• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ajťácké Chilli con carne
Napište svůj komentář k receptu

Ajťácké Chilli con carne

autor: David Polesný
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ajťácké Chilli con carne
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 200
      g fazole
    • 100
      g kukuřice sterilovaná nebo mražená
    • 450
      g mleté maso - hovězí
    • 3
      ks rajčata spařená, oloupaná
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks chilli papričky
    • vývar
    • polohrubá mouka na zahuštění
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a zatáhne. Pak přidáme rajčata a fazole, osolíme, opepříme. Fazole musí být den dopředu naložené ve vodě – pokud zapomeneme, dají se použít fazole ve slaném nálevu z plechovky. Přidáme trochu vývaru a dusíme pod pokličkou. Mezitím si nadrobno nasekáme chilli papričku, kterou přidáme ke konci dušení, stejně tak tymián. Ještě o něco dříve přidáme kukuřici. Podle požadavku na konzistenci zahustíme polohrubou moukou. Hotovo je cca za hodinu, podle fazolí – musí být měkké.
2
Pro zjemnění lze přidat smetanu a dva čtverečky hořké čokolády. Lze oživit paprikou nebo červeným vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabriela | 25. 6. 2014 00:12

    :D za to krájení a sezení u vaření by jste měl dostat pár facek... Ano nejste asi pr ofesionální kuchař ale když tu prezentujete vaření tak si sakra rozšířite obzory :'(

  • Thaya | 25. 1. 2014 12:19

    Tak tentokrát jsem to udělala z červených fazolí a žádný velký rozdíl jsem v tom nenašla. Bohužel nejsem asi takový gurmán jako vy. :-\

  • brainbow | 31. 10. 2013 13:00

    zelnacku delame zasadne bez kapusty :-D

  • Kobe | 4. 10. 2013 20:50

    Dovolil bych si jednu menší úpravu - chilli papričku nepřidávámé nikdy do jídla pře vaření! Nasekanou chilli papričku, chi sušené a nadrcené chilli zvolna zahříváme v oleji ihned na začátku přípravy pokrmu - to jest předtím než se přidá cibulka či maso. Jídlo pak zjíská příjemně konzistentní pálivou chuť a není to jen o tom kdo chytne "šrapnel" v podobě kousku chilli paprička kterou přidáte ke konci vaření.

  • Ajťačka Eva | 25. 11. 2012 13:54

    Vařil to manžel a mě to moc chutnalo :-)

  • Ivana | 29. 8. 2012 11:16

    Bez červených fazolí není chilli con carne. To jako byste delala zelnacku z kapusty ;-)

  • Thaya | 21. 8. 2012 12:46

    Měla jsem k dispozici jenom bílý fazole, ale bylo to fakt výborný, Hlavně chlapi to vychvalovali. Dala jsem tam malý chilli papričky z naší zahrady, ale hodně, takže to bylo parádně ostrý :-)

  • Lenka | 17. 5. 2012 08:35

    Tento recept znam a vařím ho fazole dávám z plechovky je to rychlejší.klikněte si na videorecepty je jich tam víc :-)

  • Jorge | 23. 2. 2011 16:26

    Jo s čokoládou je to fajn :)

  • Janaso | 20. 2. 2011 12:43

    Dobrá večeře, přítel si liboval.

  • helka | 16. 2. 2011 20:29

    Skutečně tam dáváte čokoládu?

  • Hnidopich | 24. 1. 2011 18:11

    Sice to ma video, ale na zalozce video je velka 0. Nekde je asi chybka ;)

  • recepty73
    recepty73 | 6. 1. 2011 18:56

    Klárko,to sice nevím,ale recept je z videokuchařky ;-) :Chilli con carne podle Davida

  • Klára K. | 6. 1. 2011 18:33

    Neviete, kto to hodnotil? :-\ :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky Chilli con carne
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z luštěnin Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Fazole Kukuřice Mleté maso - hovězí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Rajčata Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

51
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
46
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
29
Dort Míša
Dort Míša
29
Burgery po našem
Burgery po našem
21
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Achillova pikantní křidýlka
Achillova pikantní křidýlka
Achillova řecká souzukakia
Achillova řecká souzukakia
Ainsleys Blueberry Muffins
Ainsleys Blueberry Muffins
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Ajvar
Alemanský Frankfurtský věnec - "Frankfurter Kranz"
Alemanský Frankfurtský věnec - …
  • Recepty.cz
  • Ajťácké Chilli con carne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact