• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Adžika
Napište svůj komentář k receptu

Adžika

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 64
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg rajčata
    • 3
      kg červená paprika
    • 200
      g feferonka
    • 5
      ks bobkový list
    • 300
      g ocet
    • 300
      g rostlinný olej
    • 200
      g cukr
    • 100
      g sůl
    • 0,50
      balíček pepř celý
    • 2
      česnek

Postup přípravy receptu

1
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky (ty melu i s jadřincem) a vaříme dalších 90 minut. Nakonec přidáme česnek a ještě dovaříme cca 30 min., naplníme do skleniček, a 10 min. zavaříme.Tento recept jsem získala od ukrajinských sousedů.
2
Místo kečupu, třeba ke grilovanému masu, je to absolutně bezkonkurenční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninové kuře

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stepa | 19. 8. 2011 13:31

    Tak jsem ji vařila,ale měla jsem malý problém s feferonkami.Měla jsem doma pěstované a tak pálivé,že poloviční dávka udělala adžiku téměř nepoživatelnou. :-) Malá rada.Nejdříve si zjistěte jak moc pálivé feferonky máte... Jinak je bezkonkurenční...

  • tonca | 20. 12. 2010 17:28

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Walter Brom | 3. 10. 2006 11:04

    ja tu adžiku znam pod jinym názvem dělam ji take je vynikajíci

  • Jitka K. | 30. 9. 2006 18:57

    já to znám jako chutney ale moc dobré na vaječné topinky

  • Magda hofrichter | 27. 9. 2006 16:56

    To je skvělé. Musím vyzkoušet. Já dělám podobně hořčici.

  • Tereza Martínková | 12. 9. 2006 20:37

    Dělám adžiku také a můžu jen doporučit, je výborná!

  • Martina Hájková | 11. 9. 2006 21:36

    Rajčata neloupu,je to zbytečné,když se musí umlít.

  • Ivana Přikrylová | 11. 9. 2006 14:20

    Chci se zeptat, ty rajčata musí být předem oloupané?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Cukr Feferonka Ocet Pepř celý Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

32
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
28
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
26
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
25
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
24
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Otevřená zpověď Terezy Bebarové (50): O nevěře a rozchodu!

Otevřená zpověď Terezy Bebarové (50): O nevěře a rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Adžika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact