Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené slaniny. Vše dobře promíchánme, zahustíme strouhankou na potřebnou hustotu, vytvarujeme vlhkou rukou kuličky (menší tenisáky), které vkládáme do pomaštěného pekáčku. Na každou kuličku položíme plátek slaniny a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti. Podávat můžeme i jako chuťovku s čerstvým pečivem.
3
Místo kuliček můžeme udělat úhlednou šišku, kterou taktéž poklademe plátky slaniny a za občasného podlití a přelití pečeme cca 45 minut dozlatova.
Nepoužila jsem žampióny, jelikož jsem je zapomněla koupit a naopak jsem do směsi najemno nasekala cibuli (což dávám do karbenátků vždycky, všem nám to moc chutná), k tomu bramborovou kaši a dobrý oběd byl na světě :)
Petr
|7. 11. 2013 18:54
Paráda, tak má vypadat pořádné jídlo :-) - uvařil jsem ho manželce k narozeninám a naservíroval na nové jídelní soupravě z www.dinezon.cz. Manželka nechápala, že jsem uvařil a odkud jsou ty talíře. ;-)
R. Vítová
|7. 11. 2013 13:43
Oběd byl výborný! Sice jsem se trochu bála té okurky, protože nemám ráda znojemnskou kde kyselé okurky jsou, ale toto je úplně jiné, maso je šťavnaté, dobře ochucené a až bude příležitost ráda je zopakuji. Děkuji :-) .
zdenka
|30. 10. 2013 16:23
VYPADA TO ZE TO MUZE BIT VYNIKAJICI URCITE SKUSIM , <3
Monika Rácová
|24. 9. 2013 18:20
Velmi dobré jídlo. Byla jsem mile překvapená a manžel také chválil a ještě mu zbylo na svačinu.
Lenka
|19. 4. 2013 21:04
Moje sestra do mletého masa přidala skopové, bylo to výborné. Moc dobrý recept.
Zatím se ještě nevyskoušela ale vypadá to krásně,určitě to zkusím
Jakub Havlíček
|15. 1. 2013 14:04
U mě dobrý! Zařadím je na jídelák, protože první cvičná porce ze dvou kil masa hostům chutnala. Maso pod slaninou je hezky ovoněné a štavnaté. Vydával jsem s bramborovou kaší a vařeným bramborem.