• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Adžika rýže - zeleninové rizoto

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g rýže
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo máslo
    • 2
      ks slovenská paprika (bílá)
    • 1
      ks mrkev cca 100 gramů,
    • 2
      ks rajčata oloupaná cca 200 gramů,
    • 80
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 150
      g cuketa mladá, cca
    • 2
      lžíce koření - adžika 1,5 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      ml zeleninový vývar dle potřeby, cca
    • 30
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony. Nakonec přidáme protlak a pokrájená rajčata, Adžika koření a promícháme.
2
Přisypeme rýži a vše zalijeme asi půllitrem vývaru. Vaříme do změknutí rýže, během vaření občas promícháme od dna a dle potřeby přidáváme vývar.
3
Pokud jsme měli hodně kyselý protlak, můžeme přidat mimo jiného i trošku cukru. Je-li třeba, ještě dosolíme, opepříme.
4
Až bude rýže uvařená, kastrol odstavíme, přidáme máslo a to necháme rozpustit v horké rýži již bez vaření.
5
Rizoto podáváme dozdobené pikantnějším sýrem, například hoblinkami parmazánu, nebo strouhaným čedarem nebo ementálem...
6
Lze použít i jako rýžovo-zeleninovou přílohu k přírodnímu plátku kuřecího nebo vepřového masa.
7
Pokud nejsme příznivci Adžika koření, můžeme ho nahradit čubricou nebo kari kořením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 21. 5. 2017 07:17

    Velice dobré, doporučuji všem.

  • Lucie | 1. 11. 2016 10:55

    Právě jsem dovařila a výsledek je skvělý <3 . Bohužel jsem neměla ani víno, ani vývar, ale nevadí to, pochutnala jsem si.

  • Hany | 2. 6. 2016 21:55

    Skvělá večeře <3 nezbylo abi zrnko rýže!!

  • Zdena Hodná | 5. 5. 2016 18:09

    Žampióny, rajský a všechno okolo obsahuje vodu a je napsané přidáváme vývar a tak prostě přiléváme vývar až je to akorát.

  • girlska
    girlska | 5. 5. 2016 16:25

    Bylo do celkem dobré, jen nechápu, jak jste vařili tu rýži? Já tam přilévala další a další deci vody a stejně se mi to připalovalo :-\

  • Zdena Hodná | 16. 3. 2016 17:50

    Bylo to výborné, moc děkuji za recept.

  • mrkef | 8. 1. 2016 18:16

    jo tak tohle nemelo chybu O:-) ze chybelo masinko mi nevadilo a aby s tim nemel problem ani pritel, udelala jsem mu kureci steak a pohoda

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 9. 2. 2015 18:14

    Dnes vaříme již podruhé. Je to velice dobré a je toho opravdu hodně. Dá se to jíst teplé i studené, nemá to chybu. Děkujeme za tento super recept.

  • Vendula Šetková | 22. 10. 2014 09:08

    Byla moc dobrá a bylo jí docela hodně, ještě mi zbylo do krabičky ke svačině tak jí tu ujídám :)

  • Stáňa | 4. 8. 2014 20:49

    Velmi dobrá, celkem sytá a přitom vás nijak zvlášť kaloricky nezabije. Určitě jí budu dělat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže Zelenina
Pokrmy Přílohy Z rýže Ze zeleniny Rýže Zeleninové Oběd Večeře Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Cuketa Koření - Adžika Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Rýže Slovenská paprika Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Krémová polévka

Krémová polévka

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

152
Dýňová tortila
Dýňová tortila
77
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
43
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
33
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact