink. Na chvíli můžeme dát krém do ledničky pokud je až příliš tekutý.
4
Krokant: předem si vymastíme plech trochou oleje. Poté ohříváme v malém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání máslo s cukrem. V okamžiku, kdy veškerý cukr změní konzistenci a začne velmi mírně hnědnout, ihned sejmeme z plotýnky a rychle vmícháme mandle. Neprodleně vyklopíme na připravený plech a necháme chvíli zchladnout. Poté olejem potřeným válečkem na plechu rozdrtíme na malé kousky nebo spíše drobky.
5
Závěr: upečené a již zchladlé těsto, rozdělíme dvěma horizontálními řezy na 3 části. Jednou čtvrtinou až třetinou krému potřeme spodní kolo. Na tuto vrstvu položíme prostřední kolo, opět potřeme stejným množstvím krému a na tuto vrstvu samozřejmě položime vrchní kolo. Z krému si dáme trošku stranou na pozdější zdobení. Zbytkem potřeme celý dort, který v zápětí posypeme (rovněž ze všech stran) připraveným krokantem. Nakonec zdobízkem z oddělené časti krému vytvoříme nahoře pár malých krémových kopečků, na které položíme vypeckované, rozpůlené třešně (nejlépe chutnají samozřejmě čerstvé). Dort ještě dáme na několik hodin do ledničky.
6
Frankfurtský věnec (Frankfurter kranz) je vedle Švarcvaldského třešňového (Schwarzwälder Kirsch) pravděpodobně nejznámějši a nejoblíbenější německý dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

Alemanský chléb s krustičkou -…

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Chlebový věnec

Chlebový věnec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 4. 2011 12:42

    Ráda bych recept vyzkoušela, ale z dávkování másla nejsem moudrá. 1/2 g je co? Půlka kostky? A do krokantu patří 1/2 lžičky nebi kusu? :-D

  • Sylva Karešová | 7. 3. 2008 23:35

    Bylo to mňam, můj Patričku. Bála jsem se krému, neboť nějak krémy nemusím, jsou na mne těžké... ale tohle kupodivu bylo OK. A ještě lépe to chutná další den. Vychlazené.

  • Petra Plevová | 14. 2. 2008 18:43

    Pro začátečnice perfektně popsaný postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Narozeniny Oslava Dobrůtka Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citrónové aroma Cukr Mandlové lupínky - loupané Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrob Sůl Třešně Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

42
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
11
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot
Alemanský chléb s krustičkou -…
Alenčin medovník
Alenčin medovník
Alenčin rychlý skládaný salát
Alenčin rychlý skládaný salát
  • Recepty.cz
  • Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact