• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
Napište svůj komentář k receptu

Albondigas - Španělsko

autor: miroslavka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Albondigas - Španělsko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso (Telecí, vepřové nebo směs)
    • cibule
    • petržel
    • česnek
    • veka
    • mléko
    • vejce
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky asi o velikosti pingpongových míčků a obalíme je v hladké mouce. Smažíme spolu s celou oloupanou cibulí (ta je tam pro to, aby dodala oleji chuť) v rozpáleném oleji. Oleje nedáváme velké množství, kuličky nesmí plavat, musí být jen podlité. Smažíme prudce a obracíme, aby byly osmažené rovnoměrně dozlatova. Potom podlijeme bílým vínem a necháme na mírném plameni dusit.
2
Lze podávat s chlebem, vařenými bramborami, ve Španělsku se často podává i s rýží a salsou de tomate. Salsa de tomate se dá připravit tak, že osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku přidáme spařená, oloupaná rajčata (dá se přidat i kapie), nakrájená na kousky, osolíme, můžeme přidat trochu sladké papriky a dusíme, dokud se úplně nerozvaří. Nebo se používá -tomate frito, které se kupuje hotové, připomíná rajský protlak (myslím, že se dá v našich podmínkách rajským protlakem plně nahradit).
3
Obdobou tohoto oblíbeného jídla jsou tzv. filetes rusos, základní masa je stejná, liší se jen způsob přípravy. Dělají se placičky, které se obalí ve strouhance a smaží se jako řízky.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Spanelka | 12. 1. 2012 00:37

    Ve spanelských receptech nenajdete chleba (veku) v tomhletom receptu. Ten (tá) se objevuje v receptech nemeckých na toto jídlo, které je v Nemecku díky spanelským pristehovalcum v 60.-tych letech velice populární, ale Nemcemi prizpusobených jejich zvykum. Jídlo pochází od Arabu, kterí zili ve Spanelsku nekolik stáletí a jejich kuchyne hodne ovplyvnila kuchyni spanelskou. Ten zacátek názvu "Al" je typický tak pro jídla jak pro jiné názvy, které jsou jeste z dob Arabu. Vetsina jídel ve Spanelsku obsahujícich mleté maso je arabského puvodu. Kdo byl v arabských zemích, zejména v Magrebu (Maroko, Tunis, Alzír, Egypt) jiste si vzpomíná na ruzná jídla jako kebab (kabab), jídla na grilu atd. a vsecky byli z mletého masa. Jsou velice ochucena ruznymi prísadami (koreniny, bylinky) a casto jsou pikantní. Mnozí to vysvetlují jistou desinfekci pri nedostatecné hygiene a velikému teplu v techto zemích. Al-bondigas (píse sa Albondigas) ve Spanelsku nejsou pikantní, ale nekdy bývají v pomerne ostré tomatové omácce s ruznymi prísadami (napr. velice oblíbené jsou se sépii). Spanelská kuchyne ochucuje pomerne hodne, ale ne pikantne. Jenom v Baskicku je zvykem jako tapa jíst Bichos, co jsou dlouhé nakládané feferonky. A ty jsou sakra pikantní...

  • breerrysqueet | 18. 10. 2010 09:07

    Top Internet sites [url=http://cardieler.4sql.net/37/index.html]carpet louis dealer l[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/10/map.html]car cerritos dealer map 348[/url] [url=http://cardieler.4sql.net/68/index.html]dealer used car O[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/50/map.html]martinsburg dealer car i[/url] [url=http://cardieler.5khost.com/01/map.html]caravan dealers adria map n[/url] Go to the guests

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:25

    Suprové!!!Moc nám to všem chutnalo!!

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Tereza J. | 28. 10. 2007 16:58

    Tento recept skopíroval istý Jirka na http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=1590&auth=&ID_from=0&dir=1.Nie je to fér, pochbuje, že má súhlas Kovářových.

  • Martin | 30. 3. 2006 22:21

    Tak tyhle albondigas jsou velice dobré. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi pokrmy z mletého masa. Je to kultivovanější typa karbenátků.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Mléko Mleté maso Olej Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sůl Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Apple crumble

Apple crumble

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

65
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
40
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
38
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
32
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Albondigas - Španělsko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact