• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
Napište svůj komentář k receptu

After Eight- makronky s mentolovým krémem

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
After Eight- makronky s mentolovým krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 275
      g cukr krupice
    • 3
      ks bílek
    • 25
      g kakao kvalitní
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      ks mandle loupané - půlky
    • čokoláda tmavá - na ozdobu
  • Krém
    • 40
      g máslo
    • 30
      g dětská krupice
    • 30
      g bílá čokoláda
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      dl salko
    • 0,40
      dl peprmintový likér

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme mleté mandle, kakao a 3/4 krupicového cukru. V druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Přidáme k němu zbylou část cukru a vyšleháme do tuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou širokou trubičkou a na plech vyložený papírem nastříkáme malé kopečky asi 60. Na polovinu kopečků položíme po půlce mandle, vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C tak dlouho, než ztuhnou a nejdou odlepit od papíru.
2
Upečené necháme vychladnout a mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji obyčejným mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme salko a peprmitový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z plotny, necháme trochu zchladnout a nakonec vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu. Krém necháme vychladnout a pak jím slepujeme palcky. Po ztuhnutí potřeme z části čoko polevou
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Makronky

Makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Merlet | 29. 1. 2014 13:48

    To vedle makronek ani neleželo. Najděte si francouzský recept, pak je to pochutnáníčko. Tento recept je odpad.

  • Jurda | 12. 7. 2011 19:59

    <3 :-| :-)) :-X :'( O:-) :-! :-$ 8-) 8-) =-O =-O :-[ :-[ :-P ;-) :-( :-) :'( :-X :-| :-)) <3 <:-)

  • Klara | 9. 12. 2010 18:29

    Nějak jsem nepochopila, kolik těch mletých mandlí do těsta patří?

  • Jana2222 | 25. 11. 2010 17:11

    Vubec to nebylo dobré nikomu to doma nechutnalo ještě že máme slípky. peprmintka nám doma vydržela skoro dva roky

  • Veronika Frydrychová | 16. 12. 2008 08:25

    U nás to manžel ohodnotil jako nejhorší cukroví . Ani u mě to neuspělo. Krém chutná jako krupicová kaše.

  • lllllhkl.h l.hkl.k. | 26. 2. 2008 15:26

    l.........................................lllllllllllllllllllll

  • Radka Hudská | 15. 12. 2007 15:29

    Také jsem již tvořila a opravdu výborné, zajímavé jiné, neobvyklé a netradiční. Spojení kakaa,mandlí, mátové nápně a čoko polevy dobroučké. S těstem se pracuje rychle a snadno, ale o to horší je pak pečení souhlasím s těmi 180°C a u trouby jsem seděla do slova a do písmene a hlídala každý plech. Nevím jak dlouho péct asi podle velikosti, ale když začaly vonět nechala jsem jim ještě půl min. a šly ven. Jo a teplé velmi měkké a křehké zchladnutím ztuhnou, takže orientace odlepení od plechu je zavádějící. :-)

  • Markéta Reková | 9. 12. 2007 13:25

    já ho dělala a je výborné. Vřele doporučuji ale pozor při pečení. Ta teplota je dost vysoká a pálí se. pekla jsem ho na 180.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Makronky Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Čokoláda Cukr krupice Dětská krupice Kakao Mandle Máslo Mléko Peprmintový likér Salko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Podkova - dort

Podkova - dort

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

22
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
19
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
18
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • After Eight- makronky s mentolovým krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact