• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
Napište svůj komentář k receptu

Albondigas - Španělsko

autor: miroslavka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Albondigas - Španělsko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso (Telecí, vepřové nebo směs)
    • cibule
    • petržel
    • česnek
    • veka
    • mléko
    • vejce
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky asi o velikosti pingpongových míčků a obalíme je v hladké mouce. Smažíme spolu s celou oloupanou cibulí (ta je tam pro to, aby dodala oleji chuť) v rozpáleném oleji. Oleje nedáváme velké množství, kuličky nesmí plavat, musí být jen podlité. Smažíme prudce a obracíme, aby byly osmažené rovnoměrně dozlatova. Potom podlijeme bílým vínem a necháme na mírném plameni dusit.
2
Lze podávat s chlebem, vařenými bramborami, ve Španělsku se často podává i s rýží a salsou de tomate. Salsa de tomate se dá připravit tak, že osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku přidáme spařená, oloupaná rajčata (dá se přidat i kapie), nakrájená na kousky, osolíme, můžeme přidat trochu sladké papriky a dusíme, dokud se úplně nerozvaří. Nebo se používá -tomate frito, které se kupuje hotové, připomíná rajský protlak (myslím, že se dá v našich podmínkách rajským protlakem plně nahradit).
3
Obdobou tohoto oblíbeného jídla jsou tzv. filetes rusos, základní masa je stejná, liší se jen způsob přípravy. Dělají se placičky, které se obalí ve strouhance a smaží se jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Spanelka | 12. 1. 2012 00:37

    Ve spanelských receptech nenajdete chleba (veku) v tomhletom receptu. Ten (tá) se objevuje v receptech nemeckých na toto jídlo, které je v Nemecku díky spanelským pristehovalcum v 60.-tych letech velice populární, ale Nemcemi prizpusobených jejich zvykum. Jídlo pochází od Arabu, kterí zili ve Spanelsku nekolik stáletí a jejich kuchyne hodne ovplyvnila kuchyni spanelskou. Ten zacátek názvu "Al" je typický tak pro jídla jak pro jiné názvy, které jsou jeste z dob Arabu. Vetsina jídel ve Spanelsku obsahujícich mleté maso je arabského puvodu. Kdo byl v arabských zemích, zejména v Magrebu (Maroko, Tunis, Alzír, Egypt) jiste si vzpomíná na ruzná jídla jako kebab (kabab), jídla na grilu atd. a vsecky byli z mletého masa. Jsou velice ochucena ruznymi prísadami (koreniny, bylinky) a casto jsou pikantní. Mnozí to vysvetlují jistou desinfekci pri nedostatecné hygiene a velikému teplu v techto zemích. Al-bondigas (píse sa Albondigas) ve Spanelsku nejsou pikantní, ale nekdy bývají v pomerne ostré tomatové omácce s ruznymi prísadami (napr. velice oblíbené jsou se sépii). Spanelská kuchyne ochucuje pomerne hodne, ale ne pikantne. Jenom v Baskicku je zvykem jako tapa jíst Bichos, co jsou dlouhé nakládané feferonky. A ty jsou sakra pikantní...

  • breerrysqueet | 18. 10. 2010 09:07

    Top Internet sites [url=http://cardieler.4sql.net/37/index.html]carpet louis dealer l[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/10/map.html]car cerritos dealer map 348[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/68/index.html]dealer used car O[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/50/map.html]martinsburg dealer car i[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/01/map.html]caravan dealers adria map n[/url] Go to the guests

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:25

    Suprové!!!Moc nám to všem chutnalo!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Tereza J. | 28. 10. 2007 16:58

    Tento recept skopíroval istý Jirka na http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=1590&auth=&ID_from=0&dir=1.Nie je to fér, pochbuje, že má súhlas Kovářových.

  • Martin | 30. 3. 2006 22:21

    Tak tyhle albondigas jsou velice dobré. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi pokrmy z mletého masa. Je to kultivovanější typa karbenátků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Mléko Mleté maso Olej Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sůl Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezé roláda

Bezé roláda

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

205
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
200
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
177
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
152
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka
125
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact