• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
Napište svůj komentář k receptu

100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!

autor: JanKucerik
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 130
      g rýže basmati
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pořád jsem zkoušel různé typy receptů na rýži, která se krásně sype a dobře chutná. Vyzkoušel jsem vše. Pečenou, v hrnci pod pokličkou, restovanou, varný hrnec atd. Až mi jeden Ind řekl: “Nechápu co s tím u vás naděláte.” A naučil mne vždy stejnou a sypkou rýži na první pokus.

RADA: Masopust: Koblihy, vdolky a koláče vám osladí sváteční chvilky!

2
Rýží nejprve opláchneme. Dáme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou, aby byla celá namočená. Necháme 20 minut odstát a poté ji přes síto scedíme. Cílem je zbavit se škrobu!

RADA: Správné množství rýže

3
Rýži dáme zpět do hrnce a opět zalijeme vlažnou vodou. Pokud se voda zakalí, je tam stále hodně škrobu a to není žádoucí. V tom případě ještě jednou rýži přecedíme. A opět vložíme do hrnce zpět.
4
Nyní začneme vařit rýži. A pozor, vodu neodměřujeme :) Prostě jen rýži zalijte a vodou nemusíte šetřit! Osolíme, vložíme na sporák a začneme vařit. Vaříme bez pokličky a tak aby nám voda ani moc nevřela, ale aby ani nebyl var moc malý. Rýže by měla být vidět jak v hrnci při vaření plave a mísí se. Za občasného míchání hlavně odedna takto rýži vaříme bez pokličky dokud nezměkne tak na skus. Tedy téměř do hotova.
5
Rýži přecedíme přes sítko a do stejného hrnce už bez vody dáme zpět, přikryjeme pokličkou a dáme na sporák na nejmenší stupeň na 5 minut. Pozor pokličku do té doby neotvírat!
6
Po dokončení 5 minut dovaření a máte hotovo. Rýže bude vždy sypká, nebude se lepit a přitom krásně nabobtná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená rýže

Dušená rýže

Arabská rýže

Arabská rýže

Rýže s vejci

Rýže s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Basmati Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Živánská

Živánská

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
11
Fazolková smaženice se žampiony
Fazolková smaženice se…
10
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
1001 noc
1001 noc
15 minutová česnečka
15 minutová česnečka
  • Recepty.cz
  • 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact