Rajčata umeleme a vaříme s octem, olejem, bobkovým listem, solí, cukrem, pepřem 90 minut. Poté přidáme jadřinců zbavené umleté papriky, i feferonky (ty melu i s jadřincem) a vaříme dalších 90 minut. Nakonec přidáme česnek a ještě dovaříme cca 30 min., naplníme do skleniček, a 10 min. zavaříme.Tento recept jsem získala od ukrajinských sousedů.
2
Místo kečupu, třeba ke grilovanému masu, je to absolutně bezkonkurenční.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Stepa
|19. 8. 2011 13:31
Tak jsem ji vařila,ale měla jsem malý problém s feferonkami.Měla jsem doma pěstované a tak pálivé,že poloviční dávka udělala adžiku téměř nepoživatelnou. :-)
Malá rada.Nejdříve si zjistěte jak moc pálivé feferonky máte...
Jinak je bezkonkurenční...
tonca
|20. 12. 2010 17:28
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
Walter Brom
|3. 10. 2006 11:04
ja tu adžiku znam pod jinym názvem dělam ji take je vynikajíci
Jitka K.
|30. 9. 2006 18:57
já to znám jako chutney ale moc dobré na vaječné topinky
Magda hofrichter
|27. 9. 2006 16:56
To je skvělé. Musím vyzkoušet. Já dělám podobně hořčici.
Tereza Martínková
|12. 9. 2006 20:37
Dělám adžiku také a můžu jen doporučit, je výborná!
Martina Hájková
|11. 9. 2006 21:36
Rajčata neloupu,je to zbytečné,když se musí umlít.
Ivana Přikrylová
|11. 9. 2006 14:20
Chci se zeptat, ty rajčata musí být předem oloupané?