Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a najemno česnek. Přidáme 3 vejce, najemno nakrájenou pažitku, pepř, majoránku, špetku cukru a trošku sojové omáčky. Tuto směs pečlivě smícháme a podle potřeby přidáváme strouhanku podle toho, jaká je konzistence směsi. Ze vzniklé hmoty vytvoříme kuličky průměru zhruba 3–4 cm. Vzniklé „koule“ dáme smažit do fritovacího hrnce nebo na pánev s větším množstvím oleje.
2
Příloha k tomuto pokrmu není potřebná, ale je dobré koule jíst s rajčatovým nebo okurkovým salátem nebo kyselou okurkou.
3
Doporučuji si nastrouhat ředkvičky, přidat najemno nakrájená rajčata s trochou citronové šťávy, cukru, soli a malým množství tatarské omáčky.