• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Africká lilková pomazánka

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Africká lilková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lilek 1-2
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 50
      g arašídy pražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě. Necháme vychladnout a rozmixujeme nebo nadrobno nasekáme. Arašídy nastrouháme nebo opět nadrobno nasekáme. Prolisujeme česnek. Obě přísady vmícháme spolu s citronovou šťávou do lilkové pomazánky. Osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilková minutka

Lilková minutka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikaJam | 17. 8. 2014 20:16

    Výborná netradiční pomazánka. Určitě jsem nedělala naposled. <3

  • iva | 10. 7. 2013 21:44

    nechutná nám :-(

  • Hanka | 30. 1. 2012 23:09

    Tak sousede prezili mixovani orisku v jedenact v noci a pomazanka je na svete. Delala jsem ji na zadost pritele, ktery pry jednou nejakou likovou jedl v cajovne a moc mu chutnala. Tahle pry chutna uplne jinak. Neni spatna, po vychladnuti si ji s pita chlebem a s chuti dam, nicmene priste bych zkusila original baba ganoush se sezamem. Arasidu bylo na jeden lilek asi trochu moc. :-\

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:20

    moc nám nechutnala :-(

  • seš kokot | 20. 9. 2011 13:11

    to je pičovina a to bych nežral vy skurvisini zasrani ste piče <3

  • bobik | 13. 9. 2011 17:34

    velice chutné,vřele doporučuji. :-)

  • pican76 | 19. 8. 2011 19:18

    luxusní pomazánka,díky za recept

  • Sárka | 16. 7. 2011 23:13

    Tato "pomazánka" opravdu pochází z Východu z arabských států, nejčastěji ji najdete pod názvem BABAGANUŠ /píši, jak se čte/. Lepší je lilek nejdříve ugrilovat, až slupka zčerná, tu oloupat, rozmixovat, místo arašídů dát tahinu - sezamová pasta, která se koupí i ve zdravé výživě apod. Arabové si ji mažou na své chlebové placky, často používají místo naší hořčice nebo majonézy např. k falafelu, k mashi (plněné vinné listy), apod.

  • nikki73 | 7. 7. 2011 20:27

    Jak sekáte ty oříšky? já jsem je dala do mikrot. sáčku a bušila do nich paličkou na maso a připadalo mi, že snad spadne panelák... :-)

  • jagr68 | 16. 5. 2011 08:12

    vytecne pavelec :-P =-O

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 4. 2011 12:07

    Taky někdy přidám bílý jogurt ;-) foto přiloženo

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 10. 3. 2011 11:06

    Výborná ;-)

  • Levné a chutné | 6. 2. 2011 17:14

    Zajímavé, chutné. Díky.

  • df | 17. 1. 2011 18:28

    maerg <:-)

  • Janaso | 25. 10. 2010 13:03

    Báječná, ukládám do oblíbených.

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 14:36

    Velice podobné jako již (Airan) zmiňované Kjopolo. A skutečeně výborné!!!!

  • Jana Sochová | 1. 2. 2010 13:39

    Moc dobrá pomazánka, zvláště s domácím chlebem.

  • Petr Chaloupsky | 2. 9. 2008 18:29

    Vynikajici pomazanka, dneska jsem ji delal, vrele doporucuji.

  • Petule B | 7. 2. 2008 20:05

    Tak mě napadá jaké by to bylo kdyby se místo nastrouhaných arašídů dalo arašídové máslo??? Nezkoušel jste někdo?

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:19

    Poprvé jsem zkusila lilek, a celkem chutná pomazánka.

  • Anonym | 26. 11. 2007 16:43

    We sell store online.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:00

    Vcera jsem opet delala a misto arasidu jsem pouzila orisky, ktere se prodavaji pod nazvem pecan, ve slovniku jsem to nasla pod orechovcem. Vypadaji podobne jako vlasske, akorat jsou hodne tmave. Chutnalo to zajimave:o]

  • Airan | 20. 4. 2006 12:28

    Tohle znam, i kdyz ne z Afriky ale z Balkanu:-) Jen davam vlasske orechy misto arasidu. U nas se podava na zakousnuti k tvrdimu alkoholu. Je to tak dobre, ze deti to nam vetsinou sni nez si stacime pripit:-)) Doporucuji, je to vynikajici!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Česnek Citronová šťáva Lilek Olivový olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Dort od krtka

Dort od krtka

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

33
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
27
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
27
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
26
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
24
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africké kari
Africké kari
Africké kuře
Africké kuře
Afrika řezy
Afrika řezy
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact