V středně velkém hrci rozpustíme máslo, přidáme část nastrouhané kořenové zeleniny (nebo nakrájené na hodně malé kousky) a zaprášíme moukou. Dobře promícháme a zalijeme studenou vodou. Přidáme zbytek zeleniny. Přivedeme k varu, dochutíme a necháme vařit asi 15 minut.
2
Tuhle polévku ráda vařím podle tohoto receptu, nebo do ní přidám hodně květáku a je to květáková polévka. Je lehká, vyniká svou jemnou máslovou chutí a nasládlou chutí mrkve. Je to rychlé, levné, syté a málo kalorické. Vařím si jí, když potřebuju dít pár kilo dolů... A ještě jedna rada, pozor, když přichází k varu, je nutné ztlumit sporák, ráda utíká :-)
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|9. 9. 2015 19:55
mouka je fakt dietni :-D
Tsuzi
|20. 8. 2012 19:27
Bože můj lidičky, nevařte s vegetou ... O:-)
blueberry
|21. 2. 2011 14:08
máslo? moouka? ... žádná dietka - jen se to tak tváří. Doporučuji polévku s názvem "rychlá,levná,dietní" ... tam nic takového neni
Možná by to jen chtělo nějaký inteligentnější název.
Lucie Kadlecová
|19. 9. 2010 10:01
Díky za super recept. Uvařila jsem si ji včera jen zakladní s mrkví, petrželí a celerem a byla výborná přístě zkusím víc zeleniny. Na závěr jsme si ji posypala pažitkou ale petrželka by se taky hodila. ještě jednou díky za jednoduchý a rychlý recept.
Hana Horova
|17. 1. 2010 14:16
No je to super polévka,přidávám do polévky hrášek nebo kukuřici
Andrea Ohlsson
|9. 7. 2009 14:56
Ja do takove polevky vubec zasmazku nedelam. Udelam do ni zloutkove noky. Je to daleko lepsi. Vynikne vic chut zeleniny a je to jeste dietnejsi. Ale zeleninu lehce na masle osmahnu, at to pusti trochu barvu.
Magda Fridrišková
|8. 2. 2009 08:33
Já do ní dávám celozrnnou hladkou mouku místo obyčejné, polévka je potom hustší, vydatnější i zdravější.
Marie Šindelová
|1. 2. 2009 18:50
Doma jí říkáme milionová polévka a místo mouky dávám také krupičku.Je totiž mnoho variant z jaké zeleniny ji zrovna připravíte/kedlubny,porek,brokolice, květák,.../a nikdy nezklame
Míša mikklik
|22. 1. 2009 13:00
Tuto polévku vařím doma také, je vhodná i pro malé děti ( když vynecháme vegetu ) a ráda do ní dávám místo mouky krupičku, kterou osmahnu na másle společně s nastrouhanou zeleninou. Do polévky přidávám hrášek. Je to levné, rychlé a chutné.