Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme "bochník", delší než oba kousky fety položene v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou čast směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénko otáčíme, aby se ty dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla víceméně pěkně uprostřed. Předáme do zapékací mísy a pečeme cca. 1,5 hod. při 200 °C.
2
Podáváme např. s bramborami dle mého receptu [[http://www.recepty.cz/recept/atlasovy-recke-patates-sto-fourno-15961|Atlasovy řecké patates sto fourno]] a tzatziki dle receptu [[http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264|TZATZIKI - originální řecký recept]]. "Kali orexi" aneb dobrou chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka
|8. 3. 2013 12:43
Začátečník podle vlastního uvážení vařit neumí a ti zkušenější taky rádi zkusí něco nového, co nechtějí vyhodit do koše. Madam je zkušená dost a jen reagovala na chyby. Někteří jsou chytří jak opice od přírody.
Již po třetí se snažím odeslat komentář: :'( Zařazení maso mleté. Bylo by dobré upravit množství surovin, takhle není pro začátečníka zcela jasné zda se jedná o kusy nebo kila...
A dále prosím o úpravu odkazů v receptu.
Jana Sochová
|15. 2. 2010 09:45
Moc dobré, takové "chuťově odlehčené".
Nela Frodova
|4. 5. 2009 19:13
výborné, udělala jsem vše. Měla jsem větší část jehněčího a méně vepřového masa. Bylo to dost cítit, ale kdo má rád, s fetou to nemělo chybu. Jen trochu brambory mě překvapily, na můj vkus zvláštní chuť, ale s tzatziky se to skvěle doplnilo. dávám za 1*
Patrick Schmitt
|19. 1. 2009 21:03
Tak to mè velmi těší. :-) Mimochodem, když chci fetu, tak jsem před pár měsíci objevil v Tescu výbornou balenou fetu. Prodává se to pod značkou Tesco, obsaženo je 200 g fety, dovoz přímo z Řecka, běžná cena 49 Kč. Je to mnohem lepší neź nějaké náhražky, jako např. ta Apetina, o které jsem psal v receptu. Pravá feta je sice dražší, ale mnohem chutnější a lahodnější. :-)
Tosca Rotigel
|19. 1. 2009 16:14
Dnes jsem ten recept vyzkousela a.....velmi dobry :-))
Kuchařka on-line
|8. 4. 2008 17:44
Už jsou OK, díky za upozornění :-)
Patrick Schmitt
|8. 4. 2008 17:26
Lada: Zkoušel jsem odkazy, ale nějak mi nejedou...
Patrick Schmitt
|8. 4. 2008 17:25
Anka: Zadejte do vyhledáváni "TZATZIKI - originální řecký recept" (bez úvozovek) a zobrazi se Vám odkaz na recept.
Kuchařka on-line
|8. 4. 2008 16:03
Klikněte na "TZATZIKI - originální řecký recept".
Anka
|8. 4. 2008 13:13
Patrik kde nájdem originálny recept na TZATZIKI?Ďakujem Anka