Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky a osolíme. Vložíme do pekáčku, přidáme pokrájené žampiony a na kolečka nakrájené banány, tymián a zalijeme šlehačkou.
2
Pečeme v troubě dokud maso není měkké.
3
Přílohou mohou být na čtvrtky nakrájené brambory pečené v troubě nebo rýže.
Chuťově zajímavá kombinace. Do smetany na zalití v pekáčku jsem přidala vejce a jídlo bylo vynikající.
Simča Sládková
|12. 4. 2009 04:06
Kombinace je to zvláštní, pro náš evropský jazyk nezvyklá, ale nedá se říct, že špatná. Kdo jste odvážní, vyzkoušejte.... A banány jsem použila obyč, hodně tvrdé, ale zralé plody. Simča
monika
|19. 3. 2008 13:20
no docela to ujde
Anonym
|24. 11. 2007 18:48
come
Zuza
|10. 4. 2007 17:35
Kdyby se jednalo o "vařivé" banány (slyším poprvé...), tak by to sem ten dotyčný autor napsal nemyslíte ;)
Anonym
|15. 3. 2007 12:27
To už je ale úplně jiný recept slečno/paní Kavurová ;)
Anonym
|11. 1. 2007 22:59
Ten banán má být normální nebo je řeč o "vařivých" banánech?
Marcela Kavurová
|11. 1. 2007 16:24
nejprve bych kuřecí maso nakrájela na dlouhé nudličky a potom osmáhla cibulku do zlatova, maso přidala, málo osolila, přidala žampiony, zeleninu název asie, trocha kari koření, jeden masox a trocha vody, orestovat, musí být maso jako např. upečené. Brambory uvařit celé pak nakrájet na kolečka do pekáče přidát smetanu a málo upéct.
gastro expert
|8. 12. 2006 10:16
pečení na oleji nám plně nahradí přidaná šlehačka, obsahuje totiž velké množství tuku
Michaela Kantorová
|6. 8. 2006 10:06
A to nejprve nepečeme na oleji a pak do trouby??
rene zipser
|22. 9. 2005 21:00
.... doporučuji nejdříve zalít šlehačkou, poté rozmixovat banán v mléce /popř. ve kapce vody/, což vytvoří hustou pěnovitou směs. Přelijte ty řízky toto pěnou a nechte zapéci. Doporučuji nezalévat úplně, ale jen místy, např. do mřížky ... např..... mňam, mňam !!!