• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adžika - zeleninová pasta
Napište svůj komentář k receptu

Adžika - zeleninová pasta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika - zeleninová pasta
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 5
      kg rajčata
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kg slovenská paprika
    • 1
      kg jablka
    • 1
      kg mrkev
    • 300
      g česnek
    • 2
      hrst petrželová nať nebo nať z řapíkatého celeru
    • chilli papričky dle chuti, záleží na požadované pálivosti
    • 250
      ml olej
    • 250
      ml ocet
    • 300
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce sůl dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

1
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme cca 1 hodinu od bodu varu společně se solí, octem, olejem a cukrem, za občasného promíchání ode dna hrnce. Dochucování se může lišit dle druhu použitých jablek a rajčat, záleží na jejich chuti. Pokud máme rajčata příliš vodnatá, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.
2
Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak cca 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět, necháme zcela zchladnout a následně je uložíme na temné suché místo, odkud je budeme odebírat dle potřeby a chuti.
3
Zeleninou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Zelenina
Chuťovky Zdravě i chutně Ze zeleniny Zavařování a nakládání Zálivky a omáčky Svačina Dušení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Cukr krupice Jablka Mrkev Ocet Olej Petrželová nať Rajčata Slovenská paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

13
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
12
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
11
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
11
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
10
Bábovka šlehačka
Bábovka šlehačka

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Adonisova řecká kotopoulo
Adonisova řecká kotopoulo
Ádovy koule
Ádovy koule
Adrijská Ciabatta
Adrijská Ciabatta
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
  • Recepty.cz
  • Adžika - zeleninová pasta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact