• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
Napište svůj komentář k receptu

Adžika zeleninová směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika zeleninová směs
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 250
      g patizony očištěný, pokrájený na hranolky (lze nahradit kedlubnou)
    • 200
      g paprika pokrájená na nudličky - více barev
    • 150
      g mrkev na kolečka pokrájená
    • 250
      g cuketa mladá, bez semínek, neloupaná, pokrájená
    • 200
      g brokolice nebo květák, malé růžičky
    • 1,50
      lžíce koření - adžika dle chuti, cca
    • olej
    • sůl
    • šmakoun nebo tofu - není nutné

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou, omytou zeleninu pokrájíme. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a zeleninu do něj nasypeme. Zeleninu okořeníme Adžika kořenící směsí. Zaklopíme poklicí. Tepelně upravujeme zprudka tak, aby se ode dna opékala a přitom i dusila ve vlastní páře, nikoliv však šťávě, protože chceme mít zeleninu opečenou a pevnou na skus.
2
Když budeme chtít zeleninu promíchat, dáme poklici rychle stranou, aby nám z ní vysrážená pára ze zeleniny nenatekla zpět do pánve. Pokud bychom ji dělali pomalu, pustila by nám vodu a začala se dusit ve vlastní šťávě na zeleninovou kaši. Ta by milovníkům zeleniny jistě také chutnala, ale nebylo by to ono. Proto i solit budeme dle chuti až úplně nakonec a to už i smažíme bez poklice. Místo soli můžeme také zakápnout troškou sojové omáčky.
3
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, rýží, těstovinami.
4
Obměna:
5
Přílohu můžeme do Adžika zeleninové směsi rovnou nasypat a společně promíchat na způsob teplého zeleninového salátu s těstovinami nebo rizota.
6
Do směsi můžeme vmíchat tofu nebo šmakouna pokrájeného na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kacik | 25. 5. 2016 13:49

    Patizon neznam, dala jsem kedlubnu. Bylo to skvely :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cuketa Koření - Adžika Mrkev Olej Paprika Patizony Šmakoun Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká pizza

Americká pizza

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Mufínky

Mufínky

Dort srdce

Dort srdce

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

110
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Virgin mojito
Virgin mojito
35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africká lilková pomazánka
Africká lilková pomazánka
Africké kari
Africké kari
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact