• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Adžika - zeleninová pasta
Napište svůj komentář k receptu

Adžika - zeleninová pasta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika - zeleninová pasta
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 5
      kg rajčata
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kg slovenská paprika
    • 1
      kg jablka
    • 1
      kg mrkev
    • 300
      g česnek
    • 2
      hrst petrželová nať nebo nať z řapíkatého celeru
    • chilli papričky dle chuti, záleží na požadované pálivosti
    • 250
      ml olej
    • 250
      ml ocet
    • 300
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce sůl dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

1
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme cca 1 hodinu od bodu varu společně se solí, octem, olejem a cukrem, za občasného promíchání ode dna hrnce. Dochucování se může lišit dle druhu použitých jablek a rajčat, záleží na jejich chuti. Pokud máme rajčata příliš vodnatá, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.
2
Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak cca 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět, necháme zcela zchladnout a následně je uložíme na temné suché místo, odkud je budeme odebírat dle potřeby a chuti.
3
Zeleninou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Zelenina
Chuťovky Zdravě i chutně Ze zeleniny Zavařování a nakládání Zálivky a omáčky Svačina Dušení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Cukr krupice Jablka Mrkev Ocet Olej Petrželová nať Rajčata Slovenská paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

111
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
98
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Zpověď Nikol Švantnerové: Pravda o nových prsou!

Zpověď Nikol Švantnerové: Pravda o nových prsou!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Adonisova řecká kotopoulo
Adonisova řecká kotopoulo
Ádovy koule
Ádovy koule
Adrijská Ciabatta
Adrijská Ciabatta
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
  • Recepty.cz
  • Adžika - zeleninová pasta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact