• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Africká lilková pomazánka

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Africká lilková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lilek 1-2
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 50
      g arašídy pražené
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v pánvi při střední teplotě. Necháme vychladnout a rozmixujeme nebo nadrobno nasekáme. Arašídy nastrouháme nebo opět nadrobno nasekáme. Prolisujeme česnek. Obě přísady vmícháme spolu s citronovou šťávou do lilkové pomazánky. Osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilková minutka

Lilková minutka

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikaJam | 17. 8. 2014 20:16

    Výborná netradiční pomazánka. Určitě jsem nedělala naposled. <3

  • iva | 10. 7. 2013 21:44

    nechutná nám :-(

  • Hanka | 30. 1. 2012 23:09

    Tak sousede prezili mixovani orisku v jedenact v noci a pomazanka je na svete. Delala jsem ji na zadost pritele, ktery pry jednou nejakou likovou jedl v cajovne a moc mu chutnala. Tahle pry chutna uplne jinak. Neni spatna, po vychladnuti si ji s pita chlebem a s chuti dam, nicmene priste bych zkusila original baba ganoush se sezamem. Arasidu bylo na jeden lilek asi trochu moc. :-\

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:20

    moc nám nechutnala :-(

  • seš kokot | 20. 9. 2011 13:11

    to je pičovina a to bych nežral vy skurvisini zasrani ste piče <3

  • bobik | 13. 9. 2011 17:34

    velice chutné,vřele doporučuji. :-)

  • pican76 | 19. 8. 2011 19:18

    luxusní pomazánka,díky za recept

  • Sárka | 16. 7. 2011 23:13

    Tato "pomazánka" opravdu pochází z Východu z arabských států, nejčastěji ji najdete pod názvem BABAGANUŠ /píši, jak se čte/. Lepší je lilek nejdříve ugrilovat, až slupka zčerná, tu oloupat, rozmixovat, místo arašídů dát tahinu - sezamová pasta, která se koupí i ve zdravé výživě apod. Arabové si ji mažou na své chlebové placky, často používají místo naší hořčice nebo majonézy např. k falafelu, k mashi (plněné vinné listy), apod.

  • nikki73 | 7. 7. 2011 20:27

    Jak sekáte ty oříšky? já jsem je dala do mikrot. sáčku a bušila do nich paličkou na maso a připadalo mi, že snad spadne panelák... :-)

  • jagr68 | 16. 5. 2011 08:12

    vytecne pavelec :-P =-O

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 4. 2011 12:07

    Taky někdy přidám bílý jogurt ;-) foto přiloženo

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 10. 3. 2011 11:06

    Výborná ;-)

  • Levné a chutné | 6. 2. 2011 17:14

    Zajímavé, chutné. Díky.

  • df | 17. 1. 2011 18:28

    maerg <:-)

  • Janaso | 25. 10. 2010 13:03

    Báječná, ukládám do oblíbených.

  • Simča Sládková | 1. 2. 2010 14:36

    Velice podobné jako již (Airan) zmiňované Kjopolo. A skutečeně výborné!!!!

  • Jana Sochová | 1. 2. 2010 13:39

    Moc dobrá pomazánka, zvláště s domácím chlebem.

  • Petr Chaloupsky | 2. 9. 2008 18:29

    Vynikajici pomazanka, dneska jsem ji delal, vrele doporucuji.

  • Petule B | 7. 2. 2008 20:05

    Tak mě napadá jaké by to bylo kdyby se místo nastrouhaných arašídů dalo arašídové máslo??? Nezkoušel jste někdo?

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:19

    Poprvé jsem zkusila lilek, a celkem chutná pomazánka.

  • Anonym | 26. 11. 2007 16:43

    We sell store online.

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:00

    Vcera jsem opet delala a misto arasidu jsem pouzila orisky, ktere se prodavaji pod nazvem pecan, ve slovniku jsem to nasla pod orechovcem. Vypadaji podobne jako vlasske, akorat jsou hodne tmave. Chutnalo to zajimave:o]

  • Airan | 20. 4. 2006 12:28

    Tohle znam, i kdyz ne z Afriky ale z Balkanu:-) Jen davam vlasske orechy misto arasidu. U nas se podava na zakousnuti k tvrdimu alkoholu. Je to tak dobre, ze deti to nam vetsinou sni nez si stacime pripit:-)) Doporucuji, je to vynikajici!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Česnek Citronová šťáva Lilek Olivový olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Tzaziky

Tzaziky

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

71
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
46
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
44
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
42
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
40
Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Pečené papriky se sýrem,…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africké kari
Africké kari
Africké kuře
Africké kuře
Afrika řezy
Afrika řezy
  • Recepty.cz
  • Africká lilková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact