• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
Napište svůj komentář k receptu

Adžika zeleninová směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika zeleninová směs
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 250
      g patizony očištěný, pokrájený na hranolky (lze nahradit kedlubnou)
    • 200
      g paprika pokrájená na nudličky - více barev
    • 150
      g mrkev na kolečka pokrájená
    • 250
      g cuketa mladá, bez semínek, neloupaná, pokrájená
    • 200
      g brokolice nebo květák, malé růžičky
    • 1,50
      lžíce koření - adžika dle chuti, cca
    • olej
    • sůl
    • šmakoun nebo tofu - není nutné

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou, omytou zeleninu pokrájíme. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozpálíme trochu oleje a zeleninu do něj nasypeme. Zeleninu okořeníme Adžika kořenící směsí. Zaklopíme poklicí. Tepelně upravujeme zprudka tak, aby se ode dna opékala a přitom i dusila ve vlastní páře, nikoliv však šťávě, protože chceme mít zeleninu opečenou a pevnou na skus.
2
Když budeme chtít zeleninu promíchat, dáme poklici rychle stranou, aby nám z ní vysrážená pára ze zeleniny nenatekla zpět do pánve. Pokud bychom ji dělali pomalu, pustila by nám vodu a začala se dusit ve vlastní šťávě na zeleninovou kaši. Ta by milovníkům zeleniny jistě také chutnala, ale nebylo by to ono. Proto i solit budeme dle chuti až úplně nakonec a to už i smažíme bez poklice. Místo soli můžeme také zakápnout troškou sojové omáčky.
3
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou, rýží, těstovinami.
4
Obměna:
5
Přílohu můžeme do Adžika zeleninové směsi rovnou nasypat a společně promíchat na způsob teplého zeleninového salátu s těstovinami nebo rizota.
6
Do směsi můžeme vmíchat tofu nebo šmakouna pokrájeného na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kacik | 25. 5. 2016 13:49

    Patizon neznam, dala jsem kedlubnu. Bylo to skvely :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cuketa Koření - Adžika Mrkev Olej Paprika Patizony Šmakoun Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Nedělní štola

Nedělní štola

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
Africká lilková pomazánka
Africká lilková pomazánka
Africké kari
Africké kari
  • Recepty.cz
  • Adžika zeleninová směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact