Fíky nakrájíme na kostičky, a společně s rozinkami naložíme do pálenky. Necháme uležet 1 týden při pokojové teplotě. Přecedíme (zbylé rozinky a fíky použijeme do bábovek a buchet - jsou výborné) a přilejeme pomerančovou šťávu s medem. Podáváme silně vychlazené.
2
Recept údajně pochází ještě z dob Římského imperia. Recept našla kamarádka na italském serveru, účinky ještě nemám vyzkoušené :-)
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kamaradka
|22. 5. 2013 21:02
Tedaaa...kdo ten recept prepisoval, ten tomu dal :'(
Ma tam byt 50ml palenky a 100ml pomerancove stavy!
Je to moc alkoholické a nedoporučoval bych to mladším osobnostem 15ti let.
Martin
|1. 12. 2011 16:48
Asi to taky zkusím. Počítám, že fíky mají být asi sušené, co? A med teda až před podáváním? Tak mě napadlo jestli ho tam taky nenechat uležet v pálence (vodce), ale radši to zkoušet nebudu. Jsem zvědav jestli to m nějaké učinky :) Za týden plánuju překvapit přítelkyni večeří, tak by to mohl být vhodný doplněk :)
Vojta tony
|3. 1. 2008 17:33
fůj je to humus
Tatjana Sadiki Tith
|27. 11. 2006 14:04
Pôsobí jak afrodiziak. Ibaže ho netreba popiť vo veľkom množstve. Potom už len snívať......
Airan
|25. 10. 2006 18:30
Tatjana, jsem rada ze chutna, a co pusobeni ?:-))))))))
Tatjana Tith
|25. 10. 2006 11:57
Pálenku nemám rada, takže som to dala do vodky. Výborné! Nakoniec sme si do pohára dávali po lyžičky rumu. Dalo to extra chuť.