Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté maso během smažení od sebe oddělíme, aby se "rozdrobilo". Mleté maso ochutíme nasekaným česnekem a kořenící směsí Adžika, na nudličky pokrájené očištěné papriky a ještě krátce osmažíme, pak přilijeme rajčatové pyré nebo nasekaná rajčata, promícháme a dusíme do změknutí masa za občasného promíchání nebo případného podlití vývarem či vodou dle potřeby. Směs dle chuti můžeme dosolit nebo případně ještě dokořenit Adžikou, je-li třeba. Pokud chceme směs méně masitou a spíše "omáčkovější" můžeme přilít do směsi dle potřeby vývar nebo vodu (ne příliš) s trochou solamylu a krátce provařit.
2
Podáváme s těstovinami, bramborem, na toustech či topinkách...