• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Adžika rýže - zeleninové rizoto

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
Adžika rýže - zeleninové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g rýže
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo máslo
    • 2
      ks slovenská paprika (bílá)
    • 1
      ks mrkev cca 100 gramů,
    • 2
      ks rajčata oloupaná cca 200 gramů,
    • 80
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 150
      g cuketa mladá, cca
    • 2
      lžíce koření - adžika 1,5 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      ml zeleninový vývar dle potřeby, cca
    • 30
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony. Nakonec přidáme protlak a pokrájená rajčata, Adžika koření a promícháme.
2
Přisypeme rýži a vše zalijeme asi půllitrem vývaru. Vaříme do změknutí rýže, během vaření občas promícháme od dna a dle potřeby přidáváme vývar.
3
Pokud jsme měli hodně kyselý protlak, můžeme přidat mimo jiného i trošku cukru. Je-li třeba, ještě dosolíme, opepříme.
4
Až bude rýže uvařená, kastrol odstavíme, přidáme máslo a to necháme rozpustit v horké rýži již bez vaření.
5
Rizoto podáváme dozdobené pikantnějším sýrem, například hoblinkami parmazánu, nebo strouhaným čedarem nebo ementálem...
6
Lze použít i jako rýžovo-zeleninovou přílohu k přírodnímu plátku kuřecího nebo vepřového masa.
7
Pokud nejsme příznivci Adžika koření, můžeme ho nahradit čubricou nebo kari kořením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 21. 5. 2017 07:17

    Velice dobré, doporučuji všem.

  • Lucie | 1. 11. 2016 10:55

    Právě jsem dovařila a výsledek je skvělý <3 . Bohužel jsem neměla ani víno, ani vývar, ale nevadí to, pochutnala jsem si.

  • Hany | 2. 6. 2016 21:55

    Skvělá večeře <3 nezbylo abi zrnko rýže!!

  • Zdena Hodná | 5. 5. 2016 18:09

    Žampióny, rajský a všechno okolo obsahuje vodu a je napsané přidáváme vývar a tak prostě přiléváme vývar až je to akorát.

  • girlska
    girlska | 5. 5. 2016 16:25

    Bylo do celkem dobré, jen nechápu, jak jste vařili tu rýži? Já tam přilévala další a další deci vody a stejně se mi to připalovalo :-\

  • Zdena Hodná | 16. 3. 2016 17:50

    Bylo to výborné, moc děkuji za recept.

  • mrkef | 8. 1. 2016 18:16

    jo tak tohle nemelo chybu O:-) ze chybelo masinko mi nevadilo a aby s tim nemel problem ani pritel, udelala jsem mu kureci steak a pohoda

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 9. 2. 2015 18:14

    Dnes vaříme již podruhé. Je to velice dobré a je toho opravdu hodně. Dá se to jíst teplé i studené, nemá to chybu. Děkujeme za tento super recept.

  • Vendula Šetková | 22. 10. 2014 09:08

    Byla moc dobrá a bylo jí docela hodně, ještě mi zbylo do krabičky ke svačině tak jí tu ujídám :)

  • Stáňa | 4. 8. 2014 20:49

    Velmi dobrá, celkem sytá a přitom vás nijak zvlášť kaloricky nezabije. Určitě jí budu dělat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže Zelenina
Pokrmy Přílohy Z rýže Ze zeleniny Rýže Zeleninové Oběd Večeře Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Cuketa Koření - Adžika Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Rýže Slovenská paprika Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

112
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
42
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
40
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
32
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
25
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika masovo-zeleninové ragú
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého masa
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninová směs
Adžika zeleninové kuře
Adžika zeleninové kuře
  • Recepty.cz
  • Adžika rýže - zeleninové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact