• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

After Eight- makronky s mentolovým krémem

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
After Eight- makronky s mentolovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 275
      g cukr krupice
    • 3
      ks bílek
    • 25
      g kakao kvalitní
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      ks mandle loupané - půlky
    • čokoláda tmavá - na ozdobu
  • Krém
    • 40
      g máslo
    • 30
      g dětská krupice
    • 30
      g bílá čokoláda
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      dl salko
    • 0,40
      dl peprmintový likér

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mleté mandle, kakao a 3/4 krupicového cukru. V druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Přidáme k němu zbylou část cukru a vyšleháme do tuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou širokou trubičkou a na plech vyložený papírem nastříkáme malé kopečky asi 60. Na polovinu kopečků položíme po půlce mandle, vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C tak dlouho, než ztuhnou a nejdou odlepit od papíru.
2
Upečené necháme vychladnout a mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji obyčejným mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme salko a peprmitový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z plotny, necháme trochu zchladnout a nakonec vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu. Krém necháme vychladnout a pak jím slepujeme palcky. Po ztuhnutí potřeme z části čoko polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Makronky

Makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Merlet | 29. 1. 2014 13:48

    To vedle makronek ani neleželo. Najděte si francouzský recept, pak je to pochutnáníčko. Tento recept je odpad.

  • Jurda | 12. 7. 2011 19:59

    <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) 8-) =-O =-O :-[ :-[ :-P ;-) :-( :-) :'( :-X :-| :-)) <3 <:-)

  • Klara | 9. 12. 2010 18:29

    Nějak jsem nepochopila, kolik těch mletých mandlí do těsta patří?

  • Jana2222 | 25. 11. 2010 17:11

    Vubec to nebylo dobré nikomu to doma nechutnalo ještě že máme slípky. peprmintka nám doma vydržela skoro dva roky

  • Veronika Frydrychová | 16. 12. 2008 08:25

    U nás to manžel ohodnotil jako nejhorší cukroví . Ani u mě to neuspělo. Krém chutná jako krupicová kaše.

  • lllllhkl.h l.hkl.k. | 26. 2. 2008 15:26

    l.........................................lllllllllllllllllllll

  • Radka Hudská | 15. 12. 2007 15:29

    Také jsem již tvořila a opravdu výborné, zajímavé jiné, neobvyklé a netradiční. Spojení kakaa,mandlí, mátové nápně a čoko polevy dobroučké. S těstem se pracuje rychle a snadno, ale o to horší je pak pečení souhlasím s těmi 180°C a u trouby jsem seděla do slova a do písmene a hlídala každý plech. Nevím jak dlouho péct asi podle velikosti, ale když začaly vonět nechala jsem jim ještě půl min. a šly ven. Jo a teplé velmi měkké a křehké zchladnutím ztuhnou, takže orientace odlepení od plechu je zavádějící. :-)

  • Markéta Reková | 9. 12. 2007 13:25

    já ho dělala a je výborné. Vřele doporučuji ale pozor při pečení. Ta teplota je dost vysoká a pálí se. pekla jsem ho na 180.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Makronky Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Čokoláda Cukr krupice Dětská krupice Kakao Mandle Máslo Mléko Peprmintový likér Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Plněné langoše

Plněné langoše

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
60
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
45
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
44
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
26
Chilli papričky
Chilli papričky

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact