Směs z mletého masa můžeme připravit v podstatě stejně tak, jak jsme zvyklí při přípravě karbanátků nebo sekané, podle tradičních osvědčených rodinných receptů. Pak ze směsi odebíráme stejně velké části, které v mokré nebo mastné ruce propracujeme, do jejich středu zapracujeme hranolek oblíbeného sýru (lze použít i tavený, uzený...) a vytvořenou šištičku pevně zavineme do zhruba dvou plátků sušené šunky. Šištičky skládáme do vymazaného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů nejprve alobalem zakryté asi 35-40 minut a pak odkryté dopečeme krátce dozlatova.
2
Podáváme s vařeným nebo smaženým bramborem, bramborovou kaší, zeleninou, dipem... Podávat je můžeme i jako chuťovku, kde je vychladlé pokrájíme na plátky, tak jsem je také jedl poprvé...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šímová
|11. 11. 2016 16:54
Skvělá večeře :-* děkuji.
Ilona
|14. 6. 2016 06:52
Výborné! Určitě zopakuji a děkuji za recept.
Olina Podaná
|15. 4. 2015 11:07
Právě si vybírám něco rychlého a zrovna tak dobrého na dnešní večer. Tu včerejší večeři nejdřív ale musím velice pochválit, mini sekaná byla úžasná a rodina valila oči.