Droždí rozmícháme ve vodě. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře zpracujeme. Vložíme do vymazané formy a dáme do studené trouby. TĚSTO NESMÍME NECHAT VYKYNOUT! Pečeme 60 min. při 200° horního/spodního ohřevu nebo 50 min. při 170° s horkým vzduchem. Chléb vyndáme z formy a necháme příp. 10 min. dopéct. Semínka nemusíme používat nebo je můžeme zaměnit (např. za rozinky, mandle, ořechy). nakonec potřeme teplý chléb máslem a džemem Schwartau Extra. Dobrou chuť.
Můj první chleba, byla jsem překvapená jednoduchostí přípravy a dobrým výsledkem. Mnohem lepší než kupovaný. Jinak dle rady Mirindy jsem přidala 10 g soli a ČL cukru (ale docela mi trvalo, než mi došlo, že "cl" nejsou centilitry, ale čajové lžičky... ach, ta diakritika..)
Mirinda
|10. 4. 2011 11:48
Neviem si predstavit chut chleba, ktory je absolutne bez soli. Vlastne viem, raz som zabudla osolit a zial, bol nejedly. Musel ist kosa. A taktiez je dobre pridat 1cl cukru. Bez soli, cukru a octu {ten tu je} nepeciem uz ziadny chleba.