• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
Napište svůj komentář k receptu

Albondigas - Španělsko

autor: miroslavka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Albondigas - Španělsko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso (Telecí, vepřové nebo směs)
    • cibule
    • petržel
    • česnek
    • veka
    • mléko
    • vejce
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky asi o velikosti pingpongových míčků a obalíme je v hladké mouce. Smažíme spolu s celou oloupanou cibulí (ta je tam pro to, aby dodala oleji chuť) v rozpáleném oleji. Oleje nedáváme velké množství, kuličky nesmí plavat, musí být jen podlité. Smažíme prudce a obracíme, aby byly osmažené rovnoměrně dozlatova. Potom podlijeme bílým vínem a necháme na mírném plameni dusit.
2
Lze podávat s chlebem, vařenými bramborami, ve Španělsku se často podává i s rýží a salsou de tomate. Salsa de tomate se dá připravit tak, že osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku přidáme spařená, oloupaná rajčata (dá se přidat i kapie), nakrájená na kousky, osolíme, můžeme přidat trochu sladké papriky a dusíme, dokud se úplně nerozvaří. Nebo se používá -tomate frito, které se kupuje hotové, připomíná rajský protlak (myslím, že se dá v našich podmínkách rajským protlakem plně nahradit).
3
Obdobou tohoto oblíbeného jídla jsou tzv. filetes rusos, základní masa je stejná, liší se jen způsob přípravy. Dělají se placičky, které se obalí ve strouhance a smaží se jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Spanelka | 12. 1. 2012 00:37

    Ve spanelských receptech nenajdete chleba (veku) v tomhletom receptu. Ten (tá) se objevuje v receptech nemeckých na toto jídlo, které je v Nemecku díky spanelským pristehovalcum v 60.-tych letech velice populární, ale Nemcemi prizpusobených jejich zvykum. Jídlo pochází od Arabu, kterí zili ve Spanelsku nekolik stáletí a jejich kuchyne hodne ovplyvnila kuchyni spanelskou. Ten zacátek názvu "Al" je typický tak pro jídla jak pro jiné názvy, které jsou jeste z dob Arabu. Vetsina jídel ve Spanelsku obsahujícich mleté maso je arabského puvodu. Kdo byl v arabských zemích, zejména v Magrebu (Maroko, Tunis, Alzír, Egypt) jiste si vzpomíná na ruzná jídla jako kebab (kabab), jídla na grilu atd. a vsecky byli z mletého masa. Jsou velice ochucena ruznymi prísadami (koreniny, bylinky) a casto jsou pikantní. Mnozí to vysvetlují jistou desinfekci pri nedostatecné hygiene a velikému teplu v techto zemích. Al-bondigas (píse sa Albondigas) ve Spanelsku nejsou pikantní, ale nekdy bývají v pomerne ostré tomatové omácce s ruznymi prísadami (napr. velice oblíbené jsou se sépii). Spanelská kuchyne ochucuje pomerne hodne, ale ne pikantne. Jenom v Baskicku je zvykem jako tapa jíst Bichos, co jsou dlouhé nakládané feferonky. A ty jsou sakra pikantní...

  • breerrysqueet | 18. 10. 2010 09:07

    Top Internet sites [url=http://cardieler.4sql.net/37/index.html]carpet louis dealer l[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/10/map.html]car cerritos dealer map 348[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/68/index.html]dealer used car O[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/50/map.html]martinsburg dealer car i[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/01/map.html]caravan dealers adria map n[/url] Go to the guests

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:25

    Suprové!!!Moc nám to všem chutnalo!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Tereza J. | 28. 10. 2007 16:58

    Tento recept skopíroval istý Jirka na http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=1590&auth=&ID_from=0&dir=1.Nie je to fér, pochbuje, že má súhlas Kovářových.

  • Martin | 30. 3. 2006 22:21

    Tak tyhle albondigas jsou velice dobré. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi pokrmy z mletého masa. Je to kultivovanější typa karbenátků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Mléko Mleté maso Olej Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sůl Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Pizza

Pizza

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Apple pie

Apple pie

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

55
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact