prıdal jsem cervene vıno bycı krev.vynechal jsem oregano a karı.zıtra nebo pozıtrı pujdu grılovat tak uvıdım.jınak samotna marınada mı chutna.nutno podotknou je to muj uplne prvnı pokus o marınovanı.jsem marınovacı dıletant
prıdal jsem cervene vıno bycı krev.vynechal jsem oregano a karı.zıtra nebo pozıtrı pujdu grılovat tak uvıdım.jınak samotna marınada mı chutna.nutno podotknou je to muj uplne prvnı pokus o marınovanı.jsem marınovacı dıletant
Mám jeden dotaz, na takové množství masa jen 1 špetka soli (vím jsou tam 2 lžíce Maggi ale přeci) není to málo??? Nejsem zastáncem přehnaného solení.
No očividně někdo kdo maso před grilováním naklepává a nařezává o grilování moc neví (nemuvě o zabíjení masa nejen přes noc ba i 4! dny) a může vymyslet takovouto slátaninu vše(ne)chuti
Ty jo tohle snad ne?Přemýšlím že do tohoto nesmyslného mixu ještě z klidnou duší mohu přidat haribo medvídky cukrlvou vatu koreandr slunečnicová zrnka konzervu oro psi a nic se asi :-* nestane
Ty jo tohle snad ne?Přemýšlím že do tohoto nesmyslného mixu ještě z klidnou duší mohu přidat haribo medvídky cukrlvou vatu koreandr slunečnicová zrnka konzervu oro psi a nic se asi :-* nestane
Tak zlákán názvem receptu i některými komentáři jsem do tohoto mišmaše naložil dvě kila krkovice. Výsledek: steaky bez výrazu, potlačená chuť masa. Nikomu sice nebylo špatně, ale všichni jsme vzpomínali na výbornou bylinkovou marinádu, do níž jsme maso nakládali týden předtím. Každý má samozřejmě jiné chutě, ale tenhle produkt až příliš připomíná dort pejska a kočičky: vraž tam všechno co se ti líbí, výsledek nemůže být než výborný. Kulový.
Výborná marináda , doporučuji ještě zalít trochu pivem ;-)
Přetluče chuť? Nechápu proč si kupujete skopové, když potřebujete přetlouc chut ;-)
ještě chci říct, že dneska jsem se sem dostala náhodou přes čokoládovou polevu :-)
Dnes jsem zatím připravila a doufám, že to bude dobré. Díky za recept. Paní Simča je tu už celá léta a je moc sympatická. Je super, že tu takoví lidé jako vy Simčo jsou.
Zztope - prosím o informaci, jaké maso, či co jiného jsi naložil a co ti na té kombinaci nechutnalo. Netvrdím, že moje marináda musí chutnat všem, ale pro nás doma je NEJ a jak tak čtu komentáře, nejsme sami....
Vaši marinádu jsem již před několika lety zkoušela, byla výborná. Dnes jsem si vzpomněla, naložila do ní maso, zítra bude k obědu. A konečně boduji 1.
Absolutně NEJ :-D :-D :-D NEJ-Extrémnější MIX - Magi,kečup,med,kari,česnek,máta + to ostatní
Máš recht, fuj se neříká, a už vůbec ne na jídlo. Já se sežeru na co přijdu :-D jinak to taky ale vyzkouším :-)
Kýta byla parádní, lepší jsem neměla. K tomu mi po marinádě změkla, jako ještě nikdy, prostě se to jen rozplývalo. :-) Dneska jdu nakládat znovu. :-)
Měla jsem čerstvou, příliš agresivní cibuli, tož pěkně jsem si pobrečela. :-D Dělala jsem z poloviční dávky, na pět malých kousků vepřového, ale narvala bych jich tam i více. Voní parádně, chutná ještě lépe. Teď mi to leží v lednici, do zítřka nechávám uležet, ať pronikne chuť, už se moc těším. Tož jednička k Vám letí a snad nevadí, že jsem si dovolila přidat i foto. :-) Mimochodem, než někdo začne kritizovat, že se mu to nelíbí, ať to zkusí. A vůbec, už vám někdo říkal, že na jídlo se "fuj" neříká? Pokud chcete extra marinádu, tak si nacpěte někam extra virgin olej. My jsme v česku a ať už použijeme kečup, či protlak, nebo hořčici, či hořčičná semínka, je to jedno, nejsme v extra restauraci. Když se mi něco nelíbí, tak zmáčknu Alt+F4 a čau.
tak jsem hledala, jak se správně dělá marináda, protože jsem ji dnes sama dělala poprvé :-[ a natrefila jsem na tento rececpt, takže masíčko se už "koupe" v této marinádě, která je opravdu chuťově vynikající... Děkuji za tento recept paní Simoně S., která ho zde uveřejnila
zkusila jsem na jehněčí,výborné,štavnaté,supr přetluče chut skopoviny,doporučuji :-)
Tak to je dost dobré, <3 vinikající :) :D až moc :D :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-! O:-) :-X :-)) :'( <3 <:-) :-S :-[ :-[ :-\ ;-) :-) :-) :-) :-) :-D
Sice to podle množství ingrediení vypadá jako hroznej paskvil ale je to výborný!!!!!! ;-)
je to moc dobrý ;-)
I bez máty a rozmarýnu to bylo luxus masíčko :-* .
Nej nej nej <3 <3 <3 :-* :-* :-* :-P :-P :-P <:-) <:-) <:-) ;-) :-))
Už jsem zkoušela a chutnalo nám.
dostal jsem se k maggi a dal jsem to ani necetl to si delas prdel s maggi ne..?? wtf
v marinádě je mooooc rozličných chutí, které se spolu tlučou, ani to nebudu zkoušet. O:-)
Mirindo25 - prosím tě, napiš mi, kolika lidem jsi tuto grolovačku připravila (podle mého receptu) a kolika to chutnalo a kolika ne, jo??? Já to postupně testovala asi na 50 lidech a asi 4 řekli, že by to ochutili jinak, zbylí mlaskali a přidávali si.... Takže ráda si vyposlechnu ZKUŠENOST z vaší grilovačky. Díky, Simča S.
docela s Váma souhlasím, plácat tolik bylinek dohromady, to je opravdu omyl. Chutě bylinek by měly vyniknout ( např. majoránka, oregáno, rozmarýn...to je drsné). :-(
Marináda je moc dobrá, mátu jsem vynechala, ale jinak podle receptu :-)
=-O Teda to snad není ani pravda,milá Ivo Pěnkavovová! Tak Vy jste tam nacpala ještě ke všemu zakysanou smetanu a usmažila k tomu hranolky?!!!! No snad třeba jen upekla bez tuku,ale i tak. V jediném s Vámi souhlasím, určitě to byla ta "mňamka", při které se "bůčky" slastně třesou rozkoší. :-P
Koukám samá kritika tak to musím taky vyzkoušet pak napíši jak to dopadlo, rád experimentuji takže huráá na to :-)
Jsem moc ráda, že zase někdo hodnotil až po té, co vyzkoušel a že chutnalo. S.
Všem nám to moc chutnalo, zase konečně trošku něco jiného a když to chutnalo i dětem , to je co říct. A nechápu proč tady někteří kritizují, když nevyzkoušeli :-(
Plácat tolik koření z rozličných světových kuchyní dohromady a ještě kečup? Pod slovem NEJ si představuji něco, co mi vyrazí dech, chuť, kterou si budu pamatovat hodně dlouho (v dobrém smyslu slova). Každé maso chce svoje. Toto je podle mého další gastro omyl.
taky si říkám, že je to takové co dům dám...no budiž..zkoušet to ale asi nebudu
Palec nahoru, pane kolego. To je výsměch a zvratek, ne marináda.
Nejlepsi marinada? Co tam proboga dela kecup, magi, kari, máta? :-D
nenadchne neurazí.....osobně si myslím nic moc
taky jsem na víkend naložila maso do téhle marinády,ale velkého ohlasu jsem se nedočkala,syn to komentoval slovy,,nic moc.
Marinada opravdu famozni,nakladame masicko uz potreti za dva tydny.Kazdemu moc chutna,mame ji mezi oblibenymi.Dekujem za receptik :-))
Děkuji za výbornou marinádu, vyzkoušeli jsme ji se známými na chatě a měla opravdu veliký úspěch, všichni se oblizovali :-)
nam to moc nechutnalo,ale sto lidí sto chutí
Děkuji za moc dobrou marinádu. Kari jsem doma neměla, nahradila jsem kořením na grilovaná žebírka. Bylo to mňam.
Marináda je výborná,jen jsm místo kečupu dala grilovací koření a 1dl piva.Všem moc chutnala.Ocet jsem nedávala.Super mnamka!!!!!!
Simi,jak jsem předpokládala.Máš nás na svědomí,úplně jsme se přecpali.:-) To byla pochoutka.moc dobré a jasná 1.Určitě zopáknem.Dík za recept.:-)
Simčo,včera jsem naložila do této marinády krkovičku na gril.Jak jsem chutnala jen tak, při nakládání,výborné.Samé dobré bylinky,tak aby ne.Písnu,co to udělá s masem a pak s námi.:-)
tak jsem marinádu vyzkoušela na kuřecích řízkách a vykostěných nožkách a byla fakt famózní !!! Grilovaný masíčko bylo vynikající, k tomu grilovaná cuketa a další zeleninka, nemělo to chybu!!Dokonce něco málo zbylo, vrazila jsem to do mrazáku a určitě to vyzkoušíme na pánvi. Marinádu vysoko ocenil i můj starší syn, který je v této oblasti dost náročný a ledacos už vyzkoušel. Hodnotíme celá rodina celkem pět jedniček !!! No, jenže to bude pouze jedna, protože chlapi mi tu radost neudělají, že by hlasovali....
Hned si tisknu a poněvadž máme domluveno s rodinkou grilování koncem dubna, určitě vyzkouším, Už se moc těším.... díky za připomenutí receptu, Simčo.
Mám rados, že chutnalo a recept tu nezapadl. Musím sem dát ještě jednu marinádu - říkáme jí doma Asádo, ale nevím, jestli ten název není zavádějící.
zkusila jsem ji a byla opravdu výborná. jen jsem místo klasické hořčice dala Hellmanns dijonnaise (pikantní hořčice s majolkou) a bylo to vážně výborné.
Nevím, nevím, do této marinády jsem nikdy ocet nedávala... Často marinuji maso ve směsi citronové šťávy, oleje a bylinek, také velice dobré, ale v tomto receptu ocet prostě nebyl... Můžete to pařížský gurmáne zkusít a poradit, jaký ocet by se podle vás hodil....
Já jsem cibuli rozmixovala v mixéru spolu s česnekem. Taky jsem se obávala, že to bude hořké, ale po upečení to bylo přímo vynikající a vůbec ne hořké, velká jednička s hvězdičkou.
Madame Simono, nezapomela jste v te vasi marinade na ocet ? Podle druhu masa se muze jednat o ocet vinny, mostovy, ryzovy, modensky, Xeres, balsamicky atd. atd. Marinada bez octu neni marinadou...
Nám to moc chutnalo ,cibuli melu na masovém strojku,žádná hořká chutˇ!Akorát jsem toho masa naložila hrozně moc,takže co jsme neugrilovali,jsem další den šoupla do trouby a upekla! Po částečném zchadnutí jsem přidala 1 zakysanou smetanu,udělala hranolky a super ňamka byla na světě !Marinádě dávám za 1*
Nám to moc chutnalo ,cibuli melu na strojku na maso,takže žádná hořká chutˇ!Akorát jsem toho masa naložila hrozně moc,takže jsem to co jsme neugrilovali šoupla další den do trouby, za chvíli to bylo upečené,po částečném zchladnutí přidala 1 zakysanou smetanu , udělala k tomu hranolky a šmakovali jsme si na 2x !! Moc recept chválím!
Dávám 1,naložila jsem kuřecí maso a makrely a i když máme možnost grilovat jen na otevřeném balkoně,není tam stříška,bylo to fantastické.
Hani, já osolím tu marinádu a maso extra nesolím....
má se normálně maso nasolit? Před tím než ho dám marinovat?
Bylo to vynikající naložila jsem krkovičku na 3 dny a jen se po ní zaprášilo.Med jsem neměla tak jsem ho nedala ale i tak to bylo výborné.
Skvělá věc! Jenom mě tam chuťově neseděl ten med, takže když jsem to dělal podruhé nahradil jsem ho hnědým cukrem, a protože mám rad pálivý,tak kečup nahradila chilly omáčka...Super!
Vyzkoušela jsem už dřív a zapomněla ohodnotit. Simčo, chutnalo nám a máš za 1:-)))
docela dobre akorat med vynechat!!!
Pridala som ešte lyžicu sójovyk, naložila som na tri dni kuracie stehná a upiekla, veľmi dobré.
Vůbec nechápu,co na tomhle receptu někomu nechutnalo.To se snad ani nedá pokazit...Jenom ta cibule by se asi neměla mixovat,ale přidat nakonec.
Marináda vypadá lákavě, určitě vyzkoušíme.
http://392ea1b09c47d989a6016ca8c1a53167-t.fflpbg.org <a href="http://392ea1b09c47d989a6016ca8c1a53167-h.fflpbg.org">392ea1b09c47d989a6016ca8c1a53167</a> [url]http://392ea1b09c47d989a6016ca8c1a53167-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://392ea1b09c47d989a6016ca8c1a53167-b2.fflpbg.org]392ea1b09c47d989a6016ca8c1a53167[/url] [u]http://392ea1b09c47d989a6016ca8c1a53167-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3
Zkoušet ani nebudu. Je to jako když pejsek s kočičkou vařili dort. I ostatní komentáře mi dávají za pravdu.
Tahle marináda je opravdu výborná. Nakládala jsem do ní už několikrát kuřecí maso na gril a vždy všem moc chutnalo!!!! Právě spojení medu s ostatními ingrediencemi je ta pravá bašta:) Přidala jsem tam ještě trochu chilli, aby to bylo lehce pikantní... Dnes se chystám naložit další várku na víkendové grilování, tak doufám, že bude chutnat i těm, co to ještě neznají....
Vůbec nechápu předešlé výtky.Recept je chuťově vyvážený,(pochvalovala jej i tchýně-profes.kuchařka)sama hodně vařím a okolí tvrdí,že dobře.Takže mohu srovnávat.NEBOJTE SE MARINÁDOU OBŠŤASTNIT VYBRANÉ MASÍČKO:-))
Tak jsem si pečlivě prošla komentáře k tomuto receptu. Pokud vyřadím 7 mých různých reakcí (odpovědi na konkrétní dotazy nebo poděkování za pochvaly) a 4 věcné (nehodnotící) připomínky a dotazy, tak zbývá 22 příspěvků, které nějak tento recept (i s případnými návrhy na úpravu) hodnotí. Těší mne, že z těchto 22 příspěvků je 18 kladných a jen 4 negativní. Jak již mnohokrátě padlo - kolik lidí, tolik chutí :o))). Jsem ráda, že většině vás recept chutnal - dobrou chuť i nadále.
Marinada je super,vyzkousela jsem jak kureci,tak veprove maso a vsem nam moc moc chutnalo.Diky za recept,davame 1***
už podle ingrediencí je to blaf
Cibuli jsem nakrájela úplně na drobno,zkušenost s hořkou cibulí z mixeru už mám,ale přesto maso nikomu moc nechutnalo.Ten med bych úplně vynechala a přidala asi víc česneku a jiného dobrého koření.Byla jsem zklamaná.
výborný recept, u nás zdomácněl. Do marinády dáváme hlavně kuřecí či krůtí plátky.A vždy se povedlo. Díky
byl to blaf
Vyzkoušeli jsme a moc nám to nechutnalo. Bylo to díky té cibuli sladké. Asi ty cibule byly moc velké. Příště se vrátím ke klasice.
Lenko - to je mi velice líto, že marináda nechutnala, ale jak je známo "Tisíc lidí = tisíc chutí". Tak třeba poraďte tu svou oblíbenou.....
Na základě komentářů jsem se rozhodla marinádu vyzkoušet a musím říct, že nic horšího jsem ještě nejedla. Chuť masa úplně přehlušilo kari a med. Nikomu to nedoporučuju.
Hanko, Maruš, Martino - těší mně, že chutnalo. Asi jsem to tu ještě nepsala, ale mám tento recept od maminky, která je výborná kuchařka. Takže všechny ty chvály patří vlastně jí :o)))). Jinak s tou cibulí: my jsme doma zvyklí na dost cibule i česneku. Já dávám třeba i do hotové, již uvařené polévky - hlavně v zimě, kdy je přece jen méně vitamínů v potravě - najemno nakrájenou menší cibulku a 2 - 3 rozetřené stroužky česneku a pak již nevařím, takže tam ta štiplavá chuť zůstane. Tak to může být i tím, že máme "vypálené huby...".
Zkusila jsem o víkendu udělat krkovici na grilu s tou vaší marinádou a všem to hrozně chutnalo. Kombinace cibule s medem je fantastická, akorát jsem neměla mátu, ale i tak už jsem se na stránky vrátila, abych si ji opsala a budu ji dělat stále, zatím jsem nic lepšího nenašla ani v kuchařských knihách. Moc díky za tip!
Marináda super,místo eragána je tam dobrá i bazalka, lidi si u náš jeětě moc nezvykli na chuť sirové cibule a to je myslím škoda, protože je tam skvělá a palčivá vůbec ne!
je to vynikající už sem to zkoušela mnohokrát ještě sem přidala trochu smetany a maso nedělám v ničem jiném. S tou cibulí mi to nepřipadá tak moc drastický baští to i muj 4letý syn.
Mám naprosto stejnou zkušenost.Jakmile jsem v mizéru rozmixovala cibuli,jídlo nebylo k jídlo,ale palčivé chuti.Do guláše to možná nevadí,ale v pomazánce nebo marinádě to může být problém.Proto cibuli vždy krájím(ikdyž to dá více práce), jen ručně.:o)
S tou cibulí opatrně,vlastně by se vůbec neměla strouhat,mlet,natož mixovat. Pak může být hodně palčivá až hořká.Ale asi záleží na cibuli,jestli je to ta uskladněná na zimu,to bych neriskovala nebo nová,to už je o něčem jiném. Také se mi to stalo.Od té doby cibuli zásadně krájím na drobno.A vše je OK.
Ku každému receptu si prečítam aj komentár a keď je priaznivý, ten recept vyskúšam. Kde som spravila chybu neviem, ale naši priatelia a ani my sme nevyskakovali nadšením a nemali sme chuťové bunky plné chvály. Nebolo to nič moc a iba zo slušnosti mi povedali,že to bolo dobré. Nabudúce skúsim radšej inú marinádu.
Tak když se ta marináda rozležele tak palčivost zmizela a opravdu to bvylo vynikající. Příště cibuli nnebudu mixovat a nakrájím jí na drobno. TO samé se mi stalo když sem mixovala pomazánku s cibulí nedalo se to vůbec pozřít.
Anonyme, mrzí mne, že vám to přišlo "moc cibulové", já tedy pokud je někde více cibule, než je zdrávo mám pocit spíše sledké chuti, než "děsné palčivosti". Tak nevím, bylo to tou cibulí?
Včera vyzkoušeno na krkovici, skvělé. Ať žije paní Sládková a její marináda !!!
Tak jsem taky udělala marinádu ale tím, že se ta cibule rozmixuje tak už v tom není cítit žádná jiná chuť jen děsná palčivost tý cible tak nevim snad to na ohni zmizí??
přidávám se k chválám - marináda je super, zkoušeli jsme to s kuřecím - někteří dokonce ulizovali syrovou marinádu z misky !
Zkusila jsem Vaší marinádu a teď jsme přijeli z grilování kde jsme jí prvně chutnali. Dělala jsem kuřecí, ryby a krkovici, bylo to super!!!!!!! H.
Tak to je opravdu super marináda,včera jsem naložila a dnes jsme si opravdu pochutnali.Skvělé!!!!
pokud přidáte trošku vína a černého piva tak je to super
dík za recept,miluji marinády a tahle je super,jen doufám,že seženu ten rozmarýn,hned dnes nakládám
simčo,takovou marinádu dělávám i já ale z malými obměnami.cibuli nedávám dle dporučení kuchaře,nebo´t tá umí i přes to že dáváš hořčici kysnout a česnek s cibuli se bije,místo magi worchester je přeci výraznější,když dáváš oregáno,nemusíš mariánku je to stejných vůni a já navíc dávám 2 polévkové lžíce škrobu a kapečku citrónové šťávy ale kapečku aby to nebylo překyselené.hořčice je výborná dijónská a když není a je taky drahá ,tak kremžská.když chceš nechat maso dél naložené,při smažení a grilování ti ten škrob udělá fakt chutnou krustičku.nekritizuji,jenom přidávám co děláme doma.dík za recepty a zdravím - mňamka marco
To zkusím na zítřejší večeři.
Jé děkuji, vaše pochvaly mne moc těší. A ryby nakládáme, protože je milujeme... Jinak dnes jsem naložila stejky z kuřecích stehen - už se těším na zítřejší oběd :o)))
Pani Sládková. Je to opravdu marináda nej.Marinuji hlavně ryby. Pokud jste to ještě nezkusila,tak je to pochoutka
díky za špičkový recept na marinádu,vyzoušeno schváleno do třídy velmi dobré v mém archívu a zařazeno
Dano, já mám radost že vy máte radost.... :o)))Ne, vážně jsem moc ráda, že vám to chutnalo.... S.
Pani Sládková,chci vám poděkovat za recept na fantastickou marinádu.Potíraly jsme s ní uz.rolku a olizovaly jsme se až za ušima,prostě skvělé!!!!!!!
Dávám sušenou, ale pokud je čerstvá ze zahady, myslím si, že nemůže nic pokazit. Mátu k masu (i třeba do mletého masa) mně poradila dávat mamka (a dokonce mne s ní i zásobuje :-)) ) a je to fakt dobrý.....
Ta máta má být sušená i ten rozmarýn? Děkuji
Jani, tak tam tu trochu medu zkus dát - je to fakt výborné a šťáva je s medem ještě lepší. Já - když není na grilování počasí - tak to také udělám na pánvi, nebo teď mám naložený bůček a zítra ho upeču... podle počasí to taky vypadá na troubu a ne na gril :o)). To Magi tam dávám - manžel ho má hodně rád, tak proto... ale řekla bych, že není nutné. Dobrou chuť.
Tuhle marinádu používám na pečené kuře,ovšem bez medu a maggi.Kuře rozdělím na porce,natřu marinádou,peču v troubě.Přidávám pár plátků másla.Dobré.
Naozaj dobre na cokolvek, poznam sojove maso uvarene v bujone a potom marinovane v tejto marinade. Da sa z toho potom spravit balicek - v alobale brambory, cibulka a sojove maso.