• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
Napište svůj komentář k receptu

Albondigas - Španělsko

autor: miroslavka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Albondigas - Španělsko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso (Telecí, vepřové nebo směs)
    • cibule
    • petržel
    • česnek
    • veka
    • mléko
    • vejce
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky asi o velikosti pingpongových míčků a obalíme je v hladké mouce. Smažíme spolu s celou oloupanou cibulí (ta je tam pro to, aby dodala oleji chuť) v rozpáleném oleji. Oleje nedáváme velké množství, kuličky nesmí plavat, musí být jen podlité. Smažíme prudce a obracíme, aby byly osmažené rovnoměrně dozlatova. Potom podlijeme bílým vínem a necháme na mírném plameni dusit.
2
Lze podávat s chlebem, vařenými bramborami, ve Španělsku se často podává i s rýží a salsou de tomate. Salsa de tomate se dá připravit tak, že osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku přidáme spařená, oloupaná rajčata (dá se přidat i kapie), nakrájená na kousky, osolíme, můžeme přidat trochu sladké papriky a dusíme, dokud se úplně nerozvaří. Nebo se používá -tomate frito, které se kupuje hotové, připomíná rajský protlak (myslím, že se dá v našich podmínkách rajským protlakem plně nahradit).
3
Obdobou tohoto oblíbeného jídla jsou tzv. filetes rusos, základní masa je stejná, liší se jen způsob přípravy. Dělají se placičky, které se obalí ve strouhance a smaží se jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Spanelka | 12. 1. 2012 00:37

    Ve spanelských receptech nenajdete chleba (veku) v tomhletom receptu. Ten (tá) se objevuje v receptech nemeckých na toto jídlo, které je v Nemecku díky spanelským pristehovalcum v 60.-tych letech velice populární, ale Nemcemi prizpusobených jejich zvykum. Jídlo pochází od Arabu, kterí zili ve Spanelsku nekolik stáletí a jejich kuchyne hodne ovplyvnila kuchyni spanelskou. Ten zacátek názvu "Al" je typický tak pro jídla jak pro jiné názvy, které jsou jeste z dob Arabu. Vetsina jídel ve Spanelsku obsahujícich mleté maso je arabského puvodu. Kdo byl v arabských zemích, zejména v Magrebu (Maroko, Tunis, Alzír, Egypt) jiste si vzpomíná na ruzná jídla jako kebab (kabab), jídla na grilu atd. a vsecky byli z mletého masa. Jsou velice ochucena ruznymi prísadami (koreniny, bylinky) a casto jsou pikantní. Mnozí to vysvetlují jistou desinfekci pri nedostatecné hygiene a velikému teplu v techto zemích. Al-bondigas (píse sa Albondigas) ve Spanelsku nejsou pikantní, ale nekdy bývají v pomerne ostré tomatové omácce s ruznymi prísadami (napr. velice oblíbené jsou se sépii). Spanelská kuchyne ochucuje pomerne hodne, ale ne pikantne. Jenom v Baskicku je zvykem jako tapa jíst Bichos, co jsou dlouhé nakládané feferonky. A ty jsou sakra pikantní...

  • breerrysqueet | 18. 10. 2010 09:07

    Top Internet sites [url=http://cardieler.4sql.net/37/index.html]carpet louis dealer l[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/10/map.html]car cerritos dealer map 348[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/68/index.html]dealer used car O[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/50/map.html]martinsburg dealer car i[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/01/map.html]caravan dealers adria map n[/url] Go to the guests

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:25

    Suprové!!!Moc nám to všem chutnalo!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Tereza J. | 28. 10. 2007 16:58

    Tento recept skopíroval istý Jirka na http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=1590&auth=&ID_from=0&dir=1.Nie je to fér, pochbuje, že má súhlas Kovářových.

  • Martin | 30. 3. 2006 22:21

    Tak tyhle albondigas jsou velice dobré. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi pokrmy z mletého masa. Je to kultivovanější typa karbenátků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Mléko Mleté maso Olej Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sůl Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

20
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
14
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
13
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact