Rajčata jsou už naložená v oleji, takže je nakrájené dejte na pánev, aniž byste ji předtím mastili. Přidejte jeden velký stroužek česneku (protlačený), jednu nasekanou chilli papričku, osolte, přidejte olivy (z každé udělám tak 3 menší kolečka). Na pánvi to nevařte, jen ohřívejte. Zatím si udělejte špagety (přidejte do vody olej, ať se nelepí). Hotové špagety ochuťte kořením na špagety, dosolte, přimíchejte směs z pánve. Na talíři zasypejte parmezánem. Stačí trocha.
2
Ta sušená rajčata se dají koupit na váhu (např. v Tescu u obslužného pultu se sýry) anebo i v menších obchodech ve sklenicích (cca 45 Kč). Oliv dávám jednu celou sklenku (tu nejmenší velikost - tenká vysoká). Je to dobré s tou chilli, když špagety jemně pálí.
3
Doporučuju jako večeři ve dvou s vínkem nebo zajímavé pohoštění pro návštěvu. Jako rodinný oběd kvůli tomu chilli moc ne (děti) :)
Tak jsem špagety uvařila a všichni jsme si pochutnali, sice to pak chtělo balíček žvýkaček, ale super.. :)) sice ten název je zavádějící, ale i tak se mi líbí tahle obměna :-D
pOKI
|18. 9. 2011 13:05
Souhlasím
dendra
|5. 9. 2011 18:34
Tohle nejsou original italske recepty,, do Aglio Oglio nepatří ani olivy ani žádná sušená rajčata,, jenom chilli,olej a česnek ,, kdo to proboha vymýšlí?
Kristýnka
|26. 10. 2010 13:51
Naprosto úžasné, jednoduhé a velice dobré. :-) Tento recept si zapamatuji na dlouho.
Lenka Portofino
|2. 5. 2010 16:16
peperoncino ani neni nutne. tenhle recept je vynikajici proto, že je tak jednoduchy, ale je potreba pouzit dobre suroviny. navic snad jen sirokolista petrzel prezzemolo
hana haniya
|26. 1. 2010 15:51
jak vím já tak italové olio aglio připravují jen s olejem a česnekem ovšem né protlačeným. přidají peperončino a je to hotovo.
Patrick Schmitt
|14. 1. 2009 15:02
No, právě zde vložený odkaz je odkaz na pravý recept Spaghetti Aglio, Olio (e Peperoncini), který patří k itálským národním pokrmům. Proto název tohoto receptu trošku mate, což ovšem nevypovídá nic o kvalitě receptu. Není to sice nic pro mě, ale někdo jiný si možná pochutná.
Sylva Karešová
|7. 1. 2009 19:40
nebo viz: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNQOCQCOP3&id_kategorie=JNLPCOP5