• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Adžika
Napište svůj komentář k receptu

Adžika

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 99
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Adžika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg rajčata
    • 3
      kg červená paprika
    • 200
      g feferonka
    • 5
      ks bobkový list
    • 300
      g ocet
    • 300
      g rostlinný olej
    • 200
      g cukr
    • 100
      g sůl
    • 0,50
      balíček pepř celý
    • 2
      česnek

Postup přípravy receptu

1
Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky (ty melu i s jadřincem) a vaříme dalších 90 minut. Nakonec přidáme česnek a ještě dovaříme cca 30 min., naplníme do skleniček, a 10 min. zavaříme.Tento recept jsem získala od ukrajinských sousedů.
2
Místo kečupu, třeba ke grilovanému masu, je to absolutně bezkonkurenční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika zeleninové kuře

Adžika zeleninové kuře

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stepa | 19. 8. 2011 13:31

    Tak jsem ji vařila,ale měla jsem malý problém s feferonkami.Měla jsem doma pěstované a tak pálivé,že poloviční dávka udělala adžiku téměř nepoživatelnou. :-) Malá rada.Nejdříve si zjistěte jak moc pálivé feferonky máte... Jinak je bezkonkurenční...

  • tonca | 20. 12. 2010 17:28

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Walter Brom | 3. 10. 2006 11:04

    ja tu adžiku znam pod jinym názvem dělam ji take je vynikajíci

  • Jitka K. | 30. 9. 2006 18:57

    já to znám jako chutney ale moc dobré na vaječné topinky

  • Magda hofrichter | 27. 9. 2006 16:56

    To je skvělé. Musím vyzkoušet. Já dělám podobně hořčici.

  • Tereza Martínková | 12. 9. 2006 20:37

    Dělám adžiku také a můžu jen doporučit, je výborná!

  • Martina Hájková | 11. 9. 2006 21:36

    Rajčata neloupu,je to zbytečné,když se musí umlít.

  • Ivana Přikrylová | 11. 9. 2006 14:20

    Chci se zeptat, ty rajčata musí být předem oloupané?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Cukr Feferonka Ocet Pepř celý Rajčata Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
13
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
13
Šumajstr
Šumajstr

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Adžika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact