• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

After Eight- makronky s mentolovým krémem

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
After Eight- makronky s mentolovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 275
      g cukr krupice
    • 3
      ks bílek
    • 25
      g kakao kvalitní
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      ks mandle loupané - půlky
    • čokoláda tmavá - na ozdobu
  • Krém
    • 40
      g máslo
    • 30
      g dětská krupice
    • 30
      g bílá čokoláda
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      dl salko
    • 0,40
      dl peprmintový likér

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mleté mandle, kakao a 3/4 krupicového cukru. V druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Přidáme k němu zbylou část cukru a vyšleháme do tuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou širokou trubičkou a na plech vyložený papírem nastříkáme malé kopečky asi 60. Na polovinu kopečků položíme po půlce mandle, vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C tak dlouho, než ztuhnou a nejdou odlepit od papíru.
2
Upečené necháme vychladnout a mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji obyčejným mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme salko a peprmitový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z plotny, necháme trochu zchladnout a nakonec vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu. Krém necháme vychladnout a pak jím slepujeme palcky. Po ztuhnutí potřeme z části čoko polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Makronky

Makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Merlet | 29. 1. 2014 13:48

    To vedle makronek ani neleželo. Najděte si francouzský recept, pak je to pochutnáníčko. Tento recept je odpad.

  • Jurda | 12. 7. 2011 19:59

    <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) 8-) =-O =-O :-[ :-[ :-P ;-) :-( :-) :'( :-X :-| :-)) <3 <:-)

  • Klara | 9. 12. 2010 18:29

    Nějak jsem nepochopila, kolik těch mletých mandlí do těsta patří?

  • Jana2222 | 25. 11. 2010 17:11

    Vubec to nebylo dobré nikomu to doma nechutnalo ještě že máme slípky. peprmintka nám doma vydržela skoro dva roky

  • Veronika Frydrychová | 16. 12. 2008 08:25

    U nás to manžel ohodnotil jako nejhorší cukroví . Ani u mě to neuspělo. Krém chutná jako krupicová kaše.

  • lllllhkl.h l.hkl.k. | 26. 2. 2008 15:26

    l.........................................lllllllllllllllllllll

  • Radka Hudská | 15. 12. 2007 15:29

    Také jsem již tvořila a opravdu výborné, zajímavé jiné, neobvyklé a netradiční. Spojení kakaa,mandlí, mátové nápně a čoko polevy dobroučké. S těstem se pracuje rychle a snadno, ale o to horší je pak pečení souhlasím s těmi 180°C a u trouby jsem seděla do slova a do písmene a hlídala každý plech. Nevím jak dlouho péct asi podle velikosti, ale když začaly vonět nechala jsem jim ještě půl min. a šly ven. Jo a teplé velmi měkké a křehké zchladnutím ztuhnou, takže orientace odlepení od plechu je zavádějící. :-)

  • Markéta Reková | 9. 12. 2007 13:25

    já ho dělala a je výborné. Vřele doporučuji ale pozor při pečení. Ta teplota je dost vysoká a pálí se. pekla jsem ho na 180.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Makronky Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Čokoláda Cukr krupice Dětská krupice Kakao Mandle Máslo Mléko Peprmintový likér Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
20
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
19
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
17
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact