• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

After Eight- makronky s mentolovým krémem

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
After Eight- makronky s mentolovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 275
      g cukr krupice
    • 3
      ks bílek
    • 25
      g kakao kvalitní
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      ks mandle loupané - půlky
    • čokoláda tmavá - na ozdobu
  • Krém
    • 40
      g máslo
    • 30
      g dětská krupice
    • 30
      g bílá čokoláda
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      dl salko
    • 0,40
      dl peprmintový likér

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mleté mandle, kakao a 3/4 krupicového cukru. V druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Přidáme k němu zbylou část cukru a vyšleháme do tuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou širokou trubičkou a na plech vyložený papírem nastříkáme malé kopečky asi 60. Na polovinu kopečků položíme po půlce mandle, vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C tak dlouho, než ztuhnou a nejdou odlepit od papíru.
2
Upečené necháme vychladnout a mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji obyčejným mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme salko a peprmitový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z plotny, necháme trochu zchladnout a nakonec vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu. Krém necháme vychladnout a pak jím slepujeme palcky. Po ztuhnutí potřeme z části čoko polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Makronky

Makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Merlet | 29. 1. 2014 13:48

    To vedle makronek ani neleželo. Najděte si francouzský recept, pak je to pochutnáníčko. Tento recept je odpad.

  • Jurda | 12. 7. 2011 19:59

    <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) 8-) =-O =-O :-[ :-[ :-P ;-) :-( :-) :'( :-X :-| :-)) <3 <:-)

  • Klara | 9. 12. 2010 18:29

    Nějak jsem nepochopila, kolik těch mletých mandlí do těsta patří?

  • Jana2222 | 25. 11. 2010 17:11

    Vubec to nebylo dobré nikomu to doma nechutnalo ještě že máme slípky. peprmintka nám doma vydržela skoro dva roky

  • Veronika Frydrychová | 16. 12. 2008 08:25

    U nás to manžel ohodnotil jako nejhorší cukroví . Ani u mě to neuspělo. Krém chutná jako krupicová kaše.

  • lllllhkl.h l.hkl.k. | 26. 2. 2008 15:26

    l.........................................lllllllllllllllllllll

  • Radka Hudská | 15. 12. 2007 15:29

    Také jsem již tvořila a opravdu výborné, zajímavé jiné, neobvyklé a netradiční. Spojení kakaa,mandlí, mátové nápně a čoko polevy dobroučké. S těstem se pracuje rychle a snadno, ale o to horší je pak pečení souhlasím s těmi 180°C a u trouby jsem seděla do slova a do písmene a hlídala každý plech. Nevím jak dlouho péct asi podle velikosti, ale když začaly vonět nechala jsem jim ještě půl min. a šly ven. Jo a teplé velmi měkké a křehké zchladnutím ztuhnou, takže orientace odlepení od plechu je zavádějící. :-)

  • Markéta Reková | 9. 12. 2007 13:25

    já ho dělala a je výborné. Vřele doporučuji ale pozor při pečení. Ta teplota je dost vysoká a pálí se. pekla jsem ho na 180.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Makronky Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Čokoláda Cukr krupice Dětská krupice Kakao Mandle Máslo Mléko Peprmintový likér Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

799
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
159
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
96
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
85
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
45
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact