• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Africká lilková pomazánka

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Africká lilková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lilek 1-2
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 50
      g arašídy pražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě. Necháme vychladnout a rozmixujeme nebo nadrobno nasekáme. Arašídy nastrouháme nebo opět nadrobno nasekáme. Prolisujeme česnek. Obě přísady vmícháme spolu s citronovou šťávou do lilkové pomazánky. Osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilková minutka

Lilková minutka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikaJam | 17. 8. 2014 20:16

    Výborná netradiční pomazánka. Určitě jsem nedělala naposled. <3

  • iva | 10. 7. 2013 21:44

    nechutná nám :-(

  • Hanka | 30. 1. 2012 23:09

    Tak sousede prezili mixovani orisku v jedenact v noci a pomazanka je na svete. Delala jsem ji na zadost pritele, ktery pry jednou nejakou likovou jedl v cajovne a moc mu chutnala. Tahle pry chutna uplne jinak. Neni spatna, po vychladnuti si ji s pita chlebem a s chuti dam, nicmene priste bych zkusila original baba ganoush se sezamem. Arasidu bylo na jeden lilek asi trochu moc. :-\

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:20

    moc nám nechutnala :-(

  • seš kokot | 20. 9. 2011 13:11

    to je pičovina a to bych nežral vy skurvisini zasrani ste piče <3

  • bobik | 13. 9. 2011 17:34

    velice chutné,vřele doporučuji. :-)

  • pican76 | 19. 8. 2011 19:18

    luxusní pomazánka,díky za recept

  • Sárka | 16. 7. 2011 23:13

    Tato "pomazánka" opravdu pochází z Východu z arabských států, nejčastěji ji najdete pod názvem BABAGANUŠ /píši, jak se čte/. Lepší je lilek nejdříve ugrilovat, až slupka zčerná, tu oloupat, rozmixovat, místo arašídů dát tahinu - sezamová pasta, která se koupí i ve zdravé výživě apod. Arabové si ji mažou na své chlebové placky, často používají místo naší hořčice nebo majonézy např. k falafelu, k mashi (plněné vinné listy), apod.

  • nikki73 | 7. 7. 2011 20:27

    Jak sekáte ty oříšky? já jsem je dala do mikrot. sáčku a bušila do nich paličkou na maso a připadalo mi, že snad spadne panelák... :-)

  • jagr68 | 16. 5. 2011 08:12

    vytecne pavelec :-P =-O

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 4. 2011 12:07

    Taky někdy přidám bílý jogurt ;-) foto přiloženo

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 10. 3. 2011 11:06

    Výborná ;-)

  • Levné a chutné | 6. 2. 2011 17:14

    Zajímavé, chutné. Díky.

  • df | 17. 1. 2011 18:28

    maerg <:-)

  • Janaso | 25. 10. 2010 13:03

    Báječná, ukládám do oblíbených.

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 14:36

    Velice podobné jako již (Airan) zmiňované Kjopolo. A skutečeně výborné!!!!

  • Jana Sochová | 1. 2. 2010 13:39

    Moc dobrá pomazánka, zvláště s domácím chlebem.

  • Petr Chaloupsky | 2. 9. 2008 18:29

    Vynikajici pomazanka, dneska jsem ji delal, vrele doporucuji.

  • Petule B | 7. 2. 2008 20:05

    Tak mě napadá jaké by to bylo kdyby se místo nastrouhaných arašídů dalo arašídové máslo??? Nezkoušel jste někdo?

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:19

    Poprvé jsem zkusila lilek, a celkem chutná pomazánka.

  • Anonym | 26. 11. 2007 16:43

    We sell store online.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:00

    Vcera jsem opet delala a misto arasidu jsem pouzila orisky, ktere se prodavaji pod nazvem pecan, ve slovniku jsem to nasla pod orechovcem. Vypadaji podobne jako vlasske, akorat jsou hodne tmave. Chutnalo to zajimave:o]

  • Airan | 20. 4. 2006 12:28

    Tohle znam, i kdyz ne z Afriky ale z Balkanu:-) Jen davam vlasske orechy misto arasidu. U nas se podava na zakousnuti k tvrdimu alkoholu. Je to tak dobre, ze deti to nam vetsinou sni nez si stacime pripit:-)) Doporucuji, je to vynikajici!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Česnek Citronová šťáva Lilek Olivový olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka -…
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africké kari
Africké kari
Africké kuře
Africké kuře
Afrika řezy
Afrika řezy
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact