• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Adžika rýže - zeleninové rizoto

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g rýže
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo máslo
    • 2
      ks slovenská paprika (bílá)
    • 1
      ks mrkev cca 100 gramů,
    • 2
      ks rajčata oloupaná cca 200 gramů,
    • 80
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 150
      g cuketa mladá, cca
    • 2
      lžíce koření - adžika 1,5 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      ml zeleninový vývar dle potřeby, cca
    • 30
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony. Nakonec přidáme protlak a pokrájená rajčata, Adžika koření a promícháme.
2
Přisypeme rýži a vše zalijeme asi půllitrem vývaru. Vaříme do změknutí rýže, během vaření občas promícháme od dna a dle potřeby přidáváme vývar.
3
Pokud jsme měli hodně kyselý protlak, můžeme přidat mimo jiného i trošku cukru. Je-li třeba, ještě dosolíme, opepříme.
4
Až bude rýže uvařená, kastrol odstavíme, přidáme máslo a to necháme rozpustit v horké rýži již bez vaření.
5
Rizoto podáváme dozdobené pikantnějším sýrem, například hoblinkami parmazánu, nebo strouhaným čedarem nebo ementálem...
6
Lze použít i jako rýžovo-zeleninovou přílohu k přírodnímu plátku kuřecího nebo vepřového masa.
7
Pokud nejsme příznivci Adžika koření, můžeme ho nahradit čubricou nebo kari kořením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 21. 5. 2017 07:17

    Velice dobré, doporučuji všem.

  • Lucie | 1. 11. 2016 10:55

    Právě jsem dovařila a výsledek je skvělý <3 . Bohužel jsem neměla ani víno, ani vývar, ale nevadí to, pochutnala jsem si.

  • Hany | 2. 6. 2016 21:55

    Skvělá večeře <3 nezbylo abi zrnko rýže!!

  • Zdena Hodná | 5. 5. 2016 18:09

    Žampióny, rajský a všechno okolo obsahuje vodu a je napsané přidáváme vývar a tak prostě přiléváme vývar až je to akorát.

  • girlska
    girlska | 5. 5. 2016 16:25

    Bylo do celkem dobré, jen nechápu, jak jste vařili tu rýži? Já tam přilévala další a další deci vody a stejně se mi to připalovalo :-\

  • Zdena Hodná | 16. 3. 2016 17:50

    Bylo to výborné, moc děkuji za recept.

  • mrkef | 8. 1. 2016 18:16

    jo tak tohle nemelo chybu O:-) ze chybelo masinko mi nevadilo a aby s tim nemel problem ani pritel, udelala jsem mu kureci steak a pohoda

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 9. 2. 2015 18:14

    Dnes vaříme již podruhé. Je to velice dobré a je toho opravdu hodně. Dá se to jíst teplé i studené, nemá to chybu. Děkujeme za tento super recept.

  • Vendula Šetková | 22. 10. 2014 09:08

    Byla moc dobrá a bylo jí docela hodně, ještě mi zbylo do krabičky ke svačině tak jí tu ujídám :)

  • Stáňa | 4. 8. 2014 20:49

    Velmi dobrá, celkem sytá a přitom vás nijak zvlášť kaloricky nezabije. Určitě jí budu dělat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže Zelenina
Pokrmy Přílohy Z rýže Ze zeleniny Rýže Zeleninové Oběd Večeře Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Cuketa Koření - Adžika Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Rýže Slovenská paprika Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
27
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact