• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
Napište svůj komentář k receptu

Albondigas - Španělsko

autor: miroslavka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Albondigas - Španělsko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso (Telecí, vepřové nebo směs)
    • cibule
    • petržel
    • česnek
    • veka
    • mléko
    • vejce
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky asi o velikosti pingpongových míčků a obalíme je v hladké mouce. Smažíme spolu s celou oloupanou cibulí (ta je tam pro to, aby dodala oleji chuť) v rozpáleném oleji. Oleje nedáváme velké množství, kuličky nesmí plavat, musí být jen podlité. Smažíme prudce a obracíme, aby byly osmažené rovnoměrně dozlatova. Potom podlijeme bílým vínem a necháme na mírném plameni dusit.
2
Lze podávat s chlebem, vařenými bramborami, ve Španělsku se často podává i s rýží a salsou de tomate. Salsa de tomate se dá připravit tak, že osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku přidáme spařená, oloupaná rajčata (dá se přidat i kapie), nakrájená na kousky, osolíme, můžeme přidat trochu sladké papriky a dusíme, dokud se úplně nerozvaří. Nebo se používá -tomate frito, které se kupuje hotové, připomíná rajský protlak (myslím, že se dá v našich podmínkách rajským protlakem plně nahradit).
3
Obdobou tohoto oblíbeného jídla jsou tzv. filetes rusos, základní masa je stejná, liší se jen způsob přípravy. Dělají se placičky, které se obalí ve strouhance a smaží se jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Spanelka | 12. 1. 2012 00:37

    Ve spanelských receptech nenajdete chleba (veku) v tomhletom receptu. Ten (tá) se objevuje v receptech nemeckých na toto jídlo, které je v Nemecku díky spanelským pristehovalcum v 60.-tych letech velice populární, ale Nemcemi prizpusobených jejich zvykum. Jídlo pochází od Arabu, kterí zili ve Spanelsku nekolik stáletí a jejich kuchyne hodne ovplyvnila kuchyni spanelskou. Ten zacátek názvu "Al" je typický tak pro jídla jak pro jiné názvy, které jsou jeste z dob Arabu. Vetsina jídel ve Spanelsku obsahujícich mleté maso je arabského puvodu. Kdo byl v arabských zemích, zejména v Magrebu (Maroko, Tunis, Alzír, Egypt) jiste si vzpomíná na ruzná jídla jako kebab (kabab), jídla na grilu atd. a vsecky byli z mletého masa. Jsou velice ochucena ruznymi prísadami (koreniny, bylinky) a casto jsou pikantní. Mnozí to vysvetlují jistou desinfekci pri nedostatecné hygiene a velikému teplu v techto zemích. Al-bondigas (píse sa Albondigas) ve Spanelsku nejsou pikantní, ale nekdy bývají v pomerne ostré tomatové omácce s ruznymi prísadami (napr. velice oblíbené jsou se sépii). Spanelská kuchyne ochucuje pomerne hodne, ale ne pikantne. Jenom v Baskicku je zvykem jako tapa jíst Bichos, co jsou dlouhé nakládané feferonky. A ty jsou sakra pikantní...

  • breerrysqueet | 18. 10. 2010 09:07

    Top Internet sites [url=http://cardieler.4sql.net/37/index.html]carpet louis dealer l[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/10/map.html]car cerritos dealer map 348[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/68/index.html]dealer used car O[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/50/map.html]martinsburg dealer car i[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/01/map.html]caravan dealers adria map n[/url] Go to the guests

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:25

    Suprové!!!Moc nám to všem chutnalo!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Tereza J. | 28. 10. 2007 16:58

    Tento recept skopíroval istý Jirka na http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=1590&auth=&ID_from=0&dir=1.Nie je to fér, pochbuje, že má súhlas Kovářových.

  • Martin | 30. 3. 2006 22:21

    Tak tyhle albondigas jsou velice dobré. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi pokrmy z mletého masa. Je to kultivovanější typa karbenátků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Mléko Mleté maso Olej Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sůl Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Makový jablečník

Makový jablečník

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

163
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
159
Máslové řízky
Máslové řízky
95
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
35
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact